Circular Furniture Days 3daysofdesign 2021

Kom og flash dine cirkulære løsninger under 3daysofdesign

Er dine møbler eller interiør-produkter cirkulære? Så få dem frem i spotlyset, når Lifestyle & Design Cluster igen i år står bag en udstilling med fokus på cirkulære løsninger under “3daysofdesign” i København 16. – 18. september 2021. Vi kalder udstillingen Circular Furniture Days.

Lifestyle & Design Cluster har gennem en række år støttet virksomheder i deres arbejde med cirkulær økonomi og arbejdet fortsætter!

I de kommende år vil vi hjælpe endnu flere virksomheder med at omstille deres forretningsmodel i en mere bæredygtig retning. Heldigvis er mange møbel- og interiørvirksomheder godt i gang – og der er masser af inspiration og konkrete cirkulære succeser at dele ud af.

Circular Furniture Days

For at fremme denne deling af viden og inspiration arrangerer Lifestyle & Design Cluster igen i år en udstilling i forbindelse med 3daysofdesign for at fremvise de gode eksempler. Udstillingen kører den 16. – 18. september 2021, på Design Museum Danmark i København.

Arbejder du eller din virksomhed med produkter eller løsninger, som baserer sig på den cirkulære model, kan du ansøge om at deltage på udstillingen.

Udstillingen vil være åben med gratis adgang for både fagfolk og offentligheden generelt. Der arrangeres en række “Speaker’s Circles”, hvor publikum i planlagte tidsrum kan tilmelde sig guidede rundture i udstillingen, hvor virksomhederne kan præsentere deres produkter.

I samarbejde med 3daysofdesign vil der ligeledes blive afholdt en officiel presserunde med nationale og internationale journalister, bloggere og presse, der er invitereret og tilmeld 3daysofdesign. Tilsvarende vil Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med et mediebureau arbejde for at tiltrække både presse samt relevante besøgende.

Inden selve udstillingen udfærdiges der på baggrund af en dialog/interview med deltagende virksomheder et kort portræt af disse. Portrætterne, som vil være et led i at skabe opmærksomhed for både udstillingen og for virksomhedens gode cirkulære tiltag, vil blandt andet blive delt i vores nyhedsbreve, på sociale medier og lagt op på Lifestyle & Design Clusters hjemmeside.

I forbindelse med udstillingen vil der ligesom sidste år også blive etableret en platform til “talks” og engagerende debatter, hvor der sættes fokus på udvalgte og aktuelle emner målrettet møbelindustrien. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupter-virksomheder, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom det her vil være muligt at præsentere og udrulle cases fra selve udstillingen.

Deadline for ansøgning er den 25. maj 2021

Se billeder og stemningsvideo fra 2020 herunder

Billede 5

3daysofdesign er årligt dansk design event, der skaber en platform til at vise nye koncepter indenfor design til livsstil, møbler, lys og interiør. Du kan læse mere om eventet, på deres hjemmeside her

Deadline for ansøgning er den 25. maj 2021

Maria Hørmann
Projektleder, cirkulær økonomi
Mobil: 40354043
mah@ldcluster.com

 LinkedIn

Vurderingskriterier

Circular Furniture Days skal præsentere de ypperste eksempler på cirkularitet i den danske møbel- og interiørbranche. I et åbent “call” vil vi derfor finde frem til de gode cases fra branchen og dermed de produkter og virksomheder, der er bannerførere i den grønne omstilling.
Udstillingen vil blive sammensat ud fra en ambition om at skabe en sammenhængende fortælling, som bedst muligt kan belyse de forskellige kvaliteter og potentialer, der er forbundet med cirkulær økonomi i møbler.

Lifestyle & Design Cluster kuraterer udstillingen ud fra nedenstående kriterier. Det er ikke et krav, at ALLE cirkulære elementer er sat i spil, men jo flere cirkulære løsninger, der er indarbejdet i produktets fulde værdikæde – fra design, materiale og produktion til distribution og genanvendelse – jo bedre.

Produktets cirkularitet
Har virksomheden arbejdet ambitiøst med designfasen af produktet og her fokuseret på materiale- og ressourceoptimering? Dette kan for eksempel bestå i:

 • Genanvendte materialer og upcycling – der er i produktet brugt restressourcer fra en anden industri, eller der er genanvendte materialer på en ny og innovativ måde.
 • Organiske eller fornybare materialer – der er valgt materialer som er organiske og/eller er fornybare.
 • Design til lang levetid – produktet er som udgangspunkt produceret med fokus på lang levetid
 • Design for disassembly – produktet er designet, så materialerne kan skilles ad og bruges igen eller dele kan udskiftes/repareres.

Cirkulære løsninger omkring produktet
Har virksomheden udviklet cirkulære løsninger omkring produktet, der forlænger dets levetid i brugsfasen? Dette kan for eksempel bestå i:

 • Udlejning, pant eller flerbrugsmodeller – at produktet lejes ud i stedet for at blive solgt, eller en pant-ordning – begge sikrer videresalg eller materialegenanvendelse.
 • Gensalg – der arbejdes med gensalg via egne salgskanaler/andre platforme.
 • Take-back system, redesign/genbrug – produktet tilbydes taget retur efter brug og sikres hermed et nyt liv via genbrug, redesign/opgradering og videresalg – eller via genanvendelse af materialer og komponenter.
 • Forlænget levetid gennem service, vedligehold og reparation der hører en reparationsservice til produktet – herunder måske online guides, workshops.

Virksomhedens cirkularitet og løsninger
Opererer virksomheden generelt ud fra en udviklet cirkulær forretningsplan, og er der igangsat energi- og ressourceoptimerende tiltag, der støtter op om de cirkulære produkter? Dette kan for eksempel bestå i:

 • Ressource- og energioptimering – produkterne er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi. Der er optimeret på materialeudnyttelse, der mindsker spild i produktionen, eller distributionen af produkterne er tænkt grøn.
 • Ordreproducerende og customization – virksomheden er ordreproducerende – der produceres kun præcis de produkter som sælges (made to order)
 • Relokalisering – hele eller dele af sourcing eller fremstillingsprocessen er flyttet tættere på Danmark, distributører og / eller kunderne.
 • Digitalisering – virksomheden bruger nye innovative og teknologiske løsninger til at optimere produktion, drift, salg og distribution      samt skabe transparens i produkter og materialer.

Nyhedsværdi
De udstillede genstande skal have en form for nyhedsværdi. Det skal være nye møbler, produkter eller løsninger som er udviklet og sat i produktion inden for de seneste par år – eller være tæt på at blive det. Ved sidstnævnte skal virksomheden have et par år på bagen.

Hvem kan deltage?

Danske virksomheder, små som store, som har et eller flere færdige møbler og/eller interiørprodukter at fremvise, og som lever op til nedenstående vurderingskriterier, kan deltage. Eneste krav er, at virksomheden har et CVR-nummer og er minimum et år gammel.
Virksomheden skal prioritere at være til stede under udstillingen. Hvis det ikke er muligt hele tiden, så som et minimum på de tidspunkter, der afholdes Speaker’s Circles, når pressedelegationen kommer forbi, samt ved andre fælles begivenheder i udstillingen.

Hvordan deltager man?

Der skal ansøges om deltagelse på udstillingen.
Det sker ved at udfylde ansøgningsskemaet, som findes her.
Der er åbent for ansøgning frem til og med 25. maj 2021.
Udstillere vil få besked om deltagelse senest den 28. Maj.
Herefter vil de løbende vil være i dialog med Lifestyle & Design Cluster – både i forhold til tekster og andet materiale på produkterne eller de cirkulære løsninger, der skal bruges til udstillingsplakater og katalog, samt i forhold til praktiske informationer før, under og efter selve udstillingen.

Hvad koster det?

Deltagelse i udstillingen koster et symbolsk beløb, som opkræves, hvis ansøgning godkendes.
Beløbet vil bl.a. gå til at gøre en officiel åbningsceremoni mulig, til at involvere et mediebureau, der kan hjælpe os med at trække yderligere presse og besøgende til udstilling og events, samt til at vi kan lave sociale events for udstillerne – herunder fredagsbar.
Vi differentierer beløbet efter størrelsen på den udstillende virksomhed så alle kan være med:

 • 1-4 ansatte – 1000 kr.
 • 5-20 ansatte – 2000 kr.
 • Over 20 ansatte – 3000 kr.

Hvor afholdes det – og hvornår?

3daysofdesign finder sted 16-18. september, 2021.
Design Museum Danmark, Bredgade 68, 1260 København

Åbningstider for Circular Furniture Days vil være:

 • Torsdag og fredag kl. 09-17
 • Lørdag kl. 10-14.

Praktisk

De deltagende virksomheder skal selv stå for at levere produkterne til udstillingsadressen, tage emballage med retur (der er ikke plads til opmagasinering på udstillingsstedet) og hente dem igen efter endt udstilling.

London Design Festival 2021

Som noget ekstra i år er der også mulighed for at deltage på messe i London. Her vil vi koordinere noget samtransport, hvis der er interesse i det. Det er dog muligt at være med i begge separat.

Du kan læse mere om London Design Festival 2021 her

Speaker’s Corner

I forbindelse med udstillingen vil der ligesom sidste år også blive etableret en platform til “talks” og engagerende debatter, hvor der sættes fokus på udvalgte og aktuelle emner målrettet møbelindustrien. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupter-virksomheder, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom det her vil være muligt at præsentere og udrulle cases fra selve udstillingen.

Der vil blive udviklet et særskilt program til Speaker’s Corner, og alle events vil forløbe i udstillingens åbningstid. Virksomheder med ideer til tematikker, events eller debatter er meget velkomne til at kontakte projektleder Maria Hørmann – mah@ldcluster.com.

Fra en lineær til en cirkulær forretningsmodel:

I fremtiden skal den lineære erstattes af en mere cirkulær forretningsmodel, hvor for eksempel møbler er langtidsholdbare og lette at reparere. Cirkulært vil også være, at de materialer, der benyttes, er rene og bæredygtige og møblet efter endt brug kan blive til materialer, som kan genanvendes igen og igen. Den teknologiske udvikling indenfor materialer (biomaterialer, genanvendelse af materialer uden tab) løber hurtigt, og inden længe vil vi formentlig se de første fuldt cirkulære produkter. Med det fokus, der er på klima, biodiversitet og sundhed, kan virksomheder, som favner de nye muligheder fuldt og helt, opnå et betydeligt kommercielt forspring.

Udstillingen omhandler møbler og interiør, eller løsninger omkring disse, som på den ene eller anden måde ligger inden for den cirkulære økonomi. Det kan være produkter som for eksempel:

 • er produceret af genanvendte, overskuds-, og/eller organiske materialer
 • er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi
 • er designet til at kunne holde
 • er lette at reparere og renovere
 • er designet til at blive skilt ad, så materialerne kan genanvendes
 • lejes ud i stedet for at blive solgt
 • har komponenter, som kan genanvendes i andre processer eller produkter
 • er en del af en take-back-ordning, der sørger for at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger.

Mangler du inspiration og viden til at komme i gang med cirkulær økonomi og den grønne omstilling?

Så er projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) netop noget for dig.

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister til både individuelle forløb som en enkelt virksomhed ELLER kollektive forløb med fokus på en bestemt branche.

Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse. CLEAN og Lifestyle & Design Cluster er operatører.

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: