Whocopied.me protects this content
1

SDG in Action-møder: Inspiration til virksomheder, der vil rykke på bæredygtighed

Flere og flere organisationer sætter i disse år fokus på FNs 17 verdensmål, men det er ikke nok med fokus – der skal også være handling. Det kræver, at man er klædt på med viden om de 17 mål (og de 169 delmål) samt de teknologier og tendenser, der kan hjælpe til realiseringen af målene.

For at nå dertil er dialog ofte en fornuftig vej frem, hvilket er årsagen til vores SDG in Action-møder, hvor danske virksomheder diskuterer udfordringer relateret til FNs 17 verdensmål.

På det netop afholdte møde holdt Lone Ditmer fra Dansk Wilton og Bent Hübertz fra KLS PurePrint oplæg om konkrete tiltag, de har taget ifm. omstillingen til at blive mere miljømæssigt og socialt bæredygtige virksomheder. Lone Ditmer fortalte om Dansk Wiltons proces med at blive Cradle-to-Cradle-certificeret, mens Bent Hübertz kunne dele historien om, hvordan KLS PurePrint blev et af de mest klimavenlige trykkerier overhovedet, selv om branchen generelt havde svære tider.

Det virkede til at inspirere de fremmødte deltagere, og vi spurgte dem derfor, hvad de fik ud af et møde som dette.

– Min kollega Ulrik og jeg talte efter mødet om, at disse møder giver mening, da virksomheder åbent og ærligt kan drøfte de udfordringer, der er på tværs af brancher og virksomheder. Samtidig er det spændende at høre om de processer, de andre deltagende virksomheder går i gennem. Dansk Wilton fortalte blandt andet om deres Cradle-2-Cradle-certificering, hvilket lød ret komplekst men også inspirerende. Bæredygtighed er komplekst, hvorfor det er givende at høre, hvordan andre griber det an, lød det fra Rikke Holme Vorup, Intern Communication hos hummel.

For hende var det vigtigste ved mødet, at der var plads til at tale om de ting, der er fremherskende hos alle virksomhederne.

– Mødet satte tanker i gang, mens vi også blev overbevist om, at andre virksomheder har de samme udfordringer som os. Kommunikationen om bæredygtighedstiltag i en virksomhed som hummel er kompliceret, for man vil heller ikke træde ved siden af. Desuden er det inspirerende at høre, at konkurrenter kan mødes om en fælles dagsorden, som egetæpper og Dansk Wilton gør i forhold til bæredygtighed, sagde hun.

For hende gav det god mening at tage udgangspunkt i FNs 17 verdensmål.

– FNs 17 Verdensmål fungerer som en samlende kraft, hvilket får virksomhederne til at mødes på tværs af brancher, hvilket vi ser fordele i.

Fra møbelvirksomheden MUUBS var Karina Kørup Nielsen taget til SDG in Action mødet. I hendes optik giver mødet, og dem der kommer senere, god mening, da de mindre firmaer godt kan have brug for noget inspiration.

– Vi er her i dag, fordi vi godt ved, vi ikke kan komme uden om bæredygtighed i fremtiden. Fokus er på det, kunderne efterspørger det og vi vil gerne være bedre ved miljøet. Samtidig er vi ”bare” en mindre virksomhed, så vi har desværre heller ikke alverden af ressourcer. Vi tror dog på, at det er vigtigt at gå i gang, hvor man kan, og i dag har vi fået en masse god inspiration af at lytte til de andre, sagde Karina Kørup Nielsen.

– Møder som dette, jeg var nemlig også med til det allerførste, sætter helt sikkert tanker i gang. Især tanken om ”bare gør noget”. Start, hvor du som virksomhed kan. Det kan godt være, det er lavthængende frugt, man starter med, men det er bedre end ingenting. Bare se at komme i gang, sagde Karina Kørup Nielsen, som efterfølgende to initiativ til, at MUUBS skulle have bæredygtige karton-klodser med FNs 17 Verdensmål på ud at stå i virksomheden, så alle kan se, hvad der arbejdes efter, og ikke mindst så medarbejderne kan tage en klods med ind i afdelingen og tale med kollegerne om udfordringer.

– Jeg synes, det er nogle gode inspirationsmøder. Vi har i hvert fald fået en masse at tænke over, som vi kan bruge til at komme videre. Især har vi lært, at man ikke skal være så bange for at italesætte det, man går og arbejder på rent bæredygtighedsmæssigt. Det er vigtigt at kommunikere om det, man gør, for hvis ikke, så kommunikerer man slet ikke om bæredygtigheden, og vi vil jo gerne fortælle det, når vi gør noget godt, slutter Karina Kørup Nielsen.

Det næste møde i rækken af SDG in Action-møder er allerede d. 17. december 2019, hvor vi besøger Sleepbag i Horsens.

Vi håber at se dig!

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com