Whocopied.me protects this content

Uformel dug tiltrækker nye kunder

 
Tema: Nye materialer & bæredygtighed
 
Da Georg Jensen Damasks nye dug kom på bordet, inviterede den helt nye kunder ind. For dugens design var hentet i virksomhedens gemmer og tilført nye farver og teknologier, der appellerer til den moderne forbruger

cta-pdf-sec

case-dug-lrg

Dugens design er hentet i virksomhedens gemmer og tilført nye farver og teknologier.

”Vi har fået helt nye kunder, som ønsker en mere uformel dug. Desuden appellerer den også til de eksisterende kunder, der typisk køber den som et supplement til de klassiske duge,” siger design- og marketingchef Christian Borch og fortæller, at det nye produkt har fået positiv feedback og genereret et godt salg. Han er derfor vældig tilfreds med virksomhedens deltagelse i projekt Retrokoncepter, hvor ideerne til den nye dug blev udviklet.

”Det var meget givtigt at indgå i en styret proces, hvor vi blev præsenteret for helt nye veje at gå. Normalt går man inde i en glasboble og kommer let til at gøre det samme hele tiden. Her blev vi prikket til, og det åbnede for nye muligheder.”

Man kører ofte i de samme spor

Georg Jensen Damask har gennem generationer designet og fremstillet damaskvævede tekstiler. Virksomhedens historie går tilbage til 1400-tallet og håndværk og traditioner er derfor dybt integreret i identiteten.

”For os fylder historie og tekniske muligheder jo i forvejen. Men man kommer alligevel til at køre i de samme spor, der bliver til vaner. Dette projekt tog fat på det historiske på en måde, hvor helt nye teknologiske muligheder blev spundet ind i løsningerne. Det stod pludselig klart, at vi godt kan gå nye veje uden at ændre på vores kvalitet og det, vi står for,” forklarer Christian Borch.

For mange mennesker er barrieren for at købe en dug, at man synes, den er besværlig at håndtere. Derfor blev det besluttet at arbejde med en teknologi, som afviser snavs. Den teknologi har flere producenter allerede taget i brug, men Georg Jensen Damask ønskede først nu at være med, fordi der er kommet miljøvenlige løsninger, som harmonerer med den kvalitet, virksomheden gerne vil stå for.

Inspirationsmateriale

Projekt Retrokoncepter har lavet et hæfte med inspirationsmateriale om produktudvikling og storytelling. Her præsenteres fem værktøjer samt øvelser og cases fra projektet.

Materialet findes her på websiden  

Deltagende virksomheder

Retrokoncepter foregik i 2011 og 2012 og tog afsæt i en bevilling fra Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi (CKO).

Deltagende virksomheder:

Danish Art Weaving, Georg Jensen Damask, Haugland Collection, Katvig, Lene Bjerre Design og Skriver Collection.

Projektgruppen bag forløbet:

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning, Center for Tekstilforskning, Københavns Universitet, Moving Minds og Textilforum, Museum Midtjylland.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: