Whocopied.me protects this content

Årets Grethe Jalk-legat overrakt – producenten bag møblerne er Lange Production

Bachelorstuderende på Kunstakademiet Astrid Tolnov Larsen, modtog et legat med fortid og fremtid samlet i ét

Da Grete Jalk-legatet blev overrakt 7. marts ved årets Bo Bedre Awards, var det samtidig en rigtig god erhvervshistorie, som foldede sig ud. Legatet udspringer nemlig af en af møbelbranchens vigtige skikkelser, Grethe Jalk, og hendes møbler produceres i dag af en lille dansk virksomhed med en innovativ idé.

grethe-jalk-legat-lange-productionFor Lange Production, der producerer Grete Jalks møbler, tog utraditionelle midler i brug for fem år siden for at vinde rettighederne til produktionen. ”Grethe Jalk er en central del af dansk møbelhistorie. Da hun døde i 2006 havde hun ingen arvinger, og hun donerede derfor alt til Kunstakademiet; herunder rettighederne til at producere hendes møbler,” fortæller direktør Henrik Lange fra Lange Production.

Mange både store og internationale virksomheder var interesseret i rettighederne, men det blev Lange Production, som løb med sejren. ”Min tilgang var at angribe opgaven på en måde, som ingen andre havde tænkt på.

Derfor spekulerede jeg rigtig meget over, hvem Grethe Jalk var og hvad hun stod for. Det blev til et koncept, hvor royalties går tilbage til branchen i form af det årlige legat til en lovende ung designer. Samtidig lovede jeg at gøre alt for at holde produktionen i Danmark,” siger Henrik Lange og forklarer, at det ofte er vanskeligt for de unge designere at arbejde med gode materialer og dermed udvikle deres talent mest muligt.

Ved at kanalisere Grethe Jalks royalties tilbage til branchen, får de muligheden for at arbejde med gode materialer og dermed åbnes muligheden for at udvikle helt nye klassikere; ganske i Grethe Jalks ånd. Og for Lange Production har modellen båret frugt. Omsætningen er vokset og i 2013 forventes yderligere vækst.

Læs her mere om overrækkelsen af årets Grethe Jalk-legat og om den afdøde designers store betydning for dansk møbelhistorie

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com