Whocopied.me protects this content
Santiago

Cirkulære projektledere på jagt efter europæiske løsninger og inspiration

Klimaforandringer er ikke et lokalt problem.

Af samme årsag forsøger vi hos Lifestyle & Design Cluster også hele tiden at alliere os med andre ligesindede, der også ønsker at arbejde strategisk med bæredygtighed gennem forskellige projekter. Både i ind- og udland.

I den forgangne uge har vi derfor haft én medarbejder i Spanien og én i Holland, hvor de hver især har forsøgt at blive klogere på, hvordan vi alle kan gøre en indsats for verden. På vidt forskellige måder.

Projektleder Jesper Rasch har været en tur i Santiago de Compostela i Spanien, hvor han har deltaget som jurymedlem på en bootcamp, der afholdes som en del af projektet C-Voucher, hvor Lifestyle & Design Cluster er projektpartner.

Projektet C-Voucher går i korte træk ud på at udvælge ideer, der via et acceleratorprogram kan forfine og arbejde videre med deres ide, som skal have afsæt i cirkulær økonomi. Sidenhen kan de bedste og mest bæredygtige ideer bruges som foregangseksempler til andre iværksættere eller etablerede firmaer, der har brug for inspiration.

C-Voucher modtog hele 87 ansøgninger fra hele Europa. Af dem blev de bedste 12 udvalgt til bootcampen i Santiago de Compostela, hvor de under kyndig vejledning fra blandt anden en designer arbejdede videre med deres idegrundlag. Sidenhen har de pitchet deres ide for en jury, hvor Lifestyle & Design Clusters Jesper Rasch sad med. Her var han til sidst med til at udvælge de seks projekter, der får en endelig bevilling og deltager i et acceleratorprogram af en værdi op til 60.000 Euro.

– Særligt interessant for os og vores fokusområder er et projekt om at reducere spild i tekstil- og tøjproduktion. Det er den rumænske virksomhed Katty Fashion, der står bag, og dem kommer jeg til at følge tæt i forhold til udvikling, så vi kan se, hvordan det eventuelt kan komme danske modevirksomheder til gavn. De bliver spændende at følge, siger Jesper Rasch, der dog også noterede sig andre spændende projekter med danske øjne.

– Den svenske virksomhed ImseVimse, som vil arbejde med cirkularitet i sanitære produkter, så også rigtig spændende ud. Det vil sige, at området både handler om tekstiler og sundhedsområdet. Ydermere får den danske virksomhed Nordphos, som vi også kender som folkene bag konsulenthuset Minor Change Group, støtte til deres projekt om ”water treatment”, forklarer Jesper Rasch.

Katty Fashion pitcher i Santiago de Compostela

Lifestyle & Design Cluster deltager i kæmpe europæisk møde om CØ
Fredag d. 7.2. deltager Kim Hjerrild i ’BEYOND NEXT – the circularity festival’ i Amsterdam. Konferencen, som formentlig er det hidtil største møde om CØ i Europa (med over 1.000 deltagere) arrangeres af CIRCLE ECONOMY. Blandt konferencens keynote speakers er økonomen Kate Raworth (forfatter til ’The Doughnut Economy’) og Philips’ CEO, Frans van Houten. For LDC omfatter konferencen flere interessante temaer, herunder oplæg og diskussion under overskrifter som ’Business Opportunities in Circularity’ og ‘Fashion beyond growth’.

Circle Economy er en hollandsk erhvervsdrivende fond, som siden 2011 har arbejdet fokuseret på at fremme CØ-dagsordenen i Holland og internationalt. Vi håber i Lifestyle & Design Cluster at kunne indlede et tættere samarbejde med hollænderne og har bl.a. inviteret Circle Economy til at komme og deltage i statuskonferencen for den nationale CØ Hub d. 7.3.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com