Rethink Business 4 Cirkulær forretningsudvikling

Formålet med projekt ‘Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling’ (RB4CF) at tilskynde virksomheder til at se på deres ressourceanvendelse og give dem indsigt i cirkulær tænkning og de forretningsmæssige potentialer, der ligger i et fokus på design og designfasen, som driver for den cirkulær økonomi. FN’s 17 verdensmål og arbejdet med delmålene indgår som et naturligt led i denne proces.

For alle nyheder og aktuel update gå til projektsitet www.rethinkbusiness.dk

Forløb

Projektet varer fra 2019 til 2021 og vil bestå af 2 hold, som hver deltager 8-9 måneder i forløbet med ca 6-7 aktive måneder fra virksomheden.

Hver hold indeholder 5 faser, hvoraf fase 1-2 er rekruttering og formalia. Først i fase 3-4 påbegynder virksomheden arbejdet reelt, og der udarbejdes materiale i samarbejde med en selvvalgt CØ-konsulent. Hvert hold starter med en kick-off workshop og slutter med en status- eller afslutningskonference.

Her er faserne i oversigtsform for hold 2 (hold august 2020):

FASE 1-2: Rekruttering /ansøgningsvurdering og screening (august-oktober 2020). Operatøren og Erhvervshus Midtjylland er den drivende kraft her.

FASE 3: Virksomheder får lavet en ressourceprofil, roadmap samt beregning af klimabelastning med værktøjet BBV (november-januar 2021). Konsulenten er den drivende kraft her:

FASE 4: Virksomheden får udviklet en cirkulær økonomisk forretningsplan (februar-april 2021). Konsulenten er den drivende kraft her.

FASE 5: Resultaterne formidles i en case og afsluttes med en statuskonference for hold 1 (maj-juni 2021). Operatøren er den drivende kraft her.

Sideløbende med faserne vil der blive arrangeret netværksmøder og workshops, som passer ind i deltagernes hverdag.

Se faseplanen for hold 1 her i grafisk oversigt

Om RB4CF

Projektet har som mål at gennemføre forløb for 30 virksomheder fordelt på to hold af 15 virksomheder mellem 2019-2021. Erhvervshus Midtjylland er partner i projektet med hovedfokus på rekruttering, screening og vurdering af ansøgere, mens de lokale Erhvervsråd er følgegruppe til at komme med input til rekrutteringen, så denne kan foregå geografisk bredt i Region Midtjylland.

Som noget nyt i Rethink Business regi opfordres nu også iværksættere og netværk, foruden alle traditionelle SMV’ere i Region Midtjylland til at indsende en ansøgning. Det er ligesom i Fokuseret Værdikædesamarbejde målet, at de deltagende virksomheder i samarbejde med en fag- og branchekyndig konsulent udarbejder en bæredygtig cirkulær forretningsmodel/plan og evt. et designbrief for, hvordan den vil kunne realisere den cirkulære forretningsmodel eller væsentlige dele heraf.

Projektet er medfinansieret af EU strukturfondsmidler og gennemføres i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

Frank Engelbrecht
Projektleder
Tlf.: 2174 0020
Mail: frank@ldcluster.dk

Erhvervshus Midtjylland
Kontakt: Udviklingskonsulent Jesper Juul Sørensen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: