Take-back af tekstiler

Virksomhederne oplever at mange sidder med de samme udfordringer inden for udvikling af take-back modeller. Derfor har denne aktivitet først fokus på mapping af eksisterende viden på området og derefter skal der arbejdes med udvikling af take-back løsninger indenfor tre centrale områder: Mode, arbejdstøj og interiør, velvindende at der både vil være fælles og fagspecifikke udfordringer og løsninger på de tre områder.

Deltagende virksomheder vil få adgang til erfaringer på området via partnerskaber nationalt og internationalt, med det formål at hjælpe dem til at få øje på egne take-back-modeller, genanvendelsesmuligheder, værdidefinering/ kvalitetssikring af tilbage-taget materialer, samt overblik over ressourceflow, opsamling/indsamling, og manglende teknologi og viden. Projektet forventes at bidrage til at knække koden for take-back eller komme frem til et vigtigt afsæt for næste step i processen.

Lektor ph.d. Else Skjold fra KADK er projektleder med lektor Susanne Guldager og Jennifer Ibsen fra KEA som bidragerende vidensinstitution på arbejdstøjssporet.

Aktiviteter

Projektets vision er, at der som pilotprojekt udvikles en strategi for produkt- og materiale flow: vedligeholdelse/ genbrug/ re-furbish/ genanvendelse inden for dansk beklædning og interiør.

  • Videns- og erfaringsindsamling og deling, nationalt og internationalt, som grundlag for efterfølgende udvikling og videnskabelse, der kan skabe sikring af kvalitet og flow ved indsamling/take-back af ressourcer.
  • Identificering af ‘huller’ i take-back-værdikæder som evt. kunne lukkes ved hjælp af iværksætteri eller samarbejde med SMVer.
  • Mapping af danske virksomheders udfordringer, bl.a. materialer og produktion (generiske og områdespecifikke).
  • Udvikling af pilot og/eller mapping for take-back løsning for min. 1 case indenfor hver af de tre områder:
    – Mode
    – Arbejdstøj
    – Interiør (delt i hhv. møbler og tæpper)

Verdensmål 11, 12, 17 med mulighed for flere aktiveres.

Læs den fulde handlingsplan nederst i fanerne.

Aktuelle møder

Opstart af take-back-aktiviteten har holdt sine første opstartsmøder hhv d. 04. juni hos KEA i København (mode, arbejdstøj og møbler) samt d. 28. juni på Designskolen Kolding (tæpper). Kommende møder vil foruden på denne side primært blive annonceret i Lifestyle & Design Clusters nyhedsbrev og i vores kalender.

Else Skjold 
Tlf.: 5050 9229
Mail: eskj@kadk.dk

Foruden Designskolen Kolding bidrager også KEA med viden specifikt vedr. arbejdstøj i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster som projektejer og facilitator.

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: