Whocopied.me protects this content

Danske arkitekter i Moskva´s Manege

 
Tema: Internationalisering

 
Østeuropas største modeevent, Mercedes-Benz Fashion Week Russia, markerede i efteråret 2012 sin 25ende sæson, hvor det var danske arkitekter, som stod bag. For Morten Mygind Arkitekter M.A.A. (MMAMAA) var for anden gang valgt til at tegne messens udstillings- og loungeområde. Jubilæet blev afviklet i Moskvas historiske Manege-bygning – en drømmeopgave for det unge, internationale arkitektkontor

cta-pdf-sec

mmaamaa-lrg

For anden sæson i træk stod danske Morten Mygind Arkitekter M.A.A. (MMAMAA) bag udstillings- og loungeområdet på Mercedes-Benz Fashion Week i Moskva.

For anden sæson i træk stod danske Morten Mygind Arkitekter M.A.A. (MMAMAA) bag udstillings- og loungeområdet på Mercedes-Benz Fashion Week i Moskva.

”Denne gang var det messens 25ende sæson og på grund af jubilæet skulle alt være større og flottere end nogensinde før. Derfor foregik det i Manege-bygningen, hvor vi skulle løse opgaven med respekt for de gamle historiske bygninger, samtidig med at flowet af mennesker, mode og biler blev sat ind i en meningsfuld kontekst,” forklarer arkitekt og indehaver af MMAMAA, Morten Mygind.

Nordisk arkitektur vinder frem i Rusland

Moskvas Manege er fra 1817 og ligger ved Kreml og Den Røde Plads. Den verdenskendte bygning var oprindelig ridehal for det russiske kavaleri. I dag er den 7.500 m2 store bygning meget eftertragtet til udstillinger. At stå for en central del af den russiske modeuge netop her, var derfor ikke blot en chance for MMAMAA, men et udstillingsvindue for nordiske arkitekter generelt. For i disse år stiger interessen for nordisk arkitektur markant i Rusland. Morten Mygind er i de senere år kommet meget i Moskva. Han oplever, hvordan russerne i stigende grad drages af de nordiske linjer.

”Jeg ser en hel klar tendens til, at den rene, nordiske arkitektur og design vinder frem på bekostning af overdreven ornamentering og krummelurer, som tidligere har præget russernes smag. Derfor vil jeg helt klart opfordre danske arkitekt- og designvirksomheder til at prøve kræfter med Rusland netop nu,” siger Morten Mygind, der i disse år selv mærker, hvordan en klar international strategi bærer frugt. ”

Pit Stop – Vidensbrændstof til kreative virksomheder

Morten Mygind har blandt andet hentet inspiration til udvikling af MMAMAA via det landsdækkende projekt Pit Stop, som understøttede forretningsudvikling i kreative, vækst- og udviklingsorienterede virksomheder ved at knytte dem tættere til forsknings- og udviklingsmiljøer og styrkede blikket for internationalt samarbejde og eksport.

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning står bag bag Pit Stop, som blev afviklet i 2011 og 2012 med deltagelse af 20 små kreative virksomheder. Pit Stop var finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovations program ”Åbne Midler”.

 Læs mere om Pit Stop

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com