Whocopied.me protects this content
Pava 1558

3,2 mio. kroner til innovationssamarbejder med fokus på Kina

Pava_1558

I alt fire nye innovationssamarbejder har pt. fået bevilliget midler via Region Midtjyllands innovationsprogram Midtnet Kina til udvikling af nye løsninger eller produkter målrettet det kinesiske marked. I følgende to projekter varetages projektkoordinationen af Lifestyle & Design Cluster:

Online platform til fag-faglig- og ledelsesudvikling inden for ældresektoren
Aarhus-baserede Houe Consult ApS leverer konsulentydelser inden for ledelses-, personlig- og organisationsudvikling i Danmark og Grønland og har samtidig en række opgaver i Mellemøsten, Afrika og Asien. Houe Consult ApS er hovedansøger i et IKT-innovationssamarbejde, hvor fokus er på at udvikle en digital platform – Nordic Creative Leadership – til personlig, fag-faglig- og ledelsesudvikling efter nordiske ledelsesprincipper inden for ældresektoren i Kina. Platformen skal skabe rammer for tilegnelse af ny viden, vidensdeling og digitale læringsrum, hvor kinesiske professionelle aktører kan udvikle deres kompetencer.

Øvrige partnere: VIA University College, MyFabula og Cadpeople A/S. 

For mere information:
Projektleder Frank Engelbrecht, frank@ldcluster.com

Virtuelt univers for Poul Pava-figurer
aida A/S fra Skødstrup er et koncepthus, der leverer alt inden for borddækning (stel, glas, bestik, køkkenudstyr og gaveartikler). De er hovedansøger i et innovationssamarbejde inden for design, hvor fokus er på at udvikle et virtuelt univers med Poul Pavas velkendte, naivistiske figurer. Universet skal ses som et add-on til aidas fysiske produkter. Udvalgte figurer skal personificeres, navngives og gøres levende for i højere grad at tale til forbrugernes følelser.

Øvrige partnere er pt.: ThinkChina.dk under Københavns Universitet og C3 Consulting ApS.

Hvert af de ovenstående innovationssamarbejder har fået bevilliget kr. 400.000 til udvikling.

For mere information:
Projektleder Jesper Rasch, Lifestyle & Design Cluster,
jesper@ldcluster.com 

Mere om Midtnet Kina

Region Midtjylland åbnede i januar op for ansøgninger til Midtnet Kina-puljemidlerne, der er øremærket innovation til det kinesiske marked. Der kan i projektet bevilliges midler til i alt 12 innovationssamarbejder, og allerede nu har de første fire innovationssamarbejder, der fordeler sig på områderne fødevarer, miljø, IKT og design, modtaget midler.

Kontorchef i Region Midtjylland, Henrik Lodberg, glæder sig over, at de første 12 virksomheder har fået gavn af regionens Midtnet Kina-program:

– Danske virksomheder inden for bl.a. fødevare- og miljøsektoren har et enormt eksportpotentiale til det kinesiske marked. Med Midtnet Kina-programmet vil Region Midtjylland gerne give de vestdanske virksomheder et ekstra skub på vejen, så de får udviklet nye og innovative produkter til det voksende kinesiske marked.

Fælles for alle innovationssamarbejder i regi af Midtnet Kina er, at de skal bestå af minimum tre SMVer og én videninstitution.

Den 1. august 2016 startede Region Midtjyllands innovationsprogram Midtnet Kina, som er en pulje med midler til innovation med udgangspunkt i det kinesiske marked. Projektet løber indtil slutningen af 2018 og har en målsætning om bevilling af innovationsmidler til 12 innovationssamarbejder med henholdsvis tre små og mellemstore virksomheder og en vidensinstitution. Innovationssamarbejderne skal ligge inden for følgende fire områder, som Region Midtjylland har særligt fokus på:

  • Fødevarer
  • Energi og miljø
  • Avanceret produktion
  • Kreative industrier, IKT og turisme

Udover virksomheder fra Region Midtjylland kan virksomheder i hhv. Region Nordjylland og Region Syddanmark ansøge.

Agro Business Park er operatør på programmet og har ansvar for den overordnede projektledelse og områderne fødevarer samt energi og miljø i regi af de to klynger Future Food Innovation og Innovationsnetværket for Biomasse.  Andre partnere i Midtnet Kina-projektet er:

Læs mere om Midtnet Kina her: http://bit.ly/2sGWChg

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: