Whocopied.me protects this content

Pladsmangel? ENCODED lancerer stolen SEAT, der sparer på pladsen

Æstetik og plads er ikke altid lige gode venner. De hænger uløseligt sammen, men kan hæmme hinanden.

Den tankegang forsøger det danske møbelbrand ENCODED nu at gøre op med. Resultatet af opgøret manifesterer sig i form af en stol, der både sparer på pladsen og ser godt ud, mens den gør netop det.

SEAT er en vægmonteret stol, der kan klappes op, hvis design udspringer af tendensen i nutidens boliger, hvor der tales meget om ”compact living”. Ifølge Lone Husted, partner i ENCODED, er det en tanke, der især tiltaler mange amerikanere, hvor hendes firma i øjeblikket arbejder hårdt på et gennembrud.

seat2

– Vi var på en tur til New York arrangeret af Lifestyle & Design Cluster, som virkelig har åbnet mange døre for os. Efter turen har vi fået kontakt til en dygtig agent i New York, som arbejder hårdt på at få os endnu mere ud over rampen, forklarer Lone Husted.

Ud over rampen er ENCODED ellers kommet.

– Sidste år kom vi ind i 3000 butikker, men for os handler det lige så meget om at komme ind i de rigtige af slagsen. Det tror vi på, at vi har den rigtige agent til at sikre, siger Lone Husted.

Lanceret på Kickstarter
For ganske nylig blev stolen SEAT så lanceret. Ikke hos firmaet selv, men på en platform, der bliver mere og mere udbredt til nye produkter. Endnu findes stolen altså kun som prototype.

– Vi fik SEAT lanceret på den deleøkonomiske crowdfunding-side Kickstarter. Stolen bliver kun sat i produktion, hvis den bliver fundet fuldstændig, så det håber vi selvfølgelig lykkes, siger Lone Husted.

142.500 kroner skal ENCODED samle ind, men virksomheden tror på missionen, forklarer Lone Husted.

– Kombinationen af flettet læder, genbrugte sikkerhedsseler og ubehandlet teaktræ har vi rigtig gode erfaringer med, så vi håber naturligvis, at det falder i folks smag. Det rå og meget skandinaviske udtryk falder i hvert fald fint i amerikanernes smag.

Et amerikansk dukkehus
Amerikanerne er nogen, der satses kraftigt på med agenten i New York. Faktisk så meget, at ENCODED har fået udviklet et dukkehus, som agenten kan cykle rundt til forskellige indretningsarkitekter, butikker og andre interesserede med.

Det kan lyde besynderligt, men årsagen giver faktisk mening, forsikrer Lone Husted:

– Vores agent kan ikke rigtig cykle rundt med møbler i de rigtige størrelsesforhold. Derfor har vi fået lavet et dukkehus med vores egne møbler, som så fungerer som en slags transportabelt showroom. Bare mindre. Det fungerer ret godt.

Faktisk har ideen vist sig så god, at det har kastet uventede forespørgsler af sig.

– Vi har haft flere kunder forbi vores butik i København, hvor de har spurgt, om de kunne købe det dukkehus, der står i butikken. Indtil videre har vi måtte skuffe dem, men det kan da være, vi ombestemmer os, griner Lone Husted.

Du kan støtte ENCODED og deres drøm om at sætte SEAT i produktion lige her.

SEAT

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com