Whocopied.me protects this content
Skall Studio

Fra Ikast til investering: Multistadie-fond investerer i SKALL Studio

Engang havde søstrene Julie og Marie Skall deres daglige gang på Sylab i Ikast, hvor de støbte fundamentet for deres brand SKALL Studio.

Søstrene var da også utrolig glade for tiden i Ikast.

– Vi synes, det er et fantastisk projekt med Sylab, og det har været spændende at opleve og være en del af. Vi er taknemmelige for muligheden, vi fik, og vi værdsætter den sparring, support og ikke mindst det netværk, vi fik, siger Julie Skall.

Siden Sylab-tiden er de rykket til København, hvor de har etableret studio, og nu har andre også fået øje på, at søstrene kan noget, som alle andre ikke kan.

Med deres meget skandinaviske tilgang til markedet, kombineret med en passion for Indien, hvor SKALL Studio også producerer på fabrikker, der overholder de krav, søstrene stiller til dem, har de med økologiske materialer, ren hør og danskproduceret strik ramt et hul i markedet, som efterspørges af kunder i både udlandet og på hjemmebanen i Danmark.

Det fordrer et potentiale, som også den internationale multistadie-fond North-East Venture har kunnet se. Af samme årsag har fonden nu investeret i SKALL Studio.

– North-East Venture har fulgt med i vores udvikling i noget tid. Samtidig er en investering noget, vi selv har ønsket, så timingen passede os rigtig godt, siger Julie Skall og uddyber:

– Der var bare en god mavefornemmelse fra start og god en god kemi. North-East Venture har fokus på livsstilssbrands og bæredygtighed, så vi passer godt ind i denne gruppe af virksomheder, siger Julie Skall med henvisning til brands som ARKK Copenhagen, AIAYU, Butchers & Bicycles, MATER og OPUMO, som multistadie-fonden også har investeret i.

Og spørger man søstrene bag SKALL Studio selv, så skal en del af forklaringen på investeringen i netop deres firma findes i deres stærke rødder for deres firma.

– Jeg tror, noget af det, der gør os unikke, er, at vi har opbygget et brand med en meget stærk identitet på få år. Det kan man ikke købe sig til. Vi har en stærk brandværdi og arbejder meget med bæredygtighed, hvilket også er vigtigt for North-East Venture, siger Julie Skall.

Professionalisering er nødvendig, men personligheden er den samme
– Siden vi startede, har vi haft mange drømme og ambitioner i forhold til, hvad vi ønsker at opnå med virksomheden, siger Julie Skall og lægger ikke skjul på, at det blandt andet er derfor, hende og søsteren, Marie, har taget imod investeringen.

Omvendt er det vigtigt for søstrene, at de stadig har en god og naturlig føling med, hvilken retning deres firma bevæger sig i. Ligesom de gjorde det, da de startede op i Sylab.

– Vi har taget det én dag ad gangen og gjort det i det tempo, der var mulighed for. Vi har aldrig gjort noget, vi ikke følte os 100 procent tilfredse med og ikke følte os trygge i, hvilket også er årsagen til, at vi har valgt at tage imod investeringen fra North-East Venture. Vi følte os trygge i det fra starten, siger Julie Skall.

Trygheden er vigtig for søstrene, der fremover skal fokusere mere på det, de både er allerbedst til samt helst vil arbejde med – designet.

– Vi er jo bare to designere, som helst bare vil lave tøj, men vi kommer ikke uden om, at vi i dag har en virksomhed, som også trænger til andre kompetencer, end vi selv har. De kompetencer skal vi så have ind i virksomheden nu, hvor vi har en størrelse som firma og brand, der både passede godt med at tage nye ejere ind og få nye kræfter ombord, lyder det.

De nye kræfter er der brug for, hvis virksomheden skal fortsætte den positive udvikling, for der er travlt i SKALL Studio.

Men egentlig er livet som etableret virksomhed ikke så meget anderledes, end det var som rigtig iværksætter i den spæde opstart.

– Det er ikke så meget anderledes fra tidligere – bortset fra at vi har meget mere at se til. Vi startede stille og roligt op, al vækst var organisk, hvilket passede os rigtig fint. Derfor skal vi heller ikke ændre retning, vi skal stadig være med i det, vi har skabt, siger Julie Skall og erkender, at det for søstrene har været vigtigt at bevare den kreative del af virksomheden som deres eget kerneområde.

– North-East Venture har ikke ønsket at ændre på noget rent æstetisk, visuelt og den måde, vi har formet brandet. De kommer ind og sætter struktur på virksomheden og bygger det op, så vi har en strømlinet virksomhed, hvor der er endnu bedre styr på tingene end før, siger Julie Skall og uddyber:

– Der er mere at se til helt generelt. Engang var vi bare os. Nu har vi ansatte, og vi bliver helt sikkert også flere ansatte. Heldigvis betyder flere hænder i virksomheden også, at der er folk, som tager sig af de ting, vi ikke selv kan, hvilket kun er positivt.

For Julie Skall er der ikke megen tvivl om, hvad det er, hende og søsteren Marie har gjort så godt, at investeringen fra North-East Venture kom.

– Vi har ramt noget i markedet, som mange godt kan lide og relatere til. Og så har vi skabt vores egen berettigelse med bæredygtighed og vores stil.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com