I 2021 gav Lifestyle & Design Cluster dig muligheden for at tjekke ind på en række korte webinarer, hvor vi præsenterede den nyeste viden inden for mode- og livsstilsbranchen.
Fokus var på ny viden og brancherelevante cases indenfor møbler, fashion og nye materialer.
Hvert webinar var af en times varighed, med to oplæg på hver ca. 20 minutter og efterfølgende Q&A 2 x 10 minutter.
Se eller gense alle webinarer herunder
Projektet er medfinansieret af uddannelses og forskningsstyrelsen.
Møbel- og interiørbranchen
Har bæredygtig og cirkulær tænkning gjort sit indtog i møbel og interiørbranchen?
Hør mere om de nyeste tendenser inden for bæredygtighed og hvordan disse bliver udmøntet i praksis internationalt.
- Oplægholder er Eva Paarmann er lektor, Cand. Arch og underviser i møbeldesign og materialer på VIA University College.
Plastix – genanvendelse som løsning på fremtidens udfordringer
Klima udfordringer og forurening af havene med plast er en presserende udfordring for verden. Med udgangspunkt i genanvendelse af plast fra fiskeindustrien har virksomheden Plastix specialiseret sig i at producere højkvalitets plast-råmateriale som en innovativ og bæredygtig løsning på nogle af fremtidens udfordringer. Hør mere om virksomheden, og hvordan dens produkter kan anvendes i mode- og livsstilsbranchen.
- Oplægsholder er Allan V. Rasmussen, Head of R&D and Plastix Solutions ved Plastix.
Oplægsholdere:
Eva Paarmann, lektor, Cand. Arch og underviser i møbeldesign og materialer på VIA University College.
Allan V. Rasmussen, Head of R&D and Plastix Solutions ved Plastix.
Bæredygtige materialer med potentiale for anvendelse til møbel og interiør
Vil bio-polymerer og hamp kunne anvendes til møbel og interiør? Få et overblik over bio-polymerer og hamps anvendelses muligheder og udfordringer.
- Oplægsholder er Poul-Erik Jørgensen, forsknings- og udviklingsleder ved VIA University College og del af Erhvervsministeriets Grønne Tekstil Taskforce.
Knit2Sit – teknologisk fusion mellem Fashion og Furniture
Det er i dag teknologisk muligt at strikke produkter i en færdig tredimensionel form med et minimum af efterfølgende montering eller slet ingen. Forskningsprojektet Knit2Sit, søger indsigt i, hvor i møbelbranchen strikkede produkter allerede anvendes, hvilke fordele og udfordringer det er forbundet med, samt hvilke konsekvenser det måtte medføre for såvel design- og produktionsprocesserne som for slutbrugeren.
Lektor Lena Kramer Pedersen giver dig en indsigt i projektets foreløbige konklusioner og vil give sit bud på, hvorfor produktionsmetoden ikke er mere udbredt, når den af nogle vurderes bedre end den konventionelle tilgang med vævede metervarer.
- Lena Kramer Pedersen er Lektor og del af VIAs Forskningscenter for Kreative Erhverv og Professioner, Program for Product Design & Materials Technology.
Oplægsholdere:
Poul-Erik Jørgensen, forsknings- og udviklingsleder ved VIA University College og del af Erhvervsministeriets Grønne Tekstil Taskforce.
Lena Kramer Pedersen, Lektor og del af VIAs Forskningscenter for Kreative Erhverv og Professioner, Program for Product Design & Materials Technology.
Se one-pager herunder:
The power of Neuromarketing
Curious for more insights in Neuroscience?
In VIA’s Neurolab we are testing emotional responses from testpersons when exposed to stimuli such as designs, prototypes, marketing material, texts, logos etc. The results are visualized in heatmaps and eyetracking statistics including focus areas picked up in the tests. Learn more about the research facilities and possibilities for qualifying decision making with a new type of data from VIA’s Neurolab.
Neuromarketing – The power of biometric data in the designproces
User research is trying to understand what a user really feel and think. We can observe what a user is doing but how do we know what emotions they go through while using your product? Biometric data is a big leap forward in removing different layers of interpretation and perceptions in understanding our users better. Learn how LEGO Education use biometrics in design decisions.
Oplægsholdere:
Hanne Thaarup Mølbak, Associate professor, Retail Design and Business, Neuromarketing Research Lab Coordinator, VIA Design & Business
Rasmus Horn, User Research Manager ,LEGO Education
Gensalgsmarkedet af beklædning
Bliv klogere på gensalgsmarkedet af beklædning
Igennem de sidste godt to år har Else Skjold og hendes forskningsteam haft fokus på at undersøge hvordan det eksisterende gensalgsmarked egentligt fungerer. Det er der kommet en lang række indsigter ud af. På seminaret kan man høre om følgende:
Hvordan beklædning skaber værdi både økonomisk og brugsmæssigt når det er løsrevet trend- og sæsonlogikker?
Hvordan man som modebrand kan lære af hvordan ens produkter performer på gensalgsmarkedet?
Hvordan man som modebrand kan lære af hvordan man designer til gensalgsmarkedet helt fra start?
Hvorfor gensalgsmarkedet udgør en af de mest lovende cirkulære forretningsmodeller vi har, og hvilket barrierer og potentialer det indebærer at arbejde med gensalg
Præsentationen vil indbefatte eksempler fra forskningssamarbejdet med bl.a. GANNI, Baum und Pferdgarten, Trendsales, Create2Stay, ReShopper, Times Up Vintage, Continued Fashion m.fl.
Virksomhedscase live: Create2stay, Morten Linnet.
Oplægsholdere
Else Skjold
Morten Linnet
3D Virtual Prototyping
3D VIRTUAL PROTOTYPING – Implementering & Workflow i praksis
3D virtuel prototyping har stort potentiale i modebranchen, når det kommer til reduktion af udviklingsomkostninger af prototyper, udviklingstid, tilpasning, målrettet produktion og bæredygtighed.
I dette webinar gives der et indblik i workflowet fra 2D CAD-mønster til færdig digital prototype i programmet CLO3D og hvilke udfordringer der kan være med implementering af et nyt digitalt 3D workflow.
Derudover vil der være fokus på, hvordan man som virksomhed kan komme i gang med at arbejde med 3D virtual prototyping, og hvad man skal være særligt opmærksom på.
Oplægsholdere
Berit Konstante Nissen, Lektor, Design & Business, Sustainable Fashion Tech, KEA.
Karin Eggert Rosenqvist, Adjunkt, Designteknolog, Sustainable Fashion Tech, KEA.
Louise Bistrup Strøm, Head of Technical, Ganni
3D VIRTUAL PROTOTYPING – Den gode pasform
Kan man som virksomhed sikre en god pasform i sine produkter, når man i 3D arbejder digitalt med tilretning af produkterne på en avatar?
I det første webinar fulgte vi den overordnede arbejdsgang i CLO3D. I dette webinar kigges der mere detaljeret på, hvorledes der i 3D kan arbejdes med pasform og tilretning.
Der vil der være fokus på avatars, brug af bodyscanninger og egne metervarer.
Oplægsholdere
Ida Wiuff Andersen, Lektor, Pattern Design, VIA Design & Business
Dorthe Krüger, Adjunkt, Fashion Design, VIA Design & Business
Marlene Ihler, Designer, Coze Aarhus A/S
Værktøj til bæredygtig produktudvikling i møbelbranchen
Kristina Kjær Hansen og Eva Paarmann fra VIA Design & Business har sammen med fire virksomheder fra møbelbranchen (Cadot Design, Dahl LtD./ Njordec, Michael Kvist IPR og Please Wait To Be Seated) udviklet et værktøj, der kan være en brugbar hjælp i forhold til at begynde – eller styrke sit igangværende – arbejde mod en mere miljøvenlig forretning.
Værktøjet kan anvendes i mange sammenhænge – til den spæde idégenerering, til udarbejdelse af brief til designeren, til et statustjek på virksomhedens samlede grønne profil – men også til interne og eksterne diskussioner om, hvad de bæredygtige ambitioner er helt konkret – og hvordan de kan indfris.
Ambitionerne med værktøjet har været, at det skal være enkelt at gå til – og ikke mindst være brugbart ligegyldigt, om man arbejder med produktudvikling i en stor eller lille virksomhed.
På webinaret vil de præsentere værktøjet og processen med at udvikle det i samarbejde med virksomhederne. Værktøjet vil efterfølgende være tilgængeligt for alle interesserede.
Retail i en post-corona tid
Få online og offline oplevelser til at spille sammen gennem branding i det fysiske rum.
Deltag i dette webinar og få indsigt i retail i en post-corona tid og inspiration til hvordan du som retailer kan arbejde med det fysiske rum, som branding kanal. Bettine Ortmann fra KEA’s linje for entreprenørskab og design sætter scenen med nyeste indsigter, viden og metoder, og Barons fortæller om deres erfaringer med det fysiske rum som branding kanal og hvordan de griber det an i praksis og får online og offline oplevelser til at spille sammen.
Webinar-rækken tilrettelægges sammen med videnspartnerne og uddannelsesinstitutionerne:
- Designskolen Kolding
- Kunstakademiet
- Syddansk Universitet
- Teknologisk Institut
- KEA
- VIA University College
De er målrettet alle virksomheder inden for mode- og livsstilsbranchen med særlig fokus på tekstil, mode og møbler. Webinarerne er endvidere relevante for start-ups, brancheorganisationer og studerende.
Gabriella Constantinou
Projekt- og research-assistent, Lifestyle & Design Cluster
Mobil: 20222605
Mail: gabriella@ldcluster.com
Helle Ahler
AC medarbejder/Project Manager, VIA University College
Mobil: 87550557
Mail: heah@via.dk