Whocopied.me protects this content

Forbrugerne og bæredygtig mode

Innovationsnetværket følger to internationale forskningsprojekter og har netop været i Stockholm for at tage del i ’MISTRA Future Fashion Program’, som arbejder med, hvordan modeverdenen kan forbedre miljøresultater og styrke branchens globale konkurrenceevne. Målet med turen var deltagelse i en workshop om bæredygtige forretningsmodeller.

Programmet er svensk og består af otte forskningsprojekter, der hver har til formål at skabe ny viden og anbefalinger, som kan bruges af den nordiske modebranche. ”Egentlig er det overraskende, at modevirksomhederne ikke rykker mere inden for bæredygtighed,” mener Innovationsnetværkets projektleder inden for området, Henriette Melchiorsen.

Findes den bæredygtige forbruger?

”Besøget i Stockholm gav os interessant viden om forbrugernes adfærd i relation til bæredygtighed. Mange forbrugere siger jo, at de gerne vil handle bæredygtigt, men i praksis gør de det ikke. Undersøger man butikker, som indsamler brugt tøj, viser det sig, at de butikker, der modtager markant mest tøj er dem, hvor personalet aktivt fortæller om muligheden og opfordrer kunderne til at gøre brug heraf. Derfor kan man spørge sig, om det er viden der mangler, siden forbrugere ikke handler på deres bæredygtige intentioner.

Den viden Henriette Melchiorsen fik med hjem, kommer til at indgå i Innovationsnetværkets projekter på det bæredygtige område. I Stockholm bruges den viden, der blev genereret i workshoppen, til at udforme en ansøgning om at fortsætte projektet med en fase to, som kan videreudvikle og udfolde disse vigtige spørgsmål.

 Læs mere om ’MISTRA Future Fashion Program’ her

 Kast et blik på Innovationsnetværkets mange spændende projekter – herunder de bæredygtige.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com