Tonsvis af tagpap kan nu genbruges
Når der lægges nyt tag, skærer tagdækkerne betydelige mængder tagpap fra. Før sendte Eurotag det omtrent 60 tons overskydende tagpap til forbrænding hvert år, men i dag betragtes det som en ressource, der på rentabel vis kan indgå i produktionen af nyt tagpap – og det giver god samvittighed. ”Det er en god forretning, at vi kan recirkulere vores fraskær, og samtidig giver det en god mavefornemmelse,” lyder det fra Peter Kranz, der er direktør ved Eurotag.
Det var gennem dialog med Rethink Businesskonsulenten, at Eurotag fik identificeret og drøftet de spild- og materialestrømme, der opstår, fra de sælger tagpappet, til det ikke bliver anvendt længere.
Ved at spørge Eurotag om processen og udfordre det selvfølgelige, vejledte Rethink Business-konsulenten virksomheden til at udvikle og konkretisere en løsning, der nu gør, at Eurotag tager alt det fraskårne tagpap tilbage, så det kan genanvendes i produktionen af ny tagpap. I dag returnerer Eurotag fraskåret tagpap til producenten i Belgien, der dækker alle omkostninger, fordi det fraskårne materiale er en værdifuld ressource for dem.
Om Rethink Business
Region Midtjylland har igangsat Rethink Business for at skabe grøn innovation og vækst i regionen.
Mere end 30 virksomheder deltog i projektet, der blev afviklet fra oktober 2012 til december 2014. Development Centre UMT er projektoperatør på vegne af Region Midtjylland, og UMT har indgået en underleverandøraftale med COWI A/S og Vugge til Vugge ApS. Konsulenter fra COWI og Vugge til Vugge udgør det virksomhedsrettede team, som vejleder virksomhederne individuelt gennem tre faser; innovationsfasen, afprøvningsfasen og omstillingsfasen.