Whocopied.me protects this content

ECO-Design Challenge 2022

Opgradér dine kompetencer inden for ECO-design og udvid dit netværk

Tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 9.00-10.00 inviterer vi til online Q&A om det kommende forløb, hvor du kan høre mere om årets casevirksomheder, challenges, program, forventet udbytte samt forventninger til årets deltagere.

Tilmeld dig Q&A her

Deltag i ECO-design Challenge 2022 og bliv introduceret til ECO-design – og hvordan du som designer kan arbejde tværfagligt med begrebet med afsæt i en konkret virksomhedscase.

Hvad er ECO-design?

ECO-design er en betegnelse for de krav, EU stiller for energiforbrugende og energirelaterede produkter. Kravene er til for at sikre produkternes minimale miljømæssige aftryk.

ECO-design har især omhandlet forbud mod de mindst energieffektive produkter, da energiforbruget i produkters levetid oftest er den største kilde til miljøpåvirkning. Kravene stilles derfor, for at fjerne de mest miljøbelastende og mindst energieffektive produkter fra markedet.

Kravene er også kendt som Ecodesign-direktivet (2009/125/EC).

Hvordan bliver ECO-design en Challenge?

Inden for de kommende år forventer vi, at de nuværende direktiver for energiforbrugende produkter tilpasses og udbredes til øvrige dele af designbranchen.

Derfor omdanner vi ECO-design til en Challenge i 2022, hvor 24 udvalgte designere og designvirksomheder kan opgradere deres kompetencer – med et forløb bestående af to workshops, mellemliggende gruppearbejde og en afsluttende præsentation i samarbejde med en livsstilsvirksomhed og et team af udvalgte designere.

ECO-design Challenge 2022 er derfor din unikke mulighed for at få hands-on erfaring med ECO-design – viden, der potentielt kan give dig en konkurrencefordel på markedet som designer.

Over et tre-måneders forløb vil du, i samarbejde med et team af designere, arbejde på en case fra en udvalgt livsstilsvirksomhed. Hvert team består af en casevirksomhed og 3-4 designvirksomheder.

Sammen klædes I på til at finde frem til, hvordan ECO-design kan anvendes i casen – og herigennem bidrage til at definere, hvilken betydning ECO-design har for dine arbejdsmetoder.

Samtidig bliver du klogere på, hvordan du kan opgradere dine kompetencer til at blive ECO-design konsulent for virksomheder, der ønsker at være på forkant med de EU-direktiver, der arbejdes med netop nu.

ECO-design Challenge 2022 er opfølgeren til pilotprojektet ECO-design Challenge 2021, som du kan se mere om her.

Deadline for ansøgning er 1. juni 2022.

Hvordan deltager du?

For at deltage i ECO-design Challenge 2022, skal du ansøge om deltagelse.

Deadline for ansøgning er 1. juni 2022.

Bemærk, at du skal have et CVR-nummer for at kunne deltage.

På ansøgningsskemaet kan du indsende CV, udfylde kompetencer og motivere, hvordan netop du og din designvirksomhed får gavn af at deltage. Virksomhedscase og designteam matches ud fra kompetencer og erfaringsniveau. Som designvirksomhed er det muligt at deltage med 1-2 personer.

Bemærk, at projektpartnerne forholder sig retten til at tildele pladser på forløbet med det formål, at hvert team matches bedst muligt. En ansøgning er derfor ikke garanti for en plads på forløbet i 2022.

Bemærk:

 • Ved indsendelse af ansøgning accepterer du, at vi registrerer data og dig og at disse data deles med samarbejdspartnere på ECO-design Challenge 2022 mhp. udvælgelse og matching af virksomhedscases og designere.
 • Udvælges du til ECO-design Challenge 2022, bruges din data desuden til dokumentation og vil fremgå af deltagerlisten. Udvalgte teams vil ligeledes bruges i vidensdelingsøjemed.
 • Du accepterer samtidig, at du ved deltagelse er orienteret om, at du indgår i et projektet støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
 • Den indsamlede data benyttes udelukkende i forbindelse med ECO-design Challenge 2022.

Forventninger til dig?

Udvælges du til ECO-design Challenge 2022, indvilliger du i at bruge tid på to heldagsworkshops og en afsluttende præsentation samt afsætte tid til gruppearbejde i perioden mellem kick-off og afslutning.

Hver virksomhed forpligter sig til at bruge ca. 85 timer over tre måneder inkl. nedenstående arrangementer, men hvert team tilrettelægger selv arbejde og tidsforbrug under forløbet.

ECO-design Challenge 2022 er baseret på vidensdeling undervejs i forløbet. For at sikre alle deltagere bedst muligt, udfylder hvert team en forudgående samarbejdsaftale ift. IPR m.m. – både designvirksomhederne imellem samt mellem designteamet og casevirksomheden. Forud for hver workshop og den afsluttende præsentation underskriver alle deltagere en NDA.

Vigtige datoer

 • Opstartsmøde i hvert team: Online møde
 • Workshop 1: Kick-off: 23. august 2022 (heldagsworkshop)
 • Mellemliggende gruppearbejde: Koordineres individuelt i hvert team
 • Workshop 2: Midtvejsstatus: 29. september 2022 (heldagsworkshop)
 • Mellemliggende gruppearbejde: Koordineres individuelt i hvert team
 • Afsluttende præsentation: 27. oktober 2022 (halvdagsarrangement)
 • Evaluering: Online survey

Et detaljeret program udsendes til deltagere inden opstart. Programmet består af en vekselvirkning mellem casearbejde, pitch og vidensoplæg.

Hvert team vil modtage pitch-skabeloner forud for hver workshop samt den afsluttende præsentation.

Begge workshops og den afsluttende præsentation finder sted fysisk i København og deltagere afholder selv udgifter til transport samt evt. overnatning. Der vil være forplejning begge workshopdage samt til den afsluttende præsentation.

Birgitte Markussen

Projektleder, Lifestyle & Design Cluster

E-mail: birgitte@ldcluster.com

ECO-design Challenge 2022 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd), Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: