Whocopied.me protects this content
Gud, Er De Lavet Af Plastik?

Gud, er de lavet af plastik?

Bettina Schori har mange års erfaring i arbejdet med bæredygtighed, og hun glæder sig til at vise Plastic Fantastic frem

Bettina Schori Billede 1

Der var engang, hvor bæredygtighed ikke var videre moderne.

Allerede dengang arbejdede Bettina Schori med bæredygtighed, og hun gør det stadig.

Den uddannede glasdesigner begyndte for mange år siden med at indsamle skrot, som hun svejsede sammen til nye og spændende skulpturelle lamper, kombineret med glas, men på Circular Furniture Days er fokus rettet mod et andet materiale.

 

Plastic Fantastic er en kollektion af lamper, som er lavet af Tupperware og andet plastikservice.

Bettina Schori finder materialerne på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, og hun producerer lamperne på eget værksted i København, hvor hun giver gammelt plastik nyt liv i form af glade og farvestrålende farver.

– For mig er designet altafgørende, og det er ikke usædvanligt, at forbrugerne ved første øjekast tror, lamperne er lavet af glas, fortæller Bettina Schori.

 

Flere gange har hun hørt kommentaren: Gud, er de lavet af plastik, når folk kommer tæt på lamperne, der både spreder lys samt glæde med unikke designs og muntre farver.

– Mange finder det både sjovt og spændende, at lamperne er lavet af plastik, som står til at blive kasseret, siger Bettina Schori.

 

Konceptet bag er forholdsvis enkelt – Bettina Schori borer huller i de enkelte plastikdele, som hun efterfølgende sammensætter til smukke og unikke lamper.

Hun bruger ikke lim – lampernes fundament er i stedet et nippelrør, som holdes sammen af en aflaster.

Transporttid af materialer og de færdige produkter er nede på et minimalt niveau, det samme er spildet, og lamperne lader sig let skille ad, så de enkelte dele kan genanvendes til nye, unikke lampedesigns.

– Levetiden er dog nærmest uendelig, men der er mulighed for at genanvende de forskellige dele alt efter behov og lyst, fortæller Bettina Schori.

 

Hun er drevet af passionen for at bruge så få ressourcer som muligt, og med Plastic Fantastic beviser Bettina Schori, at materialerne ikke er afgørende for kreativitet og smukke designs.

Hvis du holder af lys, farver, design og bæredygtighed, skal du besøge Bettina Schori i forbindelse med Circular Furniture Days, for hun er garant for det hele.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Bettina Schori en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: