Whocopied.me protects this content
IMG 0494

Design for Recycling-seminar gør fremtidens designere fortrøstningsfulde

55 deltagere var mødt op til Lifestyle & Design Clusters Design for Recycling-seminar hos Teknologisk Institut i Aarhus. (artiklen fortsætter under billederne)

Deltagerne blev her præsenteret for tre forskellige kognitive niveauer bestående af et systemisk, et strategisk og et produktteknisk niveau, som tilsammen illustrerer vigtigheden af den holistiske tilgang til hele tankegangen omkring ”design thinking”.

Det var ifølge Lifestyle & Design Clusters medarbejder Henrik Nørgaard, der arrangerede seminaret, vigtigt at præsentere og pointere dette for virksomhederne, der alle helst skulle forlade seminaret med en fast-cementeret tanke om, at der er brug for, at alle virksomheder i fremtiden arbejder videre med Design for Recycling i det store, fælles billede.

– Efter Design for Recycling-seminaret går jeg forbi to deltager, og jeg overhører kort deres samtale. De diskuterede design for recycling på seminaret og cirkulær økonomi generelt. Her siger en af deltagerne, at hun, efter at have deltaget på seminaret, er blevet meget mere fortrøstningsfuld omkring klodens fremtid, og at mulighederne er større end barriererne, når blot man samarbejder og samarbejder på tværs, siger Henrik Nørgaard, der af denne og flere andre årsager ikke tøver med at kalde seminaret for en succes:

– For mig betyder det, at vi er lykkedes med dét, vi satte os for; nemlig at gøre cirkulær økonomi mere konkret og mindre uoverskueligt at arbejde med, bl.a. gennem Design for Recycling.

Arrangementets talere
Med afsæt i den nyeste viden indenfor design for recycling under cirkulær økonomi blev arrangementet ganske vellykket.

Den teoretiske baggrund blev fulgt op af mere konkrete eksempler på, hvordan man kan skabe en både succesfuld og sund forretningsmodel ud fra principperne omkring design for recycling. Herefter fulgte tre fagopdelte workshops med fokus på henholdsvis bygge og anlæg, træ, tekstil og møbler samt plast og emballage.

Disse havde fuldt fokus på, hvordan man skabe dialog omkring mulighederne og barriererne på områderne med de fagspecifikke workshops, der hver især havde tilknyttet forskellige faglige eksperter på de respektive områder.

Dagen blev rundet af den industrielle designer Nikolaj Sørensen fra firmaet HarritSorensen, der præsenterede de udfordringer, muligheder og erfaring, der er tværsektorielle, når man taler om design for recycling.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com