Whocopied.me protects this content
Skab En Tættere Relation Til Dine Kunder Ved At Bruge Data

Skab en tættere relation til dine kunder ved at bruge data

Et pilotprojekt har sat fokus på, hvordan virksomheder i design- og livsstilsbranchen kan anvende kunstig intelligens til at indsamle værdifuld viden om deres kunders adfærd på de sociale medier. En viden som kan give virksomhederne mulighed for at knytte en tættere relation til kunderne.

Hjælp kunderne med at foretage de rigtige køb

Formålet med pilotprojektet har været at give virksomhederne nye indsigter i kundernes online adfærd, så de kan udnytte denne viden til at nudge kunderne til at foretage de ’rigtige’ køb og påvirke dem i nye retninger – eksempelvis mod mere bæredygtige produkter.

Tilgangen har overordnet set været at bruge kunstig intelligens til at analysere data fra ca. 1600 Instagram-opslag hos Bolia og Gran Living for bl.a. at blive klogere på kundernes likes og kommentarer. Virksomhederne har derved fået praktisk viden om nye teknologier inden for kunstig intelligens, som har hjulpet dem til at vurdere, om disse teknologier med fordel kan optimere og systematisere deres nuværende måde at kigge på kundernes likes og kommentarer på – eller om den mere manuelle tilgang er nok indtil videre.

”Mange større virksomheder benytter sig allerede nu af eksterne SoMe-bureauer, som hjælper dem med at analysere ’trafikken’ på deres SoMe-kanaler. Det kan bl.a. sige noget om, hvornår på dagen det er bedst at udsende nyhedsbreve eller lave nye SoMe-opslag, hvis man gerne vil fange kundernes opmærksomhed”, fortæller Heidi Svane Pedersen fra Lifestyle & Design Cluster.

”Ved hjælp af kunstig intelligens kan man nu få endnu flere nuancer med, så man bliver endnu bedre til at forudsige kundernes adfærd – og det er her, at skaleringspotentialerne bliver store”, fortæller Heidi.

Hvilke billeder og tekster fanger læserens blik?

Analysen af billeder, tags, likes og kommentarer i Bolia og Gran Livings Instagram-data giver indsigt i, hvilke billeder der primært fanger læserens blik, og hvilke emner eller ord der typisk får likes, kommentarer m.m. Denne viden kan du bruge til proaktivt at arbejde med ordvalg, billedtyper m.m. din virksomheds online-kommunikation.

Heidi Svane Pedersen siger:

”Det var bl.a. spændende at se, hvordan kunstig intelligens var med til at forudsige, at billeder med meget tekst får færre likes end billeder, der viser produkter og stemninger. Samtidig blev vi klogere på, hvilke hashtags og ord der kan påvirke kundernes engagement i form af likes eller kommentarer.”

Data = nye muligheder

Erfaringerne fra projektet viser, at du som virksomhed ikke kun skal have datamængden for øje men også datakvaliteten og –tilgængeligheden, hvis du vil bevæge dig fra at arbejde med data manuelt til at opnå værdifuld datadrevet indsigt via kunstig intelligens.

Kunstig intelligens – og hvad så?

En tredje læring er, at det er vigtigt at have for øje, at kunstig intelligens ikke revolutionerer dit marketingarbejde med et snuptag. Det er derfor vigtigt, at du starter i det små, tester det af og bliver klogere. På den måde kan du lære nye ting om din virksomhed og dine kunder og herefter optimere løbende.

Vil du i gang med at arbejde med data?

Har du lyst til selv at komme i gang, så tag fat i Lifestyle & Design Cluster eller Alexandra Instituttet for at lære mere om at arbejde med data.

Heidi Svane Pedersen
Lifestyle & Design Cluster
20747683 // heidi@ldcluster.com

Rikke Wetterstrøm
Alexandra Instituttet
51181182 // rikke.wetterstroem@alexandra.dk

Partnerne bag projektet

Projektet er iværksat af Alexandra Instituttet sammen med Lifestyle & Design Cluster, Københavns Erhvervsakademi (KEA), Copenhagen Business School (CBS), Bolia og Gran Living.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com