Whocopied.me protects this content
Temaet Er Dialog I Rundkant-projektet 2014

Temaet er dialog i Rundkant-projektet 2014

Designkollektivet Rundkant udforsker hvert år et tema, hvor studerende laver tværfaglige møbelprojekter. I 2014 er temaet ’dialog’ og udstillingen, som har fået titlen ”Ikke tale, bare snakke”, udstilles i Rundetaarn, København næste efterår.

Rundkant

Rundkant er en forening af unge danske designere, som eksperimenterer med materialer og form og stiller spørgsmålstegn ved normerne. I 2014 opfordres medlemmerne til at flytte grænser, skeje ud og fortolke ud fra temaet dialog. Foruden studerende fra Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og Arkitektskolen Aarhus medvirker en række danske virksomheder; bl.a. Gabriel, Fritz Hansen og BoConcept. Projektet foregår på onlineplatformen JOIN.dk, hvor studerende, virksomheder og brugere i samarbejde skaber innovative produkter og projekter.

Startskuddet har lydt

Projektet er startet i august 2013. 20 medvirkende designere arbejder sammen i par med forskellige fagligheder. De unge designere udformer idéer og skitser på JOIN.dk, og virksomhedernes rolle er at være i dialog med designerne ved at komme med feedback på udviklede prototyper, bidrage med materialer og være aktive på JOIN.dk. De virksomheder som har mulighed for det, laver prototyper af projekterne.

”Målet er at lade de kvindelige designere rykke sig inden for området og skabe noget unikt i dialog med hinanden. Det at gå sammen skaber en synergieffekt, som en enkelt person ikke selv kan opnå,” fortæller projektleder Rasmus Nordqvist fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, der står bag Rundkant.

Dialog mellem virksomheder og studerende

Rundkant har manifesteret sig som et nyskabende designkollektiv, der med udstillingen Kvinde kend din Kropsholder i 2012 var en af de mere omtalte designudstillinger i Danmark. Med fokus på temaet dialog, skal de studerende tværfagligt skabe innovative produkter parvis. Ønsket er at kickstarte ny innovation mellem virksomheder og Rundkant.

Projektet ledes af Innovationsnetværket Livsstil, Bolig & Beklædning og er under faggruppen Fremtidens livsstil. De medvirkende virksomheder er indtil videre Gabriel, Fritz Hansen og BoConcept.

Om Rundkant

Formålet med Rundkant er ikke at skabe nye kommercielle produkter, men ønsket er at rykke designernes processer yderligere ved at koble virksomheder på de enkelte projekter, så der opstår grundlag for nye profilerende produkter.

De deltagende virksomheder får stor inspiration og læring. Samarbejdet med branchens spændende talenter kan desuden resultere i innovative produkter og nye forretningsmuligheder.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com