Whocopied.me protects this content

Markant efterspørgsel på funktionelt tøj

 
Tema: Nye materialer & bæredygtighed
 
Interessen for ’intelligent’ tøj stiger og i efteråret 2012 udkom et nyt katalog, som hjælper danske beklædningsproducenter med at indføre funktionalitet i tøj. Kataloget giver et overblik over nye efterbehandlingsmetoder. Herretøjsproducenten Texman har efterbehandlet en uldjakke, så den nu har samme egenskaber som en regnjakke. ”En oplagt konkurrenceparameter i det våde Skandinavien,” lyder det fra Texman

cta-pdf-sec

case-texmann-lrg

Uldjakken som har fået samme egenskaber som en regnjakke ved at efterbehandle med NanoSphere.

”Jakken hang udenfor mit kontorvindue en af de sommerdage, hvor regnen bare øsede ned – sådan et dansk sommerskybrud. Bagefter var den knastør indvendig og vi kunne se, hvordan vandet prellede fuldstændig af,” fortæller indkøbschef Lars Kristensen fra Texman, som var testvirksomhed i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædnings projekt ’Mere funktionalitet i hverdagstøj´

Da Texman hørte om vandafvisende efterbehandling med ’NanoSphere’, så man straks et fremtidigt konkurrenceparameter. ”Med det regnfulde danske vejr ser vi et oplagt potentiale i uldjakker, der ikke tager vand ind. Materialet giver os helt nye muligheder, for der er stadig stor interesse for uld,” fortæller Lars Kristensen.

Stor tidsbesparelse

Til det nye katalog blev der samlet information om processer med øget funktionalitet, når det gælder smudsafvisning, smudsfjernelse, strygefri egenskaber samt svedtransporterende/hurtigttørrende og vandafvisende egenskaber. 40 efterbehandlingsmidler har nu eget produktblad om producent, egenskaber, brugsegnethed, sundheds- og miljømæssige forhold.

Underviser Vera Friis fra VIA UC TEKO og chefkonsulent John Hansen fra Teknologisk Institut har begge mange års indgående kendskab til området og sammen arbejdet med ’Smarte efterbehandlingsmidler’.

”Vi har lagt vægt på, at kataloget kan bruges som første udvælgelse, så man hurtigt kan orientere sig og spare virksomheder for meget tid,” siger John Hansen.
Vera Friis fortæller, at kataloget forklarer, hvad det enkelte efterbehandlingsmiddel kan; herunder dets sundheds- og miljømæssige egenskaber. Hun fremhæver, at der efterhånden er mange ’grønne’ argumenter for at bruge nye efterbehandlingsmidler: ”Der er besparelser ved at nedsætte antallet af vaskeprocesser og energibesparelse ved vask med lavere temperatur. Desuden har det stor betydning for miljøet, at forbruget af vaskemidler nedsættes.”

Smarte Efterbehandlingsmidler

’Smarte efterbehandlingsmidler’ er udgivet af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning i samarbejde med konsortiepartnerne Videncenter for Intelligente Tekstiler og Teknologisk Institut.

Se kataloget her

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: