Whocopied.me protects this content
“GLAMPING” Møder Japansk Kultur Og Vikinger

“GLAMPING” møder japansk kultur og vikinger

Nordisk Company producerer outdoorgear, der kan holde til lidt af hvert.

Det lyder ikke som det mest glamourøse i hele verden, men det er heller ikke meningen. Nu vil det Silkeborg-baserede firma dog kaste sig over den mere luksuriøse, glamourøse, udgave af camping, kaldet ”glamping”. En ferieform henvendt til moderne mennesker, der trænger til at trække stikket fra omverdenen, har boet på verdens mest fancy hoteller og gerne vil prøve noget nyt nu.

Derfor deltog Nordisk Company og møbelproducenten Kvist Industries i ”Talentprogrammet 2017” sammen med deres team af studerende med deres bud på en outdoor-møbelserie inspireret af både japansk kultur og æstetik samt de nordiske designrødder.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at en etableret virksomhed i møbel- og interiørbranchen bliver matchet med et team af designstuderende fra landets designskoler og -uddannelser. Herefter får de studerende stillet en opgave af virksomheden, som de skal forsøge at løse. Det hold, der, indenfor virksomhedernes opstillede rammer, har løst opgaven bedst, trækker sig sejrrigt ud.

Allerede nu kan vi afsløre, at det ikke blev noget nemt valg for juryen.

Succesoplevelse for Nordisk+KVIST – men ikke uden udfordringer

Nordisk Company og KVIST Industries var teamet op til opgaven, hvor teamet af studerende havde fået til opgave at skabe en outdoor møbelserie, der både var æstetisk smuk, vellavet og ikke mindst praktisk.

De studerende, Team Nordisk+Kvist, havde derfor designet og udarbejdet en møbelserie med afsæt i både nordiske designtraditioner og japansk æstetik beregnet til Nordisk Companys voksende outdoormarked.

“Vi er meget tilfredse med resultatet af de studerendes arbejde, som vi også gerne vil gå videre med. Vi skal have lidt møder for at fastslå, hvordan produkterne skal optimeres inden endelig produktion. Der er lidt småting, der skal løses, men vi er optimistiske. De studerendes tilgang til tingene har været rigtig god og frisk. De er meget æstetisk funderet, da de ikke er helt så vant til at tænke i praktikaliteter og økonomi, hvilket kun er en positiv ting. Det har dog været en udfordring for de studerende at arbejde sammen med to virksomheder om samme opgave, men en nødvendighed da Nordisk Company ikke selv producerer møbler”, siger Vibeke Heegaard Pedersen fra Nordisk Company.

Også de studerende var glade for mulighederne stillet til rådighed af Talentprogrammet.

“For os har det været fedt at arbejde sammen med en rigtig virksomhed på denne måde. Det giver klart motivationen et nøk opad, når man arbejder sammen med nogen, der faktisk har både mulighederne og intentionerne om at sætte vores ide og produkt i produktion, hvis det egner sig til det”, siger Jakob Bladt Jensen, der til daglig studerer på DSKD og var en del af team Nordisk+Kvist.

”Vi vil rigtig gerne sætte serien i

produktion”

Hos Nordisk Company arbejder de stadig sammen med de studerende med henblik på at sætte deres design i produktion.

Bare det at få et fysisk produkt på CV’et er en stor chance for de studerende. Det mener Nikolaj Bo Nielsen, der også er en del af team Nordisk/KVIST.

“Det er fedt at have noget i sin portfolio efter studie tiden, som er et fysisk produkt, som måske sågar bliver sat i produktion. På den måde kan vi under alle omstændigheder fremvise et fysisk produkt senere hen, og det er ikke alle, der er så privilegerede”, siger Nikolaj Bo Nielsen, der har sin daglige gang som studerende på VIA Design.

Årsagen til tilfredsheden med produktets design skyldes, ifølge Vibeke Heegaard Pedersen, at der har været god kommunikation.

“De har været virkelig gode til at komme til os, så de både kan blive udfordret på funktionaliteten og få inspiration. Rent praktisk har vi kun haft et enkelt møde hos Kvist Industries, hvilket, set i bakspejlet, har været for lidt. Vi er rigtig godt tilfredse med det æstetiske resultat og selve produktserien, men på den konstruktionsmæssige del er der stadig lidt udfordringer, hvis vi skal kunne sætte serien direkte i produktion, siger hun.

Og vinderen er…

Prisen for Designtalent 2017s bedste projekt bliver uddelt med afsæt i følgende kriterier:

– Bedste ide og koncept

– Bedste design og æstetik iht. den givne virksomheds profil

– Mest realiserbare projekt

– Bedste teamsamarbejde og arbejdsproces

Vinderen modtager 16.000 kroner til deling fra Lifestyle & Design Cluster, mens et gavekort på 4000 kroner uddeles for ”Bedste visualisering og præsentation”.

Med begge præmier følger naturligvis et diplom.

Prisen for ”Bedste visualisering og præsentation” gik til Team Nordisk+Kvist, der med deres nordiske/japanske æstetiske outdoor-møbelserie imponerede dommerne med tanker, ideer og løsninger, dommerne fandt både visuelt tilfredsstillende og meget ambitiøs. Hovedprisen gik til konkurrenten fra team KVIK, der blandt andet fik ros af juryen for at have lavet et produkt, der var relativt nemt og ikke mindst hurtigt realiserbart.

Juryen var begejstret for blandt andet teamets analysearbejde, der bød på indsamling af empiri hos adskillige familier i målgruppen, hvor Team KVIK havde været på hjemmebesøg hos disse for at forstå og senere hen at understøtte deres behov.

Fra Lifestyle & Design Cluster skal der lyde et stort tillykke til begge hold for deres flotte arbejde!

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com