Whocopied.me protects this content
Anybody 1

Sylab-designer håndplukket til ANYbody-udstilling

Stine Sandermann, der arbejder ud fra Sylab i Ikast, er én af 15 specielt udvalgte designere til ANYbody-udstillingen, der er en del af AARHUS 2017, hvor Aarhus fungerer som europæisk kulturhovedstad.

For et års tid siden vandrede Stine Sandermann rundt i Londons gader med sit kamera. Til at starte med uden noget egentlig formål med billederne, hun tog, men som tiden gik, kom ideen til et tema til hende:
Overflod.

Temaet tog hun med sig, da hun rykkede teltpælene op og flyttede tilbage til Danmark. På det tidspunkt havde hun ikke overvejet, at det tema skulle sikre hende en håndplukket plads i udstillingen ANYbody, hvis helt centrale emne er den måde, vi som mennesker opfatter og ser kroppen på.

Nu er hun én af de udvalgte til udstillingen, hvis døre åbner den 1. april. Alt sammen på baggrund af tyggegummi.Den kunstneriske proces

Farverne, det syntetiske materiale og teksturen inspirerede Stine Sandermann. Hun blev fascineret af det, vi gør ved vores kroppe og omgivelser.

– Inspirationen opstod, da jeg begyndte at reflektere over, hvad det var, jeg fotograferede. Tyggegummiet var en slags katalysator for alt det kunstige, vi putter i vores kroppe og efterlader omkring os. Vi fylder os med alt muligt, efterlader ting i bybilledet. Det blev den helt store inspiration til mit værk, fortæller Stine Sandermann.

I januar begyndte hendes værk således at tage form. Cirka samtidig med det blev hun kontaktet af ANYbody-arrangørerne, hvilket passede godt ind i den kunstneriske plan.

– Jeg arbejder meget med genbrugsmaterialer og fik foræret noget PVC, der egentlig bruges til presenning. Det gav mig ideen til, at det skulle være en kreation, der ”kvæler” bæreren på samme måde, som vi af og til er ved at kvæle os selv og vores verden, siger Stine Sandermann.

Med temaet overflod som den bærende bjælke gik designeren derfor i gang med at kreere værket, der har fået titlen ”All That Glitters Is Gold”.

– Værket består af ting, der er for meget. Jeg har arbejdet meget med flæser lavet af presenning, som så blandt andet er spraymalet pink ud fra inspirationen fra tyggegummiets farver.

Håndplukket efter tidligere projekt
De 15 deltagere i udstillingen er som sagt håndplukket og særligt udvalgt. Stine Sandermann bidrager med sin designfaglige baggrund, men der er generelt stor spredning på de forskellige deltagere.

– Jeg er selvfølgelig helt vildt stolt over at blive håndplukket på denne måde. Det er en stor anerkendelse. Omvendt følger der også en smule præstationsangst med. Jeg fik ikke muligheder som denne i London, hvilket bekræfter mig i, at jeg tog det rigtige valg, da jeg flyttede tilbage, siger Stine Sandermann fra arbejdsbordet på iværksætter-systuen Sylab i Ikast.

Faktisk var det, ifølge designeren selv, hendes bachelorprojekt fra TEKO, der fik hende ind i varmen hos dommerne. Det tror hun i hvert fald. Nogen uddybende begrundelse har hun ikke fået.

– Jeg ved, at det var dette projekt, der fangede dommernes interesse. Jeg var nomineret til VERO MODA International Design Award, og det var nok der, interessen for mig startede. Men jeg har aldrig fået nogen lang begrundelse for, hvorfor jeg er udvalgt. Jeg forestiller mig, at det skyldes kombinationen af bæredygtighed og et interessant design, men der er også andre udvalgte designere, der ikke har samme tilgang. Nogen er også meget mere kunstneriske, mens jeg er mere designteknisk. Det har jo i hvert fald noget med kroppen eller kropsidealer at gøre, siger designeren.
anybody_1

“All That Glitters Is Gold”, Stine Sandermanns kreation

Under alle omstændigheder håber Stine Sandermann, at ANYbody kan åbne døre for hende.

– Der er forhåbentligt en masse PR i udstillingen, så jeg kan hive lidt trafik ind til min webshop. Udstillingen får forhåbentligt også en masse kig fra forbipasserende, der tænker over budskabet, når de går forbi, siger Stine Sandermann om udstillingen, der er placeret i stormagasinet Sallings vinduer i hjertet af Aarhus.

(næsten) Ingen begrænsninger
Stine Sandermann vægter som designer sin kunstneriske frihed højt. Paradoksalt nok var det derfor også en smule overraskende for hende selv, at rammerne i ANYbody-projektet er så frie, som de er.

– Det er rigtig fedt, at jeg ikke er bundet af noget som helst rent kunstnerisk. Sjovt nok er det også det, at der ikke rigtig er nogen rammer, der har gjort projektet virkelig udfordrende. Når der er fuldstændig frie tøjler, så er det for mig svært at bestemme sig for, hvilken vej jeg skal gå, siger Stine Sandermann, der normalt ellers er ret eksperimenterende.

– Jeg havde netop arbejdet rigtig meget med en mere kommerciel linje, så det var svært at hoppe helt tilbage i det virkelig kunstneriske univers. Heldigvis havde jeg allerede ideen med tyggegummiet, hvilket hjalp mig til at komme frem til værket ”All That Glitters Is Gold”.

Designerens kreation er nu afleveret hos arrangørerne i Aarhus, hvor det sammen med de andre kreationer i en god uges tid skal pryde Sallings vinduer fra lørdag den 1. april.

– Nu glæder jeg mig bare til at få det udstillet. Det er virkelig spændende med noget, der er så avantgardistisk, men jeg tror på, at jeg kan bruge delelementer i fremtiden. Også i de mere kommercielle ting, jeg laver. Det bliver rigtig spændende, siger Stine Sandermann.

ANYbody-udstillingen kan ses frem til den 9. april.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com