Whocopied.me protects this content
Forretningsudvikling For Kreative Virksomheder

Forretningsudvikling for kreative virksomheder

270 branchefolk sugede inspiration til sig, da eksperten i forretningsudvikling, Alexander Osterwalder, præsenterede sit visuelle værktøj, som i dén grad appellerer til kreative virksomheder

Flyt din virksomhed ind i fremtiden. Det var oplægget til seminaret arrangeret af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, TEKO VIA UC og Herning Kommune i efteråret 2012.

En af tilhørerne var Business Manager Anna Fricke fra tekstilvirksomheden Gabriel A/S. ”Jeg faldt over Osterwalders bog for to år siden. I InnovationMaster, som jeg er ansvarlig for, har vi taget metoden til os og bruger den i vores arbejde med innovation.  Canvas´et hænger på vores væg, og er en integreret del af den måde, vi tænker, taler og udvikler på,” fortæller Anna Fricke.

Hun fik en større forståelse ved at møde Alexander Osterwalder. ”Det gavner ens egen individuelle læringsproces at høre, hvad han selv tænker. Vi sad hele tiden og relaterede hans indlæg til det derhjemme, og vores tanker kørte på to plan hele dagen omkring, hvordan vi kunne bruge det.

Så vi var trætte, da vi tog hjem,” siger Anna Fricke, som kunne høre på spørgsmålene fra salen, at det er en proces at få metoden ind under huden og opnå en klar forståelse af den. ”Vi har også vanskeligheder og farer ind i mellem vild, men vi lærte noget ved at møde ham. Man forstod det på en anden måde, end når man læser bogen eller går på nettet.”

The Business Model Canvas

Schweizisk-fødte Alexander Osterwalder står bag The Business Model Canvas, som visualiserer arbejdet med forretningsmodeller. Ved at eksperimentere med løsninger udvikles nye måder at løse kendte problemer på. Innovationsnetværket har brugt modellen i projekterne Pit Stop og Innomatch.

”Vores erfaringer viser, at kreative virksomheder får meget ud af at arbejde med forretningsmodeller, som er dynamiske og tilpasset livsstilsbranchens foranderlige vilkår. Og det er vigtig viden, for undersøgelser viser, at kreative virksomheder gennemsnitligt genererer en højere værditilvækst pr. fuldtidsansat end øvrige brancher. Derfor er der et stort potentiale ved at udvikle den enkelte virksomhed,” siger direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: