Whocopied.me protects this content

Case: Recollector

Solgte bilen for at starte virksomhed 

Recollector ramte den gode bølge

Tenna Holdorff Christiansen er langt fra at være den typiske iværksætter. Med en baggrund som antropolog opdagede hun et behov, da affaldssortering i private hjem blev noget, alle måtte forholde sig til. Gennem interviews og feltstudier blev det klart for hende, at mange ønskede nemme og samtidig æstetiske løsninger – og ikke ”bare en skraldespand mere”.

– ReCollector startede ikke ud fra en idé, men et behov for andre løsninger til affaldssortering. Funktion, design, materiale og meget mere blev til et kompromis mellem det optimale til forbrugernes behov, og hvad der kunne lade sig gøre, siger hun.

– Vi involverede vores brugere for at sikre, at vores designs løser de reelle hverdagsproblemer og fjerner så mange irritationsmomenter ved affaldssortering som overhovedet muligt, siger hun.

De mange udfordringer blev tænkt ind i designet. De færreste har plads under vasken, hvorfor designet blev væghængt. Det første eksemplar af sorteringsboksen kom på markedet i februar 2021 – naturligvis produceret i genanvendt plast og med produktion i Danmark.

Recollectors sorteringsboks krævede en støbeform, som egentligt var designet færdig i 2019. Coronaen og leveringsproblemer betød dog, at formen først var færdig et år senere.

Satsede og vandt 

Tenna Holdorff havde i en lang periode ingen indtjening og solgte blandt andet sin bil for at realisere drømmen. Hun startede med selv at pakke i kælderen derhjemme og sende ud. – Da, der så var den første, der bestilte en hel palle, måtte jeg ud at finde ud af, hvor man egentligt køber paller, griner hun i dag. Hun fik dog tidligt i processen en større ordre fra Kvik Køkkener, og salget i øvrigt voksede, så hun hurtigt valgte at lade et lagerhotel stå for al logistik – blandt andet fra online-salget. 

Det var ganske vist aldrig tanken, at Recollector skulle sælge via web-shoppen, men coronaen gjorde det nødvendigt. Og i dag udgør den del 30-40 procent af omsætningen, der i seneste regnskabsår lå på 2,6 mio. kr. Tenna Holdorff Christiansen har gennem hele start-up-processen været i god dialog med bankens rådgiver. Hun føler da også selv, at hun har ramt en god bølge med sine produkter, da affaldssortering er et stort tema i både Danmark og andre lande. 

Fik kloge penge 

Recollector fik investeringsselskabet White Box ind meget tidligt i processen som medinvestor i 2021.

– Jeg havde brug for nogen, der kunne hjælpe med at professionalisere virksomheden, siger hun. De stillede de rigtige spørgsmål, og der var i det hele taget en god kemi imellem os, siger hun.

Medfinansieringen udgøres dels af økonomi til udvikling og timer til hjælp med markedsføring, branding og E-commerce.

De næste skridt 

Recollector er klar til at tage de næste skridt. Udover produkt-porteføljen ser Recollector også mod Tyskland, som et potentielt stort marked, hvor hun for øjeblikket er ved at finde den rigtige distributør. Desuden skal hun have ansat en sælger, da hun pt selv varetager alle roller, og hun vil gerne bruge meget mere tid på at udvikle flere af de nye produkter, hun har i støbeskeen.

De sidste år har budt på et meget ustabilt marked med corona-nedlukninger, klimakrise, inflation, krig, som har stor betydning for alt lige fra salg til priser og tilgængelighed på råvarematerialer og derfor er det så uhyre vigtigt at have styr på økonomien, selvom det måske ikke lige er det område, som de fleste iværksættere tænder på.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com