Allerede nu samarbejder virksomheden med The Upcycl, og en langsigtet, bæredygtig forretningsplan er under implementering
Cirkulære løsninger i møbelbranchen har Møbel Copenhagens fulde opmærksomhed, og virksomheden er allerede godt i gang.
I samarbejde med The Upcycl er der lige nu gang i flere forskellige projekter, og det sker sideløbende med virksomhedens kompromisløse fokus på design.
Møbel Copenhagen blev stiftet tilbage i 2016 af familien Agersborg, og siden har virksomheden samarbejdet med såvel danske som internationale designere, der deler kærligheden til smukke, innovative og originale designs.
– Vi tror på, at et tæt samarbejde med vores leverandører er noget af det vigtigste for at lykkes, og at vi derigennem kan skabe fleksible og unikke løsninger, siger Christoffer Søholm Kristensen, der er assistant product manager hos Møbel Copenhagen.
Virksomheden er en del af Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days, der afvikles i forbindelse med 3daysofdesign, og her vil Møbel Copenhagens øgede fokus på det cirkulære arbejde være i centrum.
Lige nu samarbejdes der med The Upcycl, og selv om design kommer først, betyder det ikke, at Møbel Copenhagen ikke har ambitioner om at innovere og arbejde med cirkulære løsninger.
Det har de i høj grad.
Flere projekter er lige nu i gang, og et af projekterne handler om brugen af kompaktlaminat fra bordpladeudskæringer, og disse er tænkt som sæder i en ny kollektion, mens der til stellet arbejdes med at bruge rørprofilrester fra byggeindustrien.
Til stellet i PAIR-kollektionen er der tænkt lignende tanker, da metalprofilrester her skal indgå.
– Upcycling af restressourcer fra andre industrier tænker vi ind i vores møbler og indpakning, men vi arbejder også på at afgive egne restressourcer fra vores produktion til upcycling i andre virksomheder, siger Christoffer Søholm Kristensen.
I forvejen er design for disassembly implementeret i flere produkter hos Møbel Copenhagen, på samme måde er design for recycling en naturlig del i flere af virksomhedens designs, og det er noget, som virksomheden meget gerne giver et nærmere indblik i på udstillingen.
De senere år har Møbel Copenhagen implementeret flere og flere tiltag, der er med til at styrke profilen inden for cirkularitet og innovation.
I 2020 blev der for eksempel, i samarbejde med Zeal Danmark, udviklet et forslag til en langsigtet og bæredygtig forretningsplan, og i denne er der stort fokus på at skabe gode partnerskaber, som samarbejdet med The Upcycl er et godt eksempel på.
Et andet godt eksempel er Møbel Copenhagens produktion – den foregår inden for Europa – og flere produkter produceres sågar i Danmark, mens 99 procent af salget sker på kontraktmarkedet, hvorfor virksomhedens produkter først bliver produceret efter ordre.
Du kan besøge Møbel Copenhagen på Circular Furniture Days, og her er det muligt at komme tættere på en virksomhed, der fokuserer ligeligt på den økonomiske, menneskelige og miljømæssige bundlinje.
Og de gør det, mens de leverer smukke, innovative og originale designs.