Whocopied.me protects this content

Circular Furniture Days 2024

Circular Furniture Days er en årlig udstilling, som Lifestyle & Design Cluster står bag under det internationale event 3daysofdesign i København. Her sætter vi fokus på cirkulære og innovative løsninger inden for møbler og interiør.

Rendering af udstillingen: Formland

Circular Furniture Days 2024

Igen i år arrangerer Lifestyle & Design Cluster eventet Circular Furniture Days, hvor innovative møbel- og interiørbrands præsenterer deres cirkulære produkter, løsninger og forretningsmodeller, og hvor diverse debatter, talks og pop-up events sætter fokus på vidensdeling om mulighederne indenfor en cirkulær omstilling.

Circular Furniture Days 2024 finder sted i Designmuseets Have under 3daysofdesign den 12.-14. juni og realiseres i tæt partnerskab med Formland, Plastindustrien og Designmuseum Danmark.

Om Circular Furniture Days

Dansk design inden for møbel og interiør har gennem generationer haft stolte traditioner for at være unikt og i høj kvalitet. Det er denne tradition, som Lifestyle & Design Cluster bygger videre på i forbindelse med eventet Circular Furniture Days som vi siden 2019 har afviklet under det internationale event 3daysofdesign.

Circular Furniture Days udvælger og udstiller møbler og interiør, eller løsninger omkring disse, som på den ene eller anden måde ligger inden for den cirkulære økonomi. Det kan være produkter som for eksempel:

  • er produceret af genanvendte, overskuds-, og/eller organiske materialer
  • er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi
  • er designet til at kunne holde
  • er lette at reparere og renovere
  • er designet til at blive skilt ad, så materialerne kan genanvendes
  • lejes ud i stedet for at blive solgt
  • har komponenter, som kan genanvendes i andre processer eller produkter
  • er en del af en take-back-ordning, der sørger for at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger.

Der kan være tale om genanvendelse af plast fra verdenshavene, plastikflasker eller fiskenet, kreativ udnyttelse af de sidste kvadratcentimeter træ fra møbel-produktion, minimalistisk ressource-forbrug, genanvendt metal og mange andre kreative nyskabelser, der alle har til formål at reducere forbrug og spild eller at genanvende og genbruge materialer.

Udstillerne kurateres ud fra deres initiativer, bedømt ud fra temaerne:

  • Cirkulært design
  • Produktion og distribution
  • Brug
  • Genanvendelse og genbrug
  • Materialer/sourcing

Cirkulær Økonomi

I fremtiden skal lineære forretningsmodeller erstattes af mere cirkulære, hvor for eksempel møbler er langtidsholdbare og lette at reparere. Cirkulært vil også være, at de materialer, der benyttes, er rene og bæredygtige, eller at møblet efter endt brug kan blive til materialer, som kan genanvendes flere gange.

Den teknologiske udvikling indenfor materialer (biomaterialer, genanvendelse af materialer uden tab) løber hurtigt, og inden længe vil vi formentlig se de første fuldt cirkulære produkter. Med det fokus, der er på klima, biodiversitet og sundhed, kan virksomheder, som favner de nye muligheder fuldt og helt, opnå et betydeligt kommercielt forspring.

Talks og Guidede ture

I forbindelse med Circular Furniture Days etableres desuden en række relevante ”talks” og engagerende debatter, hvor oplægsholdere og debattører sætter fokus på aktuelle emner målrettet møbel- og interiør-industrien. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupter-virksomheder, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom brands præsenterer sig selv.

Vi afvikler desuden guidede rundture i udstillingen, hvor virksomhederne præsenterer deres produkter.

Foreløbig oversigt over talks og events i forbindelse med Circular Furniture Days 12.-14. juni i Designmuseum Danmarks have, Bredgade 66, København

Guidet rundvisning i udstillingen

Onsdag den 12. juni, kl. 12-13

Deltag i den guidede tur for at møde alle de udstillende mærker, der præsenterer deres cirkulære historie.

 

Designuddannelse i fremtiden

Onsdag den 12. juni, kl. 14.15-15.15

Panel-debat:

Set i en international sammenhæng betragtes Danmark som en design-nation, og i dansk erhvervsliv er design også er en del af dagsordenen. Overgangen til et bæredygtigt samfund kræver stærke designkompetencer, både analytisk, metodologisk og håndværksmæssigt. Vi har brug for designere, der kan visualisere og forme en attraktiv bæredygtig fremtid og oversætte nye teknologier til hverdagens menneskelige behov. For at fastholde Danmarks position som en design-nation i en stadig mere vidensintensiv og højteknologisk verden er det afgørende, at vi har en international konkurrencedygtig kandidatuddannelse inden for design. Ellers mister vi terræn, og vores designuddannelsesprogrammer lider, hvilket udgør en fare for, at vi mister en vigtig innovativ kraft i den bæredygtige omstilling.

Testimonial – Sia Hurtigkarl

Panel 2:

Mathilde Aggebo

Michael McKay

TBA

Arrangeret af: Designrådet og Lifestyle & Design Cluster

 

Fra Tradition til Transformation – Håndværkets rolle i design af cirkulær økonomi

Onsdag den 12. juni, kl. 15.30-16.15

Følg Designrådet på en inspirerende rejse ”Fra Tradition til Transformation: Håndværkets rolle i design af cirkulær økonomi”.  Her udforskes, hvordan traditionelt håndværk flettes sammen med moderne designpraksis for at forme en mere ansvarlig fremtid. Med særlig fokus på materialer vil vi undersøge, hvordan håndværk og materiale-valg kan drive cirkulære økonomiske principper Gå ikke glip af denne mulighed for at opdage, hvordan den danske designtradition baner vejen for cirkulær innovation og transformation i design. Efter samtalen inviterer vi til drinks i haven.

Panel:

Bonnie Hvillum

Ditte Lysgaard Vind

Thomas Lykke

Arrangeret af: Designrådet og Lifestyle & Design Cluster

 

Designing for the Future – Sådan bygger vi fremtiden gennem design

Torsdag den 13. juni kl. 8.30 til 9.30 i Caféen på Designmuseet. Talk, Kaffe og croissanter i caféen.

Professor Mariana Mazzucato fra University College London skriver i bogen Expand: Stretching the Future by Design: “I denne bog hævder Jens Martin Skibsted og Christian Bason, at tiden er inde til at udvide designdiskursen for at tage fat på morgendagens store, komplekse udfordringer.”

Forfatterne skriver: “Verden skriger efter nye løsninger for at tackle de utallige problemer og mindske deres konsekvenser. Dette kræver innovation – modige, nye tilgange, som mennesker, virksomheder, offentlige organisationer, NGO’er og endda internationale organer kan relatere til.

Panel:

Jens Martin Skibsted

TBA

TBA

Alle samtaler modereres af Marie-Louise Høstbo.

Arrangeret af: Designrådet, Designmuseet og Lifestyle & Design Cluster

 

Grøn omstilling kontra følsomhed: Det tværgående arbejde i møbelindustrien

Torsdag den 13. juni kl. 11.00-12.00

Vi står over for en central konflikt mellem grøn omstilling og forretning. På den ene side er der stigende pres på virksomheder i møbelindustrien for at reducere deres miljømæssige påvirkning og drive deres forretning mere ansvarligt. På den anden side står virksomheder over for udfordringer med at dele følsomme data med deres kunder og potentielle konkurrenter.

Men i takt med at vi erkender behovet for fremskridt i grøn omstilling, vokser forståelsen for, at denne informationsdeling er afgørende.

Deltag i en indsigtfuld diskussion om at navigere den delikate balance mellem grøn omstilling og forretningsfølsomhed i møbelindustrien- Opdag, hvordan virksomheder som TAKT adresserer den centrale konflikt ved at arbejde med Målbar og Bureau Veritas for at finde handlekraftige løsninger i deres arbejde med grøn omstilling.

Panel: TAKT, Målbar, Bureau Veritas

Faciliteret af Lifestyle & Design Cluster. Partnere: : TAKT, Målbar, Bureau Veritas

 

Guidet rundvisning i udstillingen

Torsdag den 13. juni. kl. 13-14:

Deltag i den guidede tur for at møde alle de udstillende mærker, der præsenterer deres cirkulære historie.

 

Afsløring af strategier til at accelerere cirkularitet i livsstilsindustrien

Den: 13. juni 2024 kl. 15.00-16.00

Vi har samlet en gruppe af cirkulære transitionspionerer i Danmark for at dykke ned i anbefalinger til at accelerere cirkularitet inden for livsstilsindustrien som opfølgning på Circularity Gap Report for Danmark. Under et rundbordsarrangement deltog 40 branchefolk i diskussioner om hastende foranstaltninger for at fremskynde overgangen. I denne diskussion vil vi uddybe nogle af disse foranstaltninger og udforske deres muligheder og tidsrammen for at implementere en ambitiøs cirkulær strategi.

Kom og deltag i diskussionen.

Panel:

Carl Hansen & søn

Fritz Hansen

Keepr

Faciliteres af Lifestyle & Design Cluster

 

Guidet rundvisning på udstillingen

Fredag den 14. juni • Kl. 13.00-14.00:

Deltag i den guidede tur for at møde alle de udstillende mærker, der præsenterer deres cirkulære historie.

Stemningsbilleder fra Circular Furniture Days 2023

CFD 23 1

I partnerskab med:

Finansieret af:

Tidligere års udstillinger:

2023

Circular Furniture Days 2023 blev afholdt d. 7.-9. juni i Designmuseum Danmarks have.

Læs mere om Circular Furniture Days 2023 her.

2022

Circular Furniture Days 2022 blev afholdt d. 15. -17. juni i Lifestyle lab, Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2023 her.

2021

Circular Furniture Days 2021 blev afholdt d. 16.-18. september på Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2021 her.

2020

Circular Furniture Days 2020 blev afholdt d. 3.-5. september i Pakhus 11.

Læs mere om Circular Furniture Days 2020 her.

Kontakt

Maria Hørmann
Projektleder, cirkulær økonomi
Mobil: 40354043
mah@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: