Sirup er en modetøjsbutik, der sælger en lang række kendte mærker til kvinder samt lidt interiør. Sirup er starter som en webshop med har over tid måtte åbne butik lidt uden for Aalborg for at imødekomme kundernes behov.
“Det har været rigtig godt for os at få nogle nye vinkler på, hvordan vi kan tænke kreativitet og innovation ind i Sirup. Fx fik vi rigtig meget ud af det til Business Model Canvas. Sådan en rusker til, at vi ikke kun skal huske os selv, men også alle vores leverandører og partnere. Og så den her sparring én til én. Vi har fået helt konkret viden, der har været med til at skabe nogle forandringer for Sirup i de tiltag. De flere øjne på udfordringerne har givet et løft og noget inspiration. Det har givet os meget”, siger Lene Duve, der er grafiker og marketingassistent hos modebutikken Sirup, en af deltagerne i Digital Vækstkultur. Af konkrete eksempler på tiltag, Sirup har gennemført, siden de startede i Digital Vækstkultur, er fx en digital Flip Book, som er et eksempel på online Cross-channel i praksis.”
“Motivationen for at være med er at få nogle ind over, der giver de teoretiske vinkler ind. Statistikker, undersøgelser og viden har vi taget til os og sat gang i vores udvikling i virksomheden”, siger Lene Duve.
Adspurgt om der er tilført ressourcer i Sirup på baggrund af DVK-indsatsen, svarer Lene Duve, at udover online Flipover magasinet er der taget initiativ til workshops internt i virksomheden, hvor den viden, som deltagerne har fået gennem DVK, kan gives videre i virksomheden og forankres og omsættes i virksomheden. SEO er også noget af det, der er blevet skubbet gang i på baggrund af DVK. På sigt ser Sirup også gode muligheder for at få praktikanter ind, noget Digital Vækstkultur også kan bidrage til at formidle og matche virksomheden op med. Ifølge Lene Duve er hendes leder Henriettes mind-set og opbakning til de digitale indsatser helt afgørende for, at Sirup får så mest ud af projektforløbet og får succes med digitalisering.
“Hvis vi efter et møde med DVK kommer til hende med ideerne, også det der går udover, hvad vi har planlagt og derfor kræver flere ressourcer, så er hun med på det. Vi kunne ikke gøre det uden den opbakning”, understreger Lene Duve.
“Det er meget vigtigt, at ledelsen er indforstået med, at der skal bruges nogle ressourcer – ikke kun at de sætter tid af til deltagelse, men også at tiden hjemme i virksomheden bliver afsat, så der kan udvikles og arbejdes videre med de mange ideer”, understreger Lene Duve.
Hvad får man så for den tid? Hvordan forklarer man over for sin leder og virksomheden, at tid er nødvendig? Her mener Lene, at netop det at være med i Digital Vækstkultur sparer virksomheden for tid.
“Man springer nogle led over ved at få viden og sparring tidligt i den digitale proces og dermed få det i gang rigtigt, i stedet for at skyde tid og ressourcer efter noget, man nemt kan bruge spildte ressourcer på og dermed ende med at bruge for meget tid og kræfter på”.
“Så tiden, vi bruger i DVK, er helt klart tjent hjem igen”, siger Lene Duve og fortsætter:
– Ligesom det at have en handleplan og få nogle rettesnore at navigere efter har været givtigt for Sirup, hvor der er travlt, og tingene går stærkt. Så er det rart at have sat sig nogle planer og mål. Så den interne opbakning er på plads – men hvad med kunderne?
“Dem kan vi også mærke det på. De små tiltag med at give kunderne en god oplevelse, startede for lang tid siden med bolsjer og små, håndskrevne beskeder ved levering af pakker. Efter DVK har vi fået inspiration til nye tiltag til at forbedre kundeoplevelsen, f.eks. små julegaver, som vi sender med i hele december – alt er blevet taget positivt imod af vores kunder”, fortæller Lene Duve.
– Vores leverandører har også taget positivt imod det. Det eneste sted Sirup har mødt udfordringer, har været i forhold til det systemmæssige, altså hvad der kan lade sig gøre at udvikle. Her er anbefalingen fra Sirup: som butiksdrivende og it-udvikler taler man forskellige sprog. Find derfor et fælles sprog til at omsætte ideer til handling – også rent teknisk.
Hvor skal man starte og de gode råd?
Skal Lene Duve give nogle gode råd til de virksomheder, der står overfor den digitale rejse, så er det at samle sine spørgsmål, hoppe på forløbet og få hjælp og sparring til dem. – Man behøver ikke være afklaret inden med, hvad ens udfordringer er, for det får man jo også hjælp til i forløbet. Hvis man er usikker, skal man hoppe på og få hjælp til en strategi og en plan. Ifølge Lene Duve er det en helt oplagt mulighed for at få mange forskellige ressourcer inden for forskellige felter samlet, som man kan plukke fra.
“Jeg kan ikke komme i tanke om et bedre sted, hvor så mange kompetencer er samlet. Det er nærmest sådan et iværksætter-forløb, man bliver koblet på”, siger Lene Duve.
“Så hop på og tag fat i nogle, der ved noget”, slutter Lene Duve.