Whocopied.me protects this content

Afklaringsforløb

–  Få overblik over jeres cirkulære indsats og anbefalinger til videre arbejde

For at hjælpe virksomheder indenfor mode- og tekstilbranchen med at få indsigt i deres cirkulære modenhed og klæde dem på til det videre arbejde med cirkulær økonomi har Lifestyle & Design cluster (LDC) udformet en række forløb i samarbejde med Institut for Bæredygtighed og Planlægning fra Aalborg Universitet (AAU) og VIA Tech College.  

Dette forløb er det første i rækken, og er for virksomheder der ønsker at få indsigt i deres cirkulære modenhedsniveau samt sparring med eksperter og andre virksomheder, samt konkrete anbefalinger til den videre cirkulære indsats. Lyder det som noget for jer? Så meld jer til dette tre måneders afklaringsforløb (opstart ultimo august 2023).

Hvorfor melde sig til dette afklaringsforløb?  

  • I får kortlagt hvor på den cirkulære rejse I er nu  
  • I får anbefalinger til potentialer for det videre arbejde med cirkulær økonomi 
  • I lærer at bruge et hands-on screeningsværktøj 
  • Eksperter fra Aalborg Universitet giver sparring og anbefalinger til videre arbejde  
  • Sparring med andre virksomheder om deres arbejde med cirkulær økonomi 

Oversigt over forløbet  

Opstartsseminar (online)
Den 31. August 2023
Forberedelse inden mødet: 2-4 timer   
  Afholdelse af mødet: 3 timer

Screeningsværktøjet udfyldes September – Oktober 2023 Forventet arbejdstimer: 30 timer
Dialogmøde hos virksomheden Oktober – November 2023 

Forberedelse: 1 time Afholdelse af møde inkl. rundvisning: 3 timer
Afslutningsseminar (online) Den 4. December 2023Afholdelse af mødet:  3 timer

Forventninger til dig for deltagelse i forløbet 

Ønsker I at deltage i dette forløb, forventes det at en eller flere medarbejdere bruger tid på at deltage i to online seminarer og afsætter tid til at udfylde og arbejde med et cirkulær økonomi screeningsværktøj udarbejdet til virksomheder i mode- og tekstilbranchen. Dette screeningsværktøj bliver omdrejningspunkter for et dialogmøde ude hos jer på virksomheden med eksperter fra Aalborg Universitet. Dette mødes fastsættes mellem den enkelte virksomhed og instituttet på AAU.  
I forventes at have forberedt en lille præsentation til dette møde hvor de informationer I har indtastet i værktøjet diskuteres i forhold til potentialer for videre arbejde med cirkulær økonomi.  

Det er gratis at deltage, dog forventes I at bruge cirka 40 timer på forløbet over en 3 måneders periode. I skal samtidigt sørge for en økonomisk partnererklæring underskrevet af virksomhedens CEO og I forpligter jer til at udfylde timesedler.  

Første del af flere forløb der skal hjælpe virksomheder videre på den cirkulære rejse 

Dette forløb er velegnet til virksomheder der ønsker afklaring om virksomheders modenhedsniveau for cirkulær økonomi samt identifikation af potentialet for det videre arbejde. 

De følgende to andre forløb er målrettet virksomheder der er lidt længere på vej i arbejdet med cirkulær økonomi.  

Spor 2 er et strategiforløb for virksomheder der er længere fremme med den cirkulære indsats. Her er omdrejningspunktet, hvordan cirkulær økonomi kan blive et strategisk greb. I får indsigt i hvordan man kan udvikle målsætninger og strategier for cirkulær økonomi koblet til jeres kerneydelser samt et værktøj der kan guide jer. Dette forløb er yderst velegnet at koble med værdikædeforløbet.  

Spor 3 består af 2-4 tematiske workshops, hvor der fokuseres på et bestemt led i værdikæden, og som bliver afviklet i 2024. Temaerne vil afspejle behovene, som er afdækket hos virksomhederne via arbejdet i spor 1 og 2. Der vil være én workshop omkring strategisk produkt design med fokus på børnetøj, arbejdsbeklædning og mode, hvor virksomhederne arbejder med nye design guides og strategier ift. deres design proces. Også workshops omkring nye og mere ansvarlige materialer, genanvendelse og nye cirkulære forretningsmodeller kan sættes i spil, afhængigt af de enkelte virksomheders behov.

Det er muligt for en virksomhed at deltage i flere forløb, det kræver blot forskellige hensigtserklæringer. Hold øje med annoncering af disse i Lifestyle & Design Clusters nyhedsbrev i udgangen af 2023 og ind i starten af 2024.  

Vigtige datoer 

Kontakt og tilmelding 

Ønsker du at melde dig til CØ afklaringsforløbet eller har du spørgsmål og behov for afklaring om relevansen for din virksomhed i forhold til de tre mulige forløb så kan du kontakte projektleder:  

Nynne Nørup 
Adjunkt ved Institut for Bæredygtighed og Planlægning, Aalborg Universitet 
Mail: nynnen@plan.aau.dk  
Mobil: (+45) 61 96 75 02 


KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: