Whocopied.me protects this content

Over 20 midtjyske virksomheder i Rethink Business arbejder nu med cirkulær økonomi

region-midtjylland-cirkulær-økonomi

Projektet Rethink Business under Innovationsnetværket Livsstil Bolig – & Beklædning skal skabe vækst og grønne forretningsmodeller i region Midtjylland. Mange virksomheder har allerede taget de første små skridt mod grøn omstilling

Projektet Rethink Business er nu halvvejs i forløbet, og 22 virksomheder er i øjeblikket i gang med udvikle nye grønne forretningsmodeller sammen med COWI og Vugge til Vugge Danmark. En god håndfuld virksomheder er i gang med at få lavet handlingsplaner og teste muligheder, og veje de skal gå. Vi håber, at kunne fremvise nogle eksempler på forretningsmodeller, som er omsat til praksis senere på året.

Virksomhederne er små- og mellemstore virksomheder indenfor primært produktion- og fremstilling, og mange brancher er repræsenteret bl.a. Møbeldesign, byggeri, tagløsninger, stof og tekstil, maskiner samt ophug og forarbejdning af metalaffald.

Brug ressourcerne bedre og tjen penge på affaldet

Rethink Business er et regionalt udviklingsprojekt, der skal styrke den grønne erhvervsudvikling, skabe vækst og arbejdspladser. Helt konkret vil vi hjælpe 40 virksomheder med at finde steder i deres produktion, hvor de kan bruge deres ressourcer bedre og tjene penge på affaldet.

Det skal gøres ved at udvikle nogle nye forretningsmodeller, som er baseret på tankesættet bag cirkulær økonomi og Cradle 2 Cradle. Projektet henvender sig dels til små og mellemstore virksomheder i regionen, dels til kommuner, hvor vi ønsker at styrke det offentlige og private samarbejde i innovative projekter med cirkulær økonomi.

Vil du vide mere om deltagelse i projektet?

I skrivende stund er flere virksomheder ved at blive screenet ind i projektet, men der er stadig plads til flere virksomheder, der er interesseret i at udvikle nye forretningsmodeller, der sætter fokus på mindre spild, genanvendelse af materialer og ressourcer. I er selv med til at definere den retning vi skal tage.

Se listen med de deltagende virksomheder

Jeres virksomhed kan få gratis sparring af rådgivningsvirksomheden COWI og Vugge til Vugge Danmark, som står klar til at hjælpe jer med at udvikle en handlingsplan til at realisere jeres målsætning. Deltagels er gratis, og projektet løber frem til udgangen af 2014.

Deltagelse forudsætter, at I kan opfylde følgende:

  • Virksomheden er enten lille eller mellemstor
  • Virksomheden er en fremstillings- eller produktionsvirksomhed
  • Virksomheden skal være beliggende i Region Midt

Skriv en mail til info@rethinkbusiness.dk eller ring til projektleder Svend Erik Nissen på telefon på 9616 6203


Fakta om Rethink Business

rethink-business-colorRethink Business er skabt på initiativ af Region Midtjylland og Development Centre UMT er den udførende part i projektet. Projektet har modtaget tilskud fra Region Midtjylland, Vækstforum samt Den Europæiske Fond for Regional udvikling.

www.rethinkbusiness.dk

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com