Rethink Business 4 Cirkulær forretningsudvikling

Formålet med projekt ‘Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling’ (RB4CF) at tilskynde virksomheder til at se på deres ressourceanvendelse og give dem indsigt i cirkulær tænkning og de forretningsmæssige potentialer, der ligger i et fokus på design og designfasen, som driver for den cirkulær økonomi. FN’s 17 verdensmål og arbejdet med delmålene indgår som et naturligt led i denne proces.

Første hold 1 er nu i gang og har fået valgt deres konsulenter – se listen over virksomheder der har fået tilsagn, godkendte konsulenter samt projektets værktøjer og faser her

Læs mere på projektsitet www.rethinkbusiness.dk, hvor alle nyheder og den aktuelle status løbende formidles.

Forløb

Projektet varer fra 2019 til 2021 og vil bestå af 2 hold, som hver deltager 8-9 måneder i forløbet med ca 6-7 aktive måneder fra virksomheden.

Hver hold indeholder 5 faser, hvoraf fase 1-2 er rekruttering og formalia. Først i fase 3-4 påbegynder virksomheden arbejdet reelt, og der udarbejdes materiale i samarbejde med en selvvalgt CØ-konsulent. Hvert hold starter med en kick-off workshop og slutter med en status- eller afslutningskonference.

Her er faserne i oversigtsform for hold 1:

FASE 1-2: Rekruttering /ansøgningsvurdering og screening (juli-okt 2019). Operatøren og Erhvervshus Midtjylland er den drivende kraft her.

FASE 3: Virksomheder får lavet en ressourceprofil, roadmap samt beregning af klimabelastning med værktøjet BBV (november-januar 2020). Konsulenten er den drivende kraft her:

FASE 4: Virksomheden får udviklet en cirkulær økonomisk forretningsplan (februar-april 2020). Konsulenten er den drivende kraft her.

FASE 5: Resultaterne formidles i en case og afsluttes med en statuskonference for hold 1 (maj-juni 2020). Operatøren er den drivende kraft her.

Sideløbende med faserne vil der blive arrangeret netværksmøder og workshops, som passer ind i deltagernes hverdag.

Se faseplanen for hold 1 her i grafisk oversigt

Om RB4CF

Projektet har som mål at gennemføre forløb for 30 virksomheder fordelt på to hold af 15 virksomheder mellem 2019-2021. Erhvervshus Midtjylland er partner i projektet med hovedfokus på rekruttering, screening og vurdering af ansøgere, mens de lokale Erhvervsråd er følgegruppe til at komme med input til rekrutteringen, så denne kan foregå geografisk bredt i Region Midtjylland.

Som noget nyt i Rethink Business regi opfordres nu også iværksættere og netværk, foruden alle traditionelle SMV’ere i Region Midtjylland til at indsende en ansøgning. Det er ligesom i Fokuseret Værdikædesamarbejde målet, at de deltagende virksomheder i samarbejde med en fag- og branchekyndig konsulent udarbejder en bæredygtig cirkulær forretningsmodel/plan og evt. et designbrief for, hvordan den vil kunne realisere den cirkulære forretningsmodel eller væsentlige dele heraf.

Projektet er medfinansieret af EU strukturfondsmidler og gennemføres i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

Frank Engelbrecht
Projektleder
Tlf.: 2174 0020
Mail: frank@ldcluster.dk

Erhvervshus Midtjylland
Kontakt: Udviklingskonsulent Jesper Juul Sørensen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: