Whocopied.me protects this content
53 Plastflasker Bliver Til Et Taktilt Stolesæde

53 plastflasker bliver til et taktilt stolesæde

Hos ferm LIVING arbejdes proaktivt på at få ansvarlighed og en bæredygtig tankegang ind i kernen af både deres virksomhed og produkter

Ferm Living Billede 1

Designvirksomheden blev grundlagt i 2006 og har lige siden skabt møbler, tilbehør og belysning med æstetik og ansvarlighed i fokus. ferm LIVING har nydt godt af, at forbrugerne i stigende grad ønsker at købe bæredygtige produkter.

– Vi arbejder proaktivt med ansvarlighed som en del af kernen i vores forretning, siger stifter og kreativ direktør Trine Andersen. Vi har en ambition om løbende at tænke endnu mere bæredygtigt og prioritere ansvarlige designs.

ferm LIVING ved tager en holistisk og ydmyg tilgang til deres arbejde med bæredygtighed.

– Vi ved, at vi ikke er perfekte, og der er mange dilemmaer’, siger Kristine Juul Pedersen, Senior Designer & Sustainability Manager. At blive mere ansvarlige er en kontinuerlig proces, hvor målet hele tiden flytter sig. Vores ambition er at være ansvarlige i alle de valg, vi træffer fra designfasen til det bredere perspektiv i forretningen. Vi arbejder både med den sociale og miljømæssige side af bæredygtighe.

Fra plast-affald til stolesæde

På Lifestyle & Design Cluster’s Circular Furniture Days på Designmuseum Danmark, udstiller brandet deres Desert kollektion, som er en serie af ansvarlige produkter skabt af PET garn, der er fremstillet af genbrugsplast fra forbrugere, som så er håndvævet til sæder og derefter kombineret med enkle og funktionelle stål rammer.

PET garn-processen begynder med, at plastflasker bliver samlet, sorteret og segregeret, før de bliver forarbejdet til holdbart garn, som minder om en tyk ulden tråd. PET-garnet bliver herefter håndvævet til sæder i Desert kollektionen. Desert kollektionen er både brugbar indendørs og udendørs og kan, efter mange års god brug, nemt skilles ad til genbrug.

For hvert et taktilt sæde til Desert Lounge Chair er 53 plastflasker på 1 liter blevet genanvendt.

Certificeringer og monomaterialer

ferm LIVING er nået langt på rejsen mod mere ansvarlighed. På materiale siden arbejder de med produkter lavet af GOTS-certificeret organisk bomuld; de tidligere omtalte PET garn-tekstiler lavet udelukkende af genbrugsplastik fra forbrugere; FSC®-certificeret træ; samt belysning og objekter lavet af genbrugt aluminium, papir og glas. En stor del af råvarerne til produkterne er desuden monomateriale, som lettere kan recirkuleres.

– Vi forsøger konstant at inddrage nye og mere bæredygtige materialer i vores design-fase, og for hver kollektion bliver en stadig større andel mere ansvarlig, siger stifter og kreativ direktør Trine Andersen.

ferm LIVING arbejder med certificeringer og tests for at sikre trygge og ordentlige arbejdsforhold i deres supply chain, og for at sikre, at deres produkter er ansvarlige og af høj kvalitet.

De er FSC® – og GOTS-certificeret. Derudover er de medlem af Amfori for at sikre at deres leverandører bliver BSCI auditerede. De støtter og arbejder med UN Sustainable Development Goals, og er medlem af UN Global Compact.

ferm LIVING har produktion både i Asien og Europa. En stor del af deres møbelproduktion ligger i Europa, hvilket er med til at reducere klimabelastningen i forhold til transport. Som en design-dreven virksomhed vil de gerne tage ansvar for deres aftryk, og de arbejder kontinuerligt for at forbedre sig – både i forhold til det sociale område og miljøet.

ferm LIVING er begyndt på at måle deres CO2 aftryk på en række produkter i samarbejde med firmaet Målbar. Den viden og data, vil fungere som grundlag for fremtidige bæredygtige og ansvarlige mål.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Ferm Living en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com