Whocopied.me protects this content
Mere Værdi For Kunderne

Mere værdi for kunderne

Ved at deltage i projektet Rethink Business har Novopan Træindustri A/S fået øjnene op for, hvordan de med Cradle to Cradle-certificering værdikæde og dermed selv opnå konkurrencefordele.

Rethink Business

Novopan Træindustri A/S er baseret på en cirkulær forretningsidé om at producere kvalitetsplader af genbrugstræ, der ikke kan bruges til andre formål. I begyndelsen brugte virksomheden primært spildtræ fra skovbrug og træindustri,men i dag udgør 70 procent af råvarerne i produktionen genbrugstræ fra genbrugsstationer og kunder.

For Novopan var det primære formål med at deltage i Rethink Business at undersøge, om Cradle to Cradle-certificering ville give yderligere fordele. ”Når en privat forbruger tager beslutninger, oplever vi endnu ikke, at miljø betyder så meget. Men det gør det i det offentlige og særligt i certificering af bygninger og ved udbud,” siger administrerende direktør Henning Jensen

Certificeringen inden for rækkevidde

Idéen om at blive Cradle to Cradle-certificeret var ikke ny for Novopan, men deres deltagelse i Rethink Business-projektet har hjulpet med til at gøre det mere konkret og inden for rækkevidde. ”Det har været tidskrævende, og det vil det også være fremadrettet, og derfor er det en fordel, at der er en ekstern projektledelse,” forklarer salgschef Claus Bernd Høgdal og fortsætter: “Vi var aldrig nået så langt, hvis vi ikke havde været med i Rethink Business.

Vi har lænet os meget op ad Rethink Business-konsulenten – både i forhold til det faglige og til selve processen. De har desuden været gode til at bringe netværket i spil, så vi har kunnet trække på andre virksomheders erfaringer”.

Om Rethink Business

Region Midtjylland har igangsat Rethink Business for at skabe grøn innovation og vækst i regionen.

Mere end 30 virksomheder deltog i projektet, der blev afviklet fra oktober 2012 til december 2014. Development Centre UMT er projektoperatør på vegne af Region Midtjylland, og UMT har indgået en underleverandøraftale med COWI A/S og Vugge til Vugge ApS. Konsulenter fra COWI og Vugge til Vugge udgør det virksomhedsrettede team, som vejleder virksomhederne individuelt gennem tre faser; innovationsfasen, afprøvningsfasen og omstillingsfasen.

Læs mere om Rethink Business

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com