Whocopied.me protects this content

Fremtidens e-handel på lystavlen

280 branchefolk var forleden samlet i Aarhus for at høre om fremtidens e-handel i livsstilsbranchen. Danske og internationale eksperter strøede masser af ny viden om sig og JBS, Bolia og Boozt.com var blandt de virksomheder, som delte ud af erfaringerne – både de gode og de svære.

Danskerne ELSKER internettet. Vi shoppede for 63 mia. i 2013 og alle aldersgrupper vil være med. Vi er efterhånden så trygge, at vi gladelig handler over hele verden, så 36% af vores køb af tøj/sko/smykker sker i udenlandske e-butikker og tallet stiger hurtigt hele tiden. Der er derfor masser af grunde til at arbejde strategisk og systematisk med e-shops, så webhandlen kan bibeholdes i Danmark og vi samtidig øger internationale kunders lyst til at handle hos os.

En handel er en handel

nils-bugge

Nils Bugge fra Service Platform

Ord som e-business, fysiske butikker og omni-channel flyver igennem luften, når branchefolk samles, for vi bruger stadig meget krudt på at italesætte den nye tid, som vi står i. Men nye generationer skelner ikke på den måde – det er mærket eller produktet, som fremtidens kunde forholder sig til, frem for hvor varen købes.

Vi skal derfor en gang for alle acceptere, at en handel er en handel, uanset hvor den foregår – og så skal vi i stedet fokusere på, hvordan vi anvender teknologierne, så de giver mening for forbrugerne. Derfor er det utrolig vigtigt at undersøge adfærd, fordi vi dermed kan skabe løsninger, som er relevante og vedkommende for kunderne.

Eksempelvis ved at sende en sms, når det regner og kunden er i nærheden af butikken med regntøj. Det var nogle af de pointer, som Nils Bugge fra Service Platform trak frem, da han gennemgik, hvordan teknologi kommer til at præge fremtidens handel.

Se alle billeder fra konferencen

Læs rapporten 3D print løsninger

Research på web

Hosein Moghaddas fra IBM var også blandt dagens talere. Han er Head of Smarter Commerce Europe og fremhævede, hvordan web er blevet forbrugernes primære research-kanal. Alle kanaler er i spil; produkter og services sammenlignes på mobil og web, før kunden måske går ned i butikken for at mærke på varen. Research, beslutning og køb vil ske på alle platforme afhængig af, hvordan det passer den enkelte forbruger bedst på det givne tidspunkt. Hvor vi indtil nu har drøftet, om web kunne give adgang til butikken, skal vi i stedet se alt som en enhed; omni-platformen er en realitet og den skarpe opdeling af kanaler derfor fortid.

Det er en fantastisk mulighed, fordi virksomhederne kan indhente specifik viden, så kunden føler sig set, hørt og forstået – akkurat som i shopping-alderens spæde start, hvor det var noget unikt at gå ud at handle, og man derfor var på fornavn med kunderne. ’Big Data’ er fremtidens big business, fordi vi via digital viden kan ramme forbrugernes behov meget præcist.

Hosein Moghaddas demonstrerede mulighederne ved at vise ’IBM Watson’, som lynhurtigt kan researche sig frem til at møde forbrugerens forventninger til en rygsæk, der passer bedst muligt til en helt bestemt rejsedestination. Han fortalte samtidig, at for hver eneste klik man skal foretage for at nå frem til et køb, falder 7% af kunderne fra. Derfor vil konkurrencefordelen i fremtiden være, at man har så meget grundviden, at man lynhurtigt kan vise kunden det, som han/hun ønsker at købe.

E-shoppens udfordringer

konference

280 branchefolk deltog i konferencen på i Aarhus

Fra Boozt.com fortalte CEO Herman Haraldson om erfaringerne med at være et stormagasin på nettet for flere forskellige mærker. Han fraskrev sig straks ekspertrollen, da det er en lang rejse at skabe god forretning ud af nethandel. Virksomheden driver nethandel for store danske livsstilsmærker og har fra 2012 til 2013 fordoblet omsætningen på Boozt.com, hvor den typiske bruger er 25-55 år og ønsker en nem shopping-oplevelse – det skal være nemt at finde, vælge og betale. Derfor tester man hele tiden, hvad kunderne synes om e-butikken.

Herman Haraldson var inde på, at det ikke er så enkelt at personificere web-oplevelsen, selv om der alle steder tales om, hvor vigtigt dette er. Der skal samles og struktureres rigtig mange informationer, før forbrugerne føler sig mødt.

Samtidig forventer forbrugerne, at fragt og retur er gratis, men det er ikke forretningsskabende for virksomhederne at tilbyde dette. Dermed opstår et problem, fordi det fra kundernes synsvinkel er en dårlig oplevelse at skulle betale for det. Men mange webbutikker får underskud, hvis de ikke fastholder betaling for transport mellem virksomhed og kunde.  Og dette dilemma bragte Haraldson frem til en anden pointe; nemlig at små web-shops ofte har en lavere værdi end ejeren tror, fordi det er meget svært at flytte trafik, hvis shoppen skal købes af en anden virksomhed. Kun 30% af trafikken vurderes at flytte med, og derfor mente han, at de små webshops går en svær tid i møde.

Til gengæld havde nogle af de andre indlægsholdere eksempler på, hvordan mindre webshops kan arbejde med at øge deres salg og værdi.

Læs mere om e-handel i livsstilsbranchen

Vi bringer mere om dette i de næste nyhedsbreve:

  • En artikel om web shop-trends og gode råd til webshop-ejerne
  • En artikel om hvordan JBS, Bolia og Kranz & Ziegler har arbejdet med storytelling, PR og sociale medier

Fremtidens e-handel i livsstilsbranchen

Konferencen var arrangeret af FDIH, Dansk Mode & Texil og Innovationsnetværket Service Platform. Via en dag spækket med info om fremtidens e-handel, blev livsstilsbranchens virksomheder inspireret til det fremadrettede arbejde med området.

Se programmet fra konferencen her

Læs mere om organisationerne bag konferencen

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: