Bæredygtighed i børneværelset
Tema: Nye Materialer & Bæredygtighed
I projekt ’Børn & Bæredygtighed’ har designer Tobias Tøstesen arbejdet sammen med børnemøbelproducenten Flexa for at give virksomheden nye bæredygtige ideer. Han fandt frem til en ny interessant træsort og designede et tween-møbel, som bygger på resttræ fra Flexas øvrige produktion
Nyt tween-møbel af resttræ
Når Flexa producerer et møbel, vil der altid være noget træ til overs, som er blevet skåret fra i processen. Dette resttræ kan bruges til andre møbler, og netop den tankegang arbejdede Tobias Tøstesen med, da han designede et nyt tween-møbel ud af resttræ for at give Flexa ideer til, hvordan bæredygtighed kan indarbejdes i virksomheden.
”Jeg ville synliggøre, at man kan skabe nye ting ud af restmaterialer, og derfor skabte jeg et tween-møbel for at vise, hvordan Flexa kan arbejde med denne tankegang fremover,” forklarer Tobias Tøstesen, der er nyuddannet fra Designskolen Kolding og derefter ansat hos designer Cecilie Manz.
Mange fagligheder i spil
Flexa har siden 1972 designet og produceret børnemøbler, men havde efterhånden fået et lidt træt image. En turnaround i 2012 satte fokus på vækst igennem produktinnovation, og her er bæredygtighed et af de håndtag, man drejer på. Flexas tilgang til udvikling er, at moderne skandinavisk design, ærligt materialevalg, tidløst design og høj kvalitet skaber værdi, fordi der ud af dette kan skabes produkter, som kan leve i generationer. Det var derfor oplagt at deltage i et tværfagligt projekt sammen med vidensinstitutioner.
[…]
Om projektet
Børn & Bæredygtighed er et projekt under faggruppen Nye Materialer v/ Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning med partnerne Designskolen Kolding og VIA Teko Design & Business. Det har til formål at fremme udvikling af bæredygtige produkter og fremme salget af eksisterende bæredygtige produkter til børn.