Whocopied.me protects this content

Take-back af tekstiler

Virksomhederne oplever at mange sidder med de samme udfordringer inden for udvikling af take-back modeller. Derfor har denne aktivitet først fokus på mapping af eksisterende viden på området og derefter skal der arbejdes med udvikling af take-back løsninger indenfor tre centrale områder: Mode, arbejdstøj og interiør, velvindende at der både vil være fælles og fagspecifikke udfordringer og løsninger på de fire områder.

Deltagende virksomheder vil få adgang til erfaringer på området via partnerskaber nationalt og internationalt, med det formål at hjælpe dem til at få øje på egne take-back-modeller, genanvendelsesmuligheder, værdidefinering/ kvalitetssikring af tilbage-taget materialer, samt overblik over ressourceflow, opsamling/indsamling, og manglende teknologi og viden. Projektet forventes at bidrage til at knække koden for take-back eller take further for at komme frem til et vigtigt afsæt for næste step i processen.

Lektor i bæredygtig mode ph.d. Else Skjold fra KADK er projektleder.

Aktiviteter

Projektets vision er, at der som pilotprojekt udvikles en strategi for produkt- og materiale flow: vedligeholdelse/ genbrug/ re-furbish/ genanvendelse inden for dansk beklædning og interiør.

 • Videns- og erfaringsindsamling og deling, nationalt og internationalt, som grundlag for efterfølgende udvikling og videnskabelse, der kan skabe sikring af kvalitet og flow ved indsamling/take-back af ressourcer.
 • Identificering af ‘huller’ i take-back-værdikæder som evt. kunne lukkes ved hjælp af iværksætteri eller samarbejde med SMVer.
 • Mapping af danske virksomheders udfordringer, bl.a. materialer og produktion (generiske og områdespecifikke).
 • Udvikling af pilot og/eller mapping for take-back løsning for min. 1 case indenfor hver af de fire områder:
  – Mode
  – Arbejdstøj
  – Interiør /møbelstoffer
  – Tæpper

Verdensmål 11, 12, 17 med mulighed for flere aktiveres.

Læs den fulde handlingsplan nederst i fanerne.

Aktuelle møder

Deltag i webinar 24.08.2020 kl 10.30-12 og hør bl.a. Else Skjold fra KADK, Lone Ditmer fra Dansk Wilton og Malene Gregersen fra Nybo Workwear fortælle om deres syn på take-back eller take further. Læs mere og tilmeld dig her

Else Skjold 
Tlf.: 5050 9229
Mail: eskj@kadk.dk

Foruden KADK har også KEA i begrænset omfang bidraget med viden specifikt vedr. arbejdstøj i en samarbejde med Lifestyle & Design Cluster som projektejer og facilitator.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com