Whocopied.me protects this content
Vil Tjene Penge Med En Bæredygtig Og Cirkulær Profil

Vil tjene penge med en bæredygtig og cirkulær profil

Vain Dane Athletics etiske og moralske kompas virker til at være indstillet af en schweizisk urmager, og ambitionen er at blive Danmarks bedste sportsbrand

Vane Dane Athletic Billede 3

Tankerne bag Vain Dane Athletic er lige så smukke og fine som virksomhedens produkter.

Kvinden bag er Tina Søgaard-Pedersen, som i 2016 vendte tilbage til Danmark efter en årrække i udlandet, og med sig havde hun en ambitiøs plan om at skabe Danmarks bedste sportsbrand.

At det også er et bæredygtigt og cirkulært sportsbrand, bør være en selvfølge, som hun siger, og derfor er der ikke skyggen af det lave gærde, der er så let at forcere – i stedet handler det om højeste fællesnævner samt en kompromisløs tilgang til virksomhedens grønne profil.

– Jeg vil vise, at man både kan være bæredygtig samt cirkulær – og samtidig tjene penge og lave produkter, som kunderne bryder sig om. Jeg har en ambition om at vækste, også internationalt, og det kan kun gå for langsomt, siger Tina Søgaard-Pedersen.

Store bæredygtige markeder

Hun er allerede repræsenteret i Finland, Irland, Dubai og Tyskland, som er det største, bæredygtige marked, men der skal ske mere – ikke mindst på bagkant af den hårde og brutale opbremsning på grund af Covid-19.

Vain Dane Athletics kollektion er skabt af regenereret nylon fra fiskenet, gamle gulvtæpper og industrielt nylonaffald, og virksomheden hviler på et fundament, der skal være med til at løse et problem.

– Mængden af tekstilaffald i Danmark er vanvittig, og vi brænder langt det meste af. Jeg mener, at vi som virksomheder har et ansvar for tøjet, også når det forlader vores system, og derfor giver jeg alle kunder et alternativ til forbrænding, siger hun.

Lang levetid

Igennem hele design- og produktionsfasen tager Vain Dane Athletic højde for at minimere affald og anvende eksisterende materialer i et format, der sikrer lang levetid for tøjet.

Faktisk aftager virksomheden også regenereret nylonaffald fra to konkurrenter, og det sker dels for at hjælpe dem med at minimere spild, og dels for at få mere materiale til et zero waste-projekt med yogamåtter, som sker i samarbejde med Convert, samt ikke mindst nonprofit-projektet i Indien, som hjælper marginaliserede kvinder med at blive finansielt selvstændige og få mere selvværd.

– I samarbejde med en organisation sender jeg resterne til Indien, hvor kvinderne syr badetøj af det. Indtægterne går først til at dække de faste udgifter, mens overskuddet bruges på at hjælpe endnu flere kvinder i Indien. Kvinderne kommer væk fra gaden, det samme gør deres børn, og samtidig genbruger vi en del af den enorme affaldsbunke fra tekstilbranchen, siger Tina Søgaard-Pedersen.

Indtil Tina Søgaard-Pedersen får materiale nok til brug i produktionen af badetøj, sender hun andre tekstiler derud, og af dem syr kvinderne aber, eller mere konkret Karma-aben, som den er døbt.

– Den tænker jeg mig at sælge til virksomheder, som kan give en Karma-abe til en medarbejder, der fortjener et skulderklap.

På Circular Fashion Days vil det blandt andet være muligt at se leggings, sports bh’er og lignende fra Vain Dane Athletic-sortimentet, hvortil der produceres i små mængder. Samtlige leverandører har i øvrigt certificeringer, der sikrer en så miljøvenlig produktion som muligt – en produktion der er placeret i EU.

Alt fra sytråd til forsendelsesmateriale er genanvendt, og lige nu er Vain Dane Athletic i gang med godkendelsesprocessen med henblik på at blive B-Corp certificeret.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Vain Dane Athletic en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com