Whocopied.me protects this content
LÆDERINDUSTRIEN HAR TAGET BLOCKCHAIN-TEKNOLOGIEN TIL SIG – OG STUDERENDE FRA KEA HAR VÆRET INDE I MASKINRUMMET OG HJÆLPE TIL

LÆDERINDUSTRIEN HAR TAGET BLOCKCHAIN-TEKNOLOGIEN TIL SIG – OG STUDERENDE FRA KEA HAR VÆRET INDE I MASKINRUMMET OG HJÆLPE TIL

Sammen med tre andre studerende fra KEA tog Nikoline Stensbæk Vejby til Herning for i fire dage at arbejde sammen med en virksomhed fra læderindustrien. Virksomheden SPOOR havde stillet dem en udfordring, og de skulle nu bruge fire dage i Herning – on set – for at løse den.

Udfordringen var mangesidet og handlede bl.a. om automatisering af de processer, der sikrer troværdig data om hele læderets levetid – fra koens liv på marken til læderets brug i high end damestøvler.

Vi talte med Nikoline, der har været glad for muligheden for at dykke ned i en udfordring i en branche, hun ikke kendte til i forvejen.

BEKYMRINGEN FOR OM MAN NU KAN BRUGE SIN UDDANNELSE I PRAKSIS BLEV GJORT TIL SKAMME

Som studerende er man både spændt og nervøs for at blive kastet ud i situationer, hvor man skal bruge de ting, man har lært. Det gik heldigvis godt, kunne Nikoline fortælle:

“Vi havde selvfølgelig ikke tid til at lave de store analyser, men jeg kunne mærke, at jeg brugte min uddannelse. Vi kunne fx hurtigt snuse os frem til deres customer target groups. Og så havde vi en del know-how om forskellige teknologier. SPOOR arbejder med sporbarhed i læderindustrien, så de står for at lave de datakæder, der skal kommunikeres ud til slutbrugerne – lige fra, hvor koen kommer fra, og hvordan den er vokset op, hvor læderet er blevet transporteret hen osv. Den udfordring, de havde stillet os, var baseret på blockchain og IoT, så vi arbejdede bl.a. med, hvordan man kan automatisere dele af deres processer.”

Blockchain-teknologier bruges altså til at kunne kommunikere troværdigt om et produkt – i dette tilfælde læder. Transparens og indsigt i virksomheders brug af råmaterialer fylder mere og mere i kundernes bevidstheder. De bæredygtige tilvalg i processen skal kunne dokumenteres med data, så man som virksomhed ikke kan blive beskyldt for at greenwashe: “SPOOR har brugt blockchain til at kunne dokumentere værdikæden og produktionen af deres produkt. Dette har de arbejdet sammen med Roccamore, Lifestyle & Design Cluster og CBS om.”

DE PERSONLIGE KOMPETENCER KOM OGSÅ I SPIL

De teknisk-faglige kompetencer kom selvfølgelig i spil, men Nikoline lærte også noget om sig selv i et professionelt arbejdsmiljø:

“Jeg lærte en masse om mig selv – hvordan det er at komme ud og arbejde på konsulentbasis med et specifikt projekt og om, hvordan man arbejder sammen med mennesker, man ikke kender så godt. Dét at stille såkaldt dumme spørgsmål, kan godt være grænseoverskridende for mig, men miljøet vi var i, var åbent og imødekommende, så det var slet ikke noget problem. Alting går så hurtigt i en opstartsvirksomhed, men vi følte os virkelig som en del af virksomheden.”

ARBEJDET HOS SPOOR SKAL BRUGES I BACHELOR-OPGAVER

Foruden Nikoline var Heba Abdallah, Malte Frederiksen og Albert Petersen Nogowa med til at løse udfordringen for SPOOR. De studerer alle Business Economics and IT, og de skal alle bruge den viden, de indsamlede, i deres bacheloropgaver.

 

Artiklen er skrevet af Mikkel Langer fra KEA. Du finder den oprindelige artikel fra d. 10. december 2021 her.

Udfordringen er en del af et SPIN-IN-forløb, der er en del af projektet “IoT & Blockchain” i Lifestyle & Design Cluster.

Ønsker du yderligere information om projektet, så kontakt venligst projektleder Mikkel Langer på MILA@KEA.DK eller LÆS MERE PÅ VORES PROJEKTSIDE HER

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: