Whocopied.me protects this content
Tagpap Til Genanvendelse

Tagpap til genanvendelse

Eurotags medvirken i Rethink Business betyder, at op til 60 tons fraskåret tagpap nu bliver indsamlet og anvendt som en ressource i produktionen af nye ruller af tagpap.
Selvom Eurotag, der sælger produkter af tagpap, altid har haft fokus på miljø- og energirigtige løsninger, har deltagelsen i Rethink Business betydet, at virksomheden er blevet endnu skarpere på området. Projektet, der netop har fokus på at styrke grøn forretningsudvikling, gav implementeringen af Eurotags strategi større fremdrift og flyvehøjde.

Tonsvis af tagpap kan nu genbruges

Når der lægges nyt tag, skærer tagdækkerne betydelige mængder tagpap fra. Før sendte Eurotag det omtrent 60 tons overskydende tagpap til forbrænding hvert år, men i dag betragtes det som en ressource, der på rentabel vis kan indgå i produktionen af nyt tagpap – og det giver god samvittighed. ”Det er en god forretning, at vi kan recirkulere vores fraskær, og samtidig giver det en god mavefornemmelse,” lyder det fra Peter Kranz, der er direktør ved Eurotag.

Det var gennem dialog med Rethink Businesskonsulenten, at Eurotag fik identificeret og drøftet de spild- og materialestrømme, der opstår, fra de sælger tagpappet, til det ikke bliver anvendt længere.

Ved at spørge Eurotag om processen og udfordre det selvfølgelige, vejledte Rethink Business-konsulenten virksomheden til at udvikle og konkretisere en løsning, der nu gør, at Eurotag tager alt det fraskårne tagpap tilbage, så det kan genanvendes i produktionen af ny tagpap. I dag returnerer Eurotag fraskåret tagpap til producenten i Belgien, der dækker alle omkostninger, fordi det fraskårne materiale er en værdifuld ressource for dem.

Om Rethink Business

Region Midtjylland har igangsat Rethink Business for at skabe grøn innovation og vækst i regionen.

Mere end 30 virksomheder deltog i projektet, der blev afviklet fra oktober 2012 til december 2014. Development Centre UMT er projektoperatør på vegne af Region Midtjylland, og UMT har indgået en underleverandøraftale med COWI A/S og Vugge til Vugge ApS. Konsulenter fra COWI og Vugge til Vugge udgør det virksomhedsrettede team, som vejleder virksomhederne individuelt gennem tre faser; innovationsfasen, afprøvningsfasen og omstillingsfasen.

Læs mere om Rethink Business

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com