Whocopied.me protects this content

Designstuderende skriger på kontakt med virksomheder og opgaver fra det virkelige liv

Designstuderende skriger på at møde virksomheder og arbejde med ”virkelige” opgaver. Det fik de mulighed for på design campen for EU-projektet ”Comfort in Living”, hvor målet var at udvikle koncepter og prototyper på bæredygtige og multifunktionelle køkkener til +65 målgruppen. Rammerne var den fem dage lange matchmaking og innovationscamp på Kunstakademiets Designskole i København, hvor omkring 85 deltagere fra Polen, Estland, Letland, Litauen, Sverige, Finland og Danmark deltog

Her er tre designstuderenes oplevelse af designcampen:

Mirakuløst samarbejde

Martin-bo

Martin Bo Christiansen er 24 år og har netop afsluttet sin bachelor fra Designskolen Kolding.

– Jeg deltager fordi jeg er arbejdsnarkoman. Jeg har lyst til at bruge ferien på at dygtiggøre mig. Det særligt spændende ved denne design camp er, at man på meget kort tid arbejder professionelt og skal løse en konkret opgave, som vi selv definerer ud fra det overordnede tema. Og det, at vi får lov til at arbejde sammen med virksomheder og får hjælp til en business plan er helt unikt, en mulighed vi ikke på samme måde har på uddannelserne. Det er en form for mirakel, at det fungerer så godt mellem studerende og firmaer.

Campen giver mig samtidig mulighed for at lære nyt om de andre landes tilgang til design og om deres kultur inden for feltet – køkkener. Jeg har rejst meget, men det at arbejde så intenst sammen giver en helt anden mulighed for at lære. En af de ting vi har forskellig opfattelse af er æstetik. Hvor vi er mere konceptorienterede, ser det ud til at de baltiske lande er mere produktorienterede.

Intense dage med godt koncept

Birgitta

Birgitta Fontél er 26 år og har netop afsluttet sin bachelor fra Kunstakademiets Designskole.

– Jeg var egentlig helt udmattet efter endt eksamen, men da jeg fik muligheden for at deltage i Design Camp slog jeg til. Jeg vil gerne lave noget fagligt, og så er det godt for cv’et, og det er en god måde at få gode kontakter på i de baltiske lande. Jeg får flere ting forærende, dels lærer jeg mere om at arbejde i grupper og dels får jeg en faglig indsigt i, hvordan vi på forskellig måde bruger køkkener i de baltiske og nordiske lande. For eksempel bruger vi farver på meget forskellig vis, hvor vi ønsker de mere dæmpede og lyse farver, er der mere fokus på stærke farver i de baltiske lande.
Det, at der deltager firmaer i campen, er rigtig godt. Vi får en øvelse i det virkelige liv.

Virksomhederne har givet en god feedback, det har været en meget positiv oplevelse. Det er hårde dage – men et godt koncept. Det er vigtigt at have fokus på, hvor langt man kan nå på kort tid, men det handler også om, at campen er velorganiseret, og der er løbende hældt viden på os.

Projekterne kan blive en realitet

patricia

Patricia Lima er 26 år og brasilianer. Hun er i gang med sin kandidat på IT, produkt og designlinjen på Syddansk Universitet.

– Jeg vil gerne have indflydelse på folks liv. Det er mennesket, der interesserer mig, og køkkenet er et oplagt sted at sætte fokus, og i den forbindelse er det vigtigt, at vi tilgodeser de mange ældres behov, men køkkenet er for alle aldre. Campen er en stor udfordring, fordi der deltager virksomheder. Det betyder, at projekterne kan blive til virkelighed. Det er ikke en akademisk opgave, som vi ofte er vant til, men en realistisk udfordring.

Med deltagelsen af andre designstuderende fra både de nordiske og de baltiske lande og studerende på forskelligt uddannelsestrin møder vi også andre udfordringer i forhold til kultur og traditioner. Men fordi det er en realistisk opgave, og vi har mulighed for at få den videre til producenter, så er der et stærkt fælles ansvar og engagement for at det skal lykkes.

 

 

banner-sub

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: