Design for Recycling-seminar gør fremtidens designere fortrøstningsfulde
55 deltagere var mødt op til Lifestyle & Design Clusters Design for Recycling-seminar hos Teknologisk Institut i Aarhus. (artiklen fortsætter under billederne)
Deltagerne blev her præsenteret for tre forskellige kognitive niveauer bestående af et systemisk, et strategisk og et produktteknisk niveau, som tilsammen illustrerer vigtigheden af den holistiske tilgang til hele tankegangen omkring ”design thinking”.
Det var ifølge Lifestyle & Design Clusters medarbejder Henrik Nørgaard, der arrangerede seminaret, vigtigt at præsentere og pointere dette for virksomhederne, der alle helst skulle forlade seminaret med en fast-cementeret tanke om, at der er brug for, at alle virksomheder i fremtiden arbejder videre med Design for Recycling i det store, fælles billede.
– Efter Design for Recycling-seminaret går jeg forbi to deltager, og jeg overhører kort deres samtale. De diskuterede design for recycling på seminaret og cirkulær økonomi generelt. Her siger en af deltagerne, at hun, efter at have deltaget på seminaret, er blevet meget mere fortrøstningsfuld omkring klodens fremtid, og at mulighederne er større end barriererne, når blot man samarbejder og samarbejder på tværs, siger Henrik Nørgaard, der af denne og flere andre årsager ikke tøver med at kalde seminaret for en succes:
– For mig betyder det, at vi er lykkedes med dét, vi satte os for; nemlig at gøre cirkulær økonomi mere konkret og mindre uoverskueligt at arbejde med, bl.a. gennem Design for Recycling.
Arrangementets talere
Med afsæt i den nyeste viden indenfor design for recycling under cirkulær økonomi blev arrangementet ganske vellykket.
Den teoretiske baggrund blev fulgt op af mere konkrete eksempler på, hvordan man kan skabe en både succesfuld og sund forretningsmodel ud fra principperne omkring design for recycling. Herefter fulgte tre fagopdelte workshops med fokus på henholdsvis bygge og anlæg, træ, tekstil og møbler samt plast og emballage.
Disse havde fuldt fokus på, hvordan man skabe dialog omkring mulighederne og barriererne på områderne med de fagspecifikke workshops, der hver især havde tilknyttet forskellige faglige eksperter på de respektive områder.
Dagen blev rundet af den industrielle designer Nikolaj Sørensen fra firmaet HarritSorensen, der præsenterede de udfordringer, muligheder og erfaring, der er tværsektorielle, når man taler om design for recycling.