Whocopied.me protects this content
Sylab2 Min

14 millioner kroner til Innovationsnetværket Lifestyle & Design Clusters fremtidige arbejde med innovationsfremmende aktiviteter

Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster er af Uddannelses- og Forskningsministeriet udpeget som ét af de 17 innovationsnetværk, der fortsætter deres virke.

Ministeriet har 19. september officielt forlænget den nuværende bevilling for Innovationsnetværket til udgangen af 2020. En forlængelse til en værdi af 14 millioner kroner. For at øge brugen af forskningsbaseret viden i erhvervslivet og den offentlige sektor, medvirker innovationsnetværkene sammen med de førende forskere til i fællesskab at udnytte mulighederne i nye teknologiske landvindinger og bidrage til vækst og værdi for samfundet.

Samtidig skærer styrelsen i antallet af aktører og går fra 23 til 17 innovationsnetværk, der opererer inden for områder, hvor Danmark har også i fremtiden bør forsøge at sikre sig rent konkurrencemæssigt.

Netop det mener regeringen, at Lifestyle & Design Cluster kan bidrage til.

– Lifestyle & Design Cluster får i fremtiden endnu større fokus på aktiviteter, der bidrager til understøttelsen af FN’s 17 verdensmål og udvalgte fokusområder indenfor Forsk2020 i tre nye partnerskaber indenfor cirkulær økonomi, digitalisering og innovation samt design og iværksætteri. Vi tror fuldt og fast på, at et øget fokus på samarbejder og partnerskaber vil skabe et endnu bedre miljø for bæredygtig vækst i de danske livsstilserhverv, siger Betina Simonsen.

I forlængelse af de nye partnerskaber har Lifestyle & Design Cluster udvidet med nye konsortiepartnere. Herunder et tættere samarbejde med D2i – Design to innovate, som bidrager med kompetencer og erfaringer indenfor partnerskabet innovation, design og iværksætteri.

I ansøgningsperioden til forlængelse af Innovationsnetværkets bevilling har der været åbent for, at samarbejdspartnere, medlemmer og andre tætte relationer til Innovationsnetværket kunne komme med deres støtte til Lifestyle & Design Cluster.

– I ansøgningsperioden indløb der mere end 100 kommentarer fra virksomheder, vidensinstitutioner, brancheorganisationer og offentlige samarbejdspartnere, som alle gav udtryk for den store interesse i, at Lifestyle & Design Cluster forsætter det gode og fokuserede samarbejde. Bestyrelsen vil forsætte med at sikre, at relevansen og værdien for livsstilsbranchen er ”best in class”, siger Viggo Mølholm, bestyrelsesformand hos Lifestyle & Design Cluster.

Forlængelsen af Lifestyle & Design Cluster som innovationsnetværk løber til 31. december 2020.

  • Lifestyle & Design Cluster forbliver nationalt innovationsnetværk for perioden 2019-2020.
  • Lifestyle & Design Cluster efterkommer livsstilsbranchernes ønske om en samlet innovationsindsats for al innovation og udvikling i design-, mode- og møbelbranchen samt andre aspekter af branchernes snitflader.
  • Lifestyle & Design Cluster har rundt regnet 200 såkaldte dialogvirksomheder, der er samarbejdsvirksomheder. Ydermere er der tilknyttet 14 såkaldte konsortiepartnere, der i samarbejde med bestyrelsen i Lifestyle & Design Cluster udstikker retningen for Innovationsnetværkets fremtidige arbejde. Flere end 360 virksomheder deltager i kortere eller længere forsknings- og innovationsaktiviteter. Flere end 900 deltager i gå-hjem-møder, seminarer, konferencer etc. om året.
  • I perioden 1. december 2018 til 31. december 2020 har Uddannelses- og Forskningsministeriet afsat 190 mio. kr. til finansiering af udvalgte danske innovationsnetværk.

 

For yderligere information:
Direktør Betina Simonsen, tlf. 2936 0090, mail betina@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com