Whocopied.me protects this content
One Size – Doesn’t Fit All

One size – doesn’t fit all

Designvirksomheden Dencon udstiller nyheden Plint på Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign.

Dencon Billede 2

Den er langtidsholdbar, og så er den så fleksibel, at den kan bruges til mange forskellige funktioner, som rumdeler, til opbevaring, garderobe, recycling station eller siddeplads.

– Det hele kan bygges om på stedet – uden brug af værktøj. Det er samtidig et slidstærkt og robust møbel. Netop derved sikres produktet stor brugsværdi og lang levetid, siger salgschef for eksport, Torben Klavsen, Dencon om Plint, som virksomheden viser for første gang på Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign.

Baggrunden er, at stadig flere arbejder som enkeltmandsvirksomheder i kontorfællesskaber, hvor møblementet skal kunne tilpasses helt forskellige faggrupper i det samme kontor. Her kan en revisor sidde ved siden af en journalist og overfor en arkitekt. Alle har forskellige behov til deres arbejdsplads, og de ting de omgiver sig med. Måske har man behov for at lade cykelbatteriet op, eller at have en habitjakke ved hånden, når man skal møde en kunde i receptionen.

”One size doesn’t fit all”, er udgangspunktet for Plint, forklarer Torben Klavsen.

Fremtidens kontormøbel

Oplægget til Plint kom i samspil med CF Møller Arkitekter i arbejdet med at definere fremtidens kontormiljøer.

– Vi kom frem til, at kravene til fremtidens kontorer blandt andet kommer til at handle om langt større fleksibilitet, siger Torben Klavsen.

Kontorer i fremtiden kan blive meget mere agile, blandt andet i kraft af, at papirmængderne er reduceret væsentligt i et moderne kontor.

Der er dog stadig mange, der fortsat gerne vil have materialeprøver, større kataloger og lignende i fysisk form, så der er stadig brug for at nogle kan have mindre skabe, der også kan rumme ting som head sets og trådløse tastaturer, som i skyggen af corona-erfaringer er blevet mere ”private”, og som mange derfor gerne vil kunne lægge i et skab til næste dags brug.

Det demokratiske kontor

Plint består af meget få komponenter, der let opgraderes med nye farver og materialer. Samtidig er det let at udvide og ændre på opstillingen.

Ved “end of life” kan møblerne skilles ad i fragmenter. Mere end 90% består af FSC-certificeret træ.

– Vi arbejder ud fra det cirkulære princip, som vi vil forstærke i 2021 ved hjælp af ekstern rådgivning med GCO som omdrejningspunkt, siger Torben Klavsen.

Virksomheden har i lang tid været bevidst om det cirkulære, lige fra produktudvikling, til produktion og levering samt “end of life” for produkterne.
Dencon producerer som en af de få i Danmark efter ordre helt fra “bunden af” uden mellem-lager.

– Derved undgår vi spild, og vi kan hurtigt sadle om ved nye trends, fortæller Torben Klavsen. Virksomheden har egen fremstilling af emballage, som reduceres ved at sende møbler usamlede.

Virksomheden producerer møbler i Skive og bruger lokale leverandører fra Danmark og Skandinavien, hvor det er muligt.

Klar på ”Take Back”

– Med ECO label/EU blomsten på plads i 2020 er vi blevet endnu mere bevidste omkring miljø og bæredygtighed hele vejen rundt omkring fremstilling og produkter, og vi ønsker at lave en model for den cirkulære økonomi og “take back” senest i 2022, siger Torben Klavsen.

Fakta

Dencon udvikler moderne kontorindretning og møbler designet af danske arkitekter. Den overvejende del af råvarer købes i Europa og produceres på vores egen fabrik i Skive. Virksomheden har omkring 60 ansatte med salgskontor i København, Odense og Skive.

Plint-seriens centrale element er en kube på 40 x 40 x 40 cm. Kuben har sider i lakeret birkefinér, og de øvrige flader er farvede i to forskellige nuancer af den samme farve.
Kuben er udformet med en praktisk bakke på toppen, som giver mulighed for at udstille eller opbevare forskellige objekter, uden at man skal være bekymret for at de ruller ud over kanten. Fire praktiske gummifødder gør, at den kan stilles direkte på gulvet og benyttes som for eksempel et sidebord i en loungeopstilling.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Dencon en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com