Whocopied.me protects this content
Cdc K0KRNtqcjfw Unsplash Kopi

COVID-19 VÆRKTØJSKASSE

 

COVID-19 har for alvor fået tag i Danmark, Europa og store dele af verden. Det, der af mange beskrives som den største sundhedskrise i vor tid, er nu også ved at udvikle sig til en økonomisk krise, som kan få vidtrækkende konsekvenser for en stor del af de små og mellemstore virksomheder, som vi hver dag er i tæt kontakt med. Også de mange iværksættere i vores inkubationsmiljøer er udsatte i denne tid.
Regeringen har lavet en række tiltag, der skal hjælpe danske virksomheder og lønmodtagere gennem krisen.
Samtidigt arbejder vi i Lifestyle & Design Cluster ihærdigt på at tilpasse os situationen så godt som muligt og hjælpe jer, der har brug for det med alt fra online mentorordninger, vidensdeling, invisteringsstøtte og løbende sparring i denne svære tid. Det er en situation, der fortsat ændrer sig fra dag til dag, men vi vil løbende holde jer opdateret her på siden.

ARRANGEMENTER UDSKUDT

Allerede nu har Covid-19 betydet, at en række aktiviteter i Innovationsnetværket har måttet aflyses eller udskydes.
I Lifestyle & Design Cluster følger vi myndighedernes anbefalinger i forhold til aktiviteter og arrangementer og vil holde jer opdateret om ændringer i vores planlagte aktiviteter her på hjemmesiden og i vores nyhedsbrev.

3DaysofDesign afholdes til september
På grund af den verserende coronavirus er 3DaysofDesign flyttet til d. 3.- 5. september. I forlængelse deraf er vi glade for at kunne fortælle jer, at de praktiske ting omkring vores location i Pakhuset nu er faldet på plads, og at vores fælles udstilling dermed kan gennemføres under 3daysofdesign d. 2.– 4. september. Da en del har kontaktet os med henblik på at deltage, har vi  besluttet at åbne op for ansøgninger til den rykkede udstilling, så de brands, der endnu ikke har ansøgt kan søge om deltagelse. Læs mere her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret her.

 

COVID-19 VÆRKTØJSKASSE

 

Herunder finder du en række forskellige oplysninger og links til information om, hvordan man som virksomhed/arbejdsgiver kan forholde sig i den aktuelle situation mht. Coronavirus:

Søg tilskud til digital omstilling og e-handel

Søg op til  100.000 kr. til privat rådgivning, der kan styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne gennem investeringer i digitale løsninger, automatisering eller e-handel. Med tilskud til privat 1:1-rådgivning får du hjælp fra en ekspert inden for netop det område, som du har brug for. Puljen åbner for ansøgninger den 20. april kl. 9.00, og udmøntes efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere og ansøg her: SMV:Digital

 

Hurtigere udbetaling af støtte

Som led i en række afbødende foranstaltninger i forbindelse med COVID-19 krisen åbner Erhvervsstyrelsen nu op for hurtigere udbetaling af støtte til deltagere i diverse strukturfondsprojekter. Det betyder i praksis, at nogle virksomheder helt vil kunne undgå at skulle have et udlæg – og andre virksomheder et betydeligt mindre udlæg – i forbindelse med deres deltagelse i de fleste af Lifestyle & Design Clusters projekter indenfor Cirkulær Økonomi heriblandt Rethink Business 4, CØ SMV og GCO.

Læs mere her

 

Lønkompensation

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede medarbejdere. Med aftalen sikrer regeringen og arbejdsmarkedets parter, at virksomheder, der oplever ordrenedgang og færre kunder som følge af COVID-19 og derfor ikke kan beskæftige deres medarbejdere, i tre måneder kan få delvis refusion for afholdte lønudgifter

Læs mere her: Trepartsaftale skal hjælpe lønmodtagere

 

Hjælpepakke til virksomheder

Regeringen iværksætter nu en hjælpepakke til erhvervslivet, der skal afbøde de negative økonomiske konsekvenser som følge af Corona-virus. Der drejer sig bl.a. om initiativer som udskydelse af betalingsfristerne på moms for de månedsafregnede virksomheder og udskydelse af betalingsfrister på A-skat og am-bidrag.

Læs mere her: Hjælpepakke til virksomheder

 

To nye statslige garantiordninger

Regeringen har præsenteret to nye garantiordninger særligt med henblik på at hjælpe virksomheder i de industrier, hvis omsætning og indtjening er hårdest ramt af COVID-19 udbruddet. Garantiordningerne er annonceret på Erhvervsministeriets hjemmeside og beskrevet i Erhvervsministeriets Faktaark.

Læs mere her: Erhvervsministeriets Faktaark.

 

Støttepakke til dansk erhvervsliv

Regeringen har præsenteret to midlertidige kompensationsordninger.

  • Kompensation for virksomhedernes faste udgifter. Regeringen foreslår at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække.
  • Kompensation for selvstændige. De selvstændige er ikke direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation, derfor sikrer regeringen også kompensation til selvstændige, som oplever stor fald i deres omsætning.

Kompensationsordningerne er offentliggjort i Finansministeriets Faktaark.

Læs mere her: Finansministeriets faktaark.

Gratis fortrolig rådgivning til coronaramte virksomheder

Erfarne konsulenter og erhvervsfolk sidder klar til at hjælpe virksomhederne med sparring, overblik og afklaring på fremtiden – uden beregning.

Gennem 10 år har Early Warning hjulpet flere end 5.500 virksomheder godt videre.  Det vigtigste er, at du tager kontakt i tide. Så får du hjælp til at styre din virksomhed ud af krisen.

Læs mere: https://earlywarning.dk/coronaramte-virksomheder

 

Virksomhedsguide for virksomheder i Corona-krise

Erhvervsstyrelsen har samlet en masse vejledninger om, hvilke forholdsregler og hjælp din virksomhed kan tage/søge i forbindelse med Corona-virus/COVID-19. Vejledningerne bliver løbende opdateret.

Læs mere her: Virksomhedsguide vedr. Corona-virus

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com