Whocopied.me protects this content

Circular Fashion Days 2021

Lifestyle & Design Cluster kan helt unikt i samarbejde med CIFF invitere modebrands til at udstille cirkulære produkter på en separat udstilling – Circular Fashion Days – under Copenhagen Fashion Week 11.-13. august 2021.

Vi har fået muligheden for at gøre det meget favorabelt at deltage på vores stand.
Udstillingen omhandler tøj og accessories eller løsninger omkring disse, og jeres brand kan deltage, hvis det ligger inden for den cirkulære økonomi.

Lifestyle & Design Cluster har gennem en række år støttet virksomheder i deres arbejde med cirkulær økonomi og arbejdet fortsætter!

I de kommende år vil vi hjælpe endnu flere virksomheder med at omstille deres forretningsmodel i en mere bæredygtig retning. Heldigvis er mange modebrands godt i gang – og der er masser af inspiration og konkrete cirkulære succeser at dele ud af.

Circular Fashion Days

For at fremme denne deling af viden og inspiration arrangerer Lifestyle & Design Cluster en udstilling i samarbejde med CIFF, Copenhagen International Fashion Fair, for at fremvise de gode eksempler.

Arbejder dit brand med spændende eller innovative produkter eller løsninger, som baserer sig på cirkulære modeller, kan du ansøge om at deltage på udstillingen.

Udstillingen vil indgå som del af CIFF, på en central placering i messeområdet og være åben for alle besøgende på messen. Der arrangeres guidede rundture i udstillingen, og der vil i samarbejde med CIFF ligeledes blive afholdt en officiel presserunde. Der vil også blive produceret en brochure beskrivende hvert deltagende brand, som deles under udstillingen.

I forbindelse med udstillingen og i samarbejde med CIFF, vil der blive etableret en platform til talks og engagerende debatter, hvor der sættes fokus på udvalgte og aktuelle emner målrettet modebranchen. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupterbrands, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom det her vil være muligt at præsentere og udrulle cases fra selve udstillingen. 

Deadline for ansøgning var den 25. maj 2021

CIFF Billede Beskåret Til Circular Fashion Days

Foto 1: CIFF, Foto 2: Dennis Morton for DM&T

Som den største modemesse i Nordeuropa, er CIFF i løbet af det sidste årti, blevet en vigtig halvårlig destination for den internationale modeindustri. En af Europas mest inspirerende handelsplatforme.

Læs mere om CIFF på deres website her

Lone Haumann
Projektleder
Mobil: 26232663
lone@ldcluster.com
 LinkedIn

Vurderingskriterier

Circular Fashion Days skal præsentere de ypperste eksempler på cirkularitet i den danske modebranche. I et åbent “call” vil vi derfor finde frem til de gode cases fra branchen og dermed de produkter og brands, der er bannerførere i den grønne omstilling.
Udstillingen vil blive sammensat ud fra en ambition om at skabe en sammenhængende fortælling, som bedst muligt kan belyse de forskellige kvaliteter og potentialer, der er forbundet med cirkulær økonomi i tøj og accessories.

Lifestyle & Design Cluster kuraterer udstillingen ud fra nedenstående kriterier. Det er ikke et krav, at ALLE cirkulære elementer er sat i spil, men jo flere cirkulære løsninger, der er indarbejdet i produktets fulde værdikæde – fra design, materiale og produktion til distribution og genanvendelse – jo bedre.
Produktets cirkularitet  
Har virksomheden arbejdet ambitiøst med designfasen af produktet og her fokuseret på materiale- og ressourceoptimering?  Dette kan for eksempel bestå i:

 • Genanvendte materialer og upcycling – der er i produktet brugt restressourcer fra en anden industri, eller der er genanvendt materialer på en ny og innovativ måde.
 • Organiske eller fornybare materialer – der er valgt materialer som er organiske og/eller er fornybare. 
 • Design til lang levetid – produktet er som udgangspunkt designet og produceret med fokus på lang levetid og det er konstrueret så det let kan repareres.
 • Design for disassembly – produktet er designet, så materialerne kan skilles ad og bruges igen eller dele kan udskiftes/repareres.

Cirkulære løsninger omkring produktet 
Har virksomheden udviklet cirkulære løsninger omkring produktet, der forlænger dets levetid i brugsfasen? Dette kan for eksempel bestå i:

 • Udlejning, pant eller flerbrugsmodeller – at produktet lejes ud i stedet for at blive solgt, eller en pant-ordning – begge sikrer videresalg eller materialegenanvendelse.
 • Gensalg – der arbejdes med gensalg via egne salgskanaler/andre platforme.
 • Take-back system, redesign/genbrug) – produktet tilbydes taget retur efter brug og sikres hermed et nyt liv via genbrug, redesign/opgradering og videresalg – eller via genanvendelse af materialer og komponenter.
 • Forlænget levetid gennem service, vedligehold og reparation  der hører en reparationsservice til produktet – herunder måske online guides, workshops.

Virksomhedens cirkularitet og løsninger 
Opererer virksomheden generelt ud fra en udviklet cirkulær forretningsplan, og er der igangsat energi- og ressourceoptimerende tiltag, der støtter op om de cirkulære produkter? Dette kan for eksempel bestå i:

 • Ressource- og energioptimering – produkterne er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi. Der er optimeret på materialeudnyttelse, der mindsker spild i produktionen, eller distributionen af produkterne er tænkt grøn.
 • Ordreproducerende og customization – virksomheden er ordreproducerende – der produceres kun præcis de produkter som sælges (made to order)
 • Relokalisering – hele eller dele af sourcing eller fremstillingsprocessen er flyttet tættere på Danmark, distributører og / eller kunderne.
 • Digitalisering – virksomheden bruger nye innovative og teknologiske løsninger til at optimere produktion, drift, salg og distribution, det være sig fx reduktion af prøver (prototypes, sizesets, photosamples, salesmansamples etc.). Eller brandet arbejder på at skabe transparens i produkter og materialer.

Nyhedsværdi
De udstillede produkter skal have en form for nyhedsværdi. Det skal være nye styles eller løsninger, som er udviklet og sat i produktion inden for de seneste år – eller være tæt på at blive det. Ved sidstnævnte skal virksomheden have et par år på bagen.

Hvem kan deltage?

Danske brands, små som store virksomheder, der har et eller flere færdige tøj- eller accessoires produkter at fremvise, og som lever op til de beskrevne vurderingskriterier. Det kan også være virksomheder, der har en service, metode eller løsning, som understøtter den cirkulære grønne omstilling. Eneste krav er, at virksomheden har et CVR-nummer og er minimum et år gammel.
Virksomheden skal prioritere at være til stede under udstillingen. Hvis det ikke er muligt hele tiden, så som et minimum på de tidspunkter, der afholdes Speaker’s Circles, når pressedelegationen kommer forbi, samt ved andre fælles begivenheder i udstillingen.

Hvordan deltager man? 

Der skal ansøges om deltagelse på udstillingen. 
Det sker ved at udfylde ansøgningsskemaet, som findes her
Der er åbent for ansøgning frem til og med 25. maj 2021.  
Udstillere vil få besked om deltagelse senest den 28. Maj.  

Herefter vil de løbende vil være i dialog med Lifestyle & Design Cluster – både i forhold til tekster og andet materiale på produkterne eller de cirkulære løsninger, der skal bruges til udstillingsplakater og katalog, samt i forhold til praktiske informationer før, under og efter selve udstillingen. 

Hvad koster det?

Deltagelse i udstillingen koster et symbolsk beløb, som opkræves, hvis ansøgning godkendes.
Beløbet vil gå til den specifikke kommunikation omkring udstillingen og til at udarbejde det grafiske materiale, som vil blive fremstillet til promovering af hvert brand og til udstillingen generelt.
Vi differentierer beløbet efter størrelsen på den udstillende virksomhed så alle kan være med:

 • 1-4 ansatte – 1000 kr.
 • 5-20 ansatte – 2000 kr.
 • Over 20 ansatte – 3000 kr.

Hvor afholdes det – og hvornår?

CIFF, Copenhagen International Fashion Fair, der finder sted 11.-13. august 2021. Bella Center Copenhagen, Center Blvd. 5, 2300 København.

Åbningstider for Circular Fashion Days vil være samme som for CIFF:

 • Onsdag & Torsdag kl. 09 – 18
 • Fredag kl. 9 – 16

Praktisk:

De deltagende virksomheder skal selv stå for at levere produkterne til udstillingsadressen, tage emballage med retur (der er ikke plads til opmagasinering på udstillingsstedet) og hente dem igen efter endt udstilling.

Speakers Corner 

I forbindelse med udstillingen og i samarbejde med CIFF, vil der blive etableret en platform til talks og engagerende debatter, hvor der sættes fokus på udvalgte og aktuelle emner målrettet modebranchen. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupterbrands, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom det her vil være muligt at præsentere og udrulle cases fra selve udstillingen.  
Der vil blive udviklet et særskilt program til Speakers Corner, og alle events vil forløbe i udstillingens åbningstid. Virksomheder med ideer til tematikker, events eller debatter er meget velkomne til at kontakte projektleder Lone Haumann– lone@ldcluster.com. 

Fra lineær til cirkulær forretningsmodel

I fremtiden skal den lineære- og miljøbelastende forretningsmodel erstattes af en cirkulær og mere klimaneutral forretningsmodel. Cirkulært kan være at produktet er produceret af genanvendte materialer og i et design og kvalitet, der sikrer lang holdbarhed. Cirkulært vil også være, at brandet tilbyder en udlejnings- eller gensalgsordning, der optimerer brug og forlænget levetid. Endelig kan produktet indgå i en take-back- ordning og materialerne kan genanvendes igen og igen. Den teknologiske udvikling indenfor materialer (biomaterialer, genanvendelse af materialer uden tab) løber hurtigt, og inden længe vil vi formentlig se de første fuldt cirkulære produkter. Med det fokus, der er på klima, biodiversitet og sundhed, kan brands, som favner de nye muligheder fuldt og helt, opnå et betydeligt kommercielt forspring.

Udstillingen omhandler tøj og accessories eller løsninger omkring disse, som på den ene eller anden måde ligger inden for den cirkulære økonomi. Det skal være produkter som opfylder mindst et af følgende eksempler:

 • er produceret af genanvendte, overskuds-, og/eller organiske materialer
 • er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi
 • er designet til at kunne holde længe
 • er lette at reparere
 • er designet til at blive skilt ad, så materialerne kan genanvendes
 • lejes ud i stedet for at blive solgt
 • er en del af en take-back-ordning, hvor produktet genbruges/gensælges
 • er en del af en take-back-ordning, der sørger for at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger

KONTAKT OS

Afdelinger i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
E-mail: sylab@ldcluster.com
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: