Whocopied.me protects this content

Taktilt design vækker opmærksomhed

Milan_Via

Har du rørt ved dit møbel i dag? Fremtidens møbler skal ikke kun være behagelige at sidde i eller pæne at se på. De skal også stimulere følesansen – den taktile sans.

Studerende fra VIA Design har skabt 16 taktile designs, der er meget mere end møbler. Publikum var begejstrede for det taktile design, som furniture-studerende fra VIA Design viste frem på årets udstilling i Milano. Se de taktile møbler her og læs mere om koncepterne.

Under overskriften Feel It! var studerende fra VIA Design i Herning i Milano for at gøre sig gældende under den italienske designuge, Milan Design Week 2016. Og med et langhåret hvidt tæppe på gulvet og 16 taktile møbeldesigns, der næsten sukkede efter at blive rørt ved og prøvet af, forstod eleverne i den grad at tiltrække sig opmærksomhed.

”Det var fantastisk at være i Milano og opleve nysgerrigheden efter at høre mere om vores designs. Vi ville tiltrække opmærksomhed vores taktile designs, og det virkede bare. Når folk kom ind på standen, kunne de slet ikke lade være med at røre ved tingene,” fortæller Rikke Egebæk, en af de designstuderende.

De studerende læser furnituredesign på 6. semester på VIA Design, og de har ifølge underviser og ansvarlig for udstilling, Eva Paarmann, haft en fast ramme af udvikle deres kreative møbeldesigns indenfor: ”I år har vi arbejdet med at designe produkter, der stimulerer, udfordrer og provokerer følesansen – den taktile sans, og det er også derfor, vi har døbt vores udstilling Feel It!”
Ifølge hende er valget af emne en reaktion på, at mange mennesker lever deres liv foran og igennem glatte computere og smartphoneskærme – der ikke stimulerer den taktile sans.

Og der er god grund til at fokusere på netop taktilitet i møbeldesigns, fastslår forsker og ph.d. Jeppe Mogensen fra VIA Designs Center for Forskning og Udvikling: ”Den taktile sans er den første sans, som mennesker udvikler, og huden, hvor de taktile receptorer sidder, er vores største organ. Inden for moderne arkitektur og design har de taktile kvaliteter ofte været oversete, men det taktile element har faktisk stor betydning for den måde, vi oplever verden på, så derfor er det rigtigt interessant og relevant at arbejde strategisk med det i udviklingsfasen af nye møbler,” siger han.

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com