Whocopied.me protects this content

Circular Textile Village 2023

I et samarbejde med Miljøministeriet og omkring 30 udstillere etablerer vi i Lifestyle & Design Cluster vores egen ‘Circular Textile Village’ på Loop Forum d. 26. og 27. april 2023. 

Om Circular Textile Village

Udstillingen Circular Textile Village sætter fokus på cirkulære produkter, eksperimenter eller løsninger hos danske virksomheder og andre aktører i tekstilets værdikæde. Der fortælles og illustreres, og eventuelle teknologier, prototyper og materialefraktioner præsenteres.

Formålet med udstillingen er at skabe en vidensdelingsplatform for virksomheders arbejde med den cirkulære agenda. Udstillingen kan, ud over at illustrere og forstå værdikæden, åbne op for gode eksempler på enkelte produkter, symbiosesamarbejder mellem virksomheder, en cirkulær omstillingsrejse for en virksomhed, cirkulære eksperimenter, teknologi som katalysator for det cirkulære etc. Dette for at belyse flere vinkler på at påbegynde en cirkulær rejse.

Til trods for fokus på virksomhedernes cases, ønsker vi også at åbne op for, at de udstillede virksomheder kan bruge platformen til at booke møder med interessenter .

Guidede Tours

Under udstillingen vil der i skemalagte tidsrum udbydes guidede ture i udstillingen, hvor publikum kan komme hele vejen rundt til alle udstillere og få et dybere indblik i deres case og arbejde med cirkularitet.

Talks

Ud over selve udstillingen arrangerer vi en række talks, både på hovedscenen og på vores egen scene i “landsbyen”.

Vores egen scene etableres i samarbejde med Miljøstyrelsen og vil fungere som et vidensspor i tillæg til udstillingen. Her sættes fokus på valgte temaer i inspirerende talks, publikum involverende paneldebatter samt hands-on workshops.

TIDSRUM

26. april 2023

27. april 2023

LOCATION

LOKOMOTIVVÆRKSTEDET
Otto Busses Vej 5A
2450 København SV Danmark

Onsdag d. 26. april 2023

Cirkulære tekstiludbud: Fra udfordringer til muligheder

kl. 10.00-10.45

De offentlige aktører står for en stor del af Danmarks samlede tekstilindkøb, og er allerede i gang med at sætte krav til klima og miljø. Men hvad med cirkularitet. Vi ser på hvilke muligheder der er indenfor udbudsmarkedet for at understøtte cirkulære forretningsmodeller, men også hvilke udfordringer dette har.

Debatten modereres af Miljøstyrelsen, og debattørerne vil være kommunale og private aktører samt Miljømærkning Danmark og en forsker.

Guidet rundvisning i udstillingen Circular Textile Village

kl. 12.30-14.00

Kom med på en guidet rundvisning og mød udstillerne, der står klar til at pitche deres cirkulære løsning for dig.

Når kemien spænder ben for cirkulariteten

kl. 14.00-14.45

Der er kemi i alt, og i disse år finder vi flere og flere skadelige stoffer i den moderne verden omkring os. Tekstiler er desværre ingen undtagelse, og det giver nogle spændende udfordringer for en omstilling til cirkulær økonomi. Vi kigger på problemstillingerne med kemi i tekstiler, potentielt divergerende politikker samt konkrete virksomhedscases der arbejder for at løse nogle af problemerne.

Debatten modereres af Lifestyle & Design Cluster og debattørerne vil være kemieksperter fra Miljøstyrelsen mfl.. og private virksomheder.

Torsdag d. 27. april 2023

Forebyggelse som forretningsmodel

Kl. 10.00-10.45

Kan vi tjene penge på at reducere forbruget? Ifølge affaldshierarkiet kommer forebyggelse før vi overhovedet skal overveje genbrug og genanvendelse, men hvordan fungerer det som forretningsmodel? Det er svært at tjene penge på at lave mindre. Og hvem har egentlig ansvaret for at forbruget, produktionen og derved spildet sættes ned? Det snakker vi med forskellige aktører om, og udforsker virksomheder der tænker reduktion ind.

Debatten modereres af Lifestyle & Design Cluster og debattørerne vil være forskere, virksomheder, eksperter og NGOer

Guidet rundvisning i udstillingen Circular Textile Village

Kl. 12.30-14.00

Kom med på en guidet rundvisning og mød udstillerne, der står klar til at pitche deres cirkulære løsning for dig.

Tekstilaffald: Når resten bliver en udfordring

Kl. 14.00-14.45

Når danske kommuner fra sommeren 2023 skal i gang med at indsamle tekstilaffald fra borgerne, vil der potentielt opstå en kæmpe fraktion af ”rester” som ikke har særlig stor praktisk eller økonomisk værdi. Hvad gør vi med denne del af tekstilaffaldet, som både er miljømæssigt forsvarligt og etisk. Vi snakker om nogle af de absolut værste løsninger, dem der er til debat, og de få gode der er ved at springe op.

Debatten modereres af Lifestyle & Design Cluster og debattørerne vil være Affaldsaktører, fiber producenter, eksperter og myndigheder.

Velkommen til udstillingen ”Circular Textile Village” hvor du vil møde 30+ indbyggere fra hele den tekstile værdikæde.

De tre bydele i udstillingen er Reduce, Reuse og Recycle. Du finder velkendte og nye cirkulære forretningsmodeller og produkter præsenterede af danske virksomheder og organisationer. Du kan udforske alt fra indsamling og sorterings teknologier til forbedrede produkter og designs der udnytter tekstilaffald.

Amalie Ege

Amolia

Miljøstyrelsen – tekstilsortering

Dansk Wilton

Det Nordiske Tekstilsamarbejde

DFD

ELIS

Fabricaid

Fog og Venø

GMAF – Circular Medico

Hansen Textile

HAACK Recycling

Hviid Hviid

Krusevask

MUDP Sekretariatet

Målbar

Måtteskift

Newretex

Nybo Workwear

OUR SHIFT

POGI – Grønne indkøb

Sylab

CarpetZero

Textile Pioneers

Thors Design

Trasborg

UFF Humana

Xplor

ECO-Label

Rodinia Generation

Frank Engelbrecht
Projektleder
Tlf. 9616 6201
Mobil: 2174 0020
frank@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: