Whocopied.me protects this content

Rethink Business 4 Cirkulær forretningsudvikling

Formålet med projekt ‘Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling’ (RB4CF) er at tilskynde virksomheder til at se på deres ressourceanvendelse og give dem indsigt i cirkulær tænkning og de forretningsmæssige potentialer, der ligger i et fokus på design og designfasen, som driver for den cirkulær økonomi. FN’s 17 verdensmål og arbejdet med delmålene indgår som et naturligt led i denne proces.

rethink-business-4

Om RB4CF

Projektet har som mål at gennemføre forløb for 35 virksomheder fordelt på tre hold af 15 virksomheder. Erhvervshus Midtjylland er partner i projektet med hovedfokus på rekruttering, screening og vurdering af ansøgere, mens de lokale Erhvervsråd er følgegruppe til at komme med input til rekrutteringen, så denne kan foregå geografisk bredt i Region Midtjylland.

Som noget nyt i Rethink Business regi opfordres nu også iværksættere og netværk, foruden alle traditionelle SMV’ere i Region Midtjylland til at indsende en ansøgning. Det er målet, at de deltagende virksomheder i samarbejde med en fag- og branchekyndig konsulent udarbejder en bæredygtig cirkulær forretningsmodel/plan og evt. et designbrief for, hvordan den vil kunne realisere den cirkulære forretningsmodel eller væsentlige dele heraf.

Forløb

Projektet varer fra 2019 til 2022 og vil bestå af 3 hold, som hver deltager 8-9 måneder i forløbet med ca. 6-7 aktive måneder fra virksomheden.

Hver hold indeholder 5 faser, hvoraf fase 1-2 er rekruttering og formalia. Først i fase 3-4 påbegynder virksomheden arbejdet reelt, og der udarbejdes materiale i samarbejde med en selvvalgt CØ-konsulent. Hvert hold starter med en kick-off workshop og slutter med en status- eller afslutningskonference.

 • FASE 1-2: Rekruttering /ansøgningsvurdering og screening (august-oktober). Operatøren og Erhvervshus Midtjylland er den drivende kraft her.
 • FASE 3: Virksomheder får lavet en ressourceprofil, roadmap samt beregning af klimabelastning med værktøjet BBV (november -januar). Konsulenten er den drivende kraft her:
 • FASE 4: Virksomheden får udviklet en cirkulær økonomisk forretningsplan (februar-april). Konsulenten er den drivende kraft her.
 • FASE 5: Resultaterne formidles i en case og afsluttes med en statuskonference (maj-juni). Operatøren er den drivende kraft her.

Sideløbende med faserne vil der blive arrangeret netværksmøder og workshops, som passer ind i deltagernes hverdag.

 

Projektet er medfinansieret af EU strukturfondsmidler og gennemføres i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

For alle nyheder og aktuel update gå til projektsitet www.rethinkbusiness.dk

Læs onepager:

Frank Engelbrecht
Projektleder
Tlf.: 2174 0020
Mail: frank@ldcluster.dk

Henrik Nørgaard 
Projektleder
Mobil: 4046 2400
Mail: henrik@ldcluster.com

Partner

Erhvervshus Midtjylland
Kontakt: Udviklingskonsulent Jesper Juul Sørensen

Læs onepager:

Er du iværksætter med grønne ambitioner?

Som iværksætter i 2021 er du højest sandsynligt ’født grøn’, men betyder det, at du har styr på din cirkulære forretningsmodel og gennemtænkt din virksomheds bæredygtighedsstrategier i et roadmap flere år frem i tiden?

I “Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling” kan du få individuel hjælp til at komme hele vejen omkring en ny cirkulær forretningsmodel, sammen med en CØ-konsulent.

Forløbet i korte træk

Du bliver en del af et ambitiøst hold på 15 iværksættere, der fra oktober 2021 til juni 2022 arbejder målrettet mod en mere cirkulær og bæredygtig forretningsmodel. Fra dag 1 begynder du sammen med konsulenten at udarbejde følgende:

 • Kortlægge din virksomheds ressourcer og
  potentialer
 • Udarbejde en ny cirkulær forretningsmodel
 • Beregne dit co2-mæssige reduktionspotentiale
 • Få udviklet en klar, konkret køreplan
 • Få mulighed for at tilknytte sparring fra
  professionelt advisory board
 • En god sparring om hvilke af FN’s 17 Verdensmål, der giver mening for din virksomhed

Se videoen fra GRUMS, og hør hvad denne iværksætter fik ud af deres deltagelse:

Kunne du tænke dig at læse og se flere eksempler på, hvad andre iværksættere og virksomheder har fået ud af deres projekter?

KONTAKT OS

Afdelinger i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
E-mail: sylab@ldcluster.com
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: