Whocopied.me protects this content
Lifestyle&designcluster – Positiv

Lifestyle & Design Cluster sikrer sig fineste certificering for tredje gang i træk

Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster har endnu engang sikret sig den prestigefyldte guldcertificering fra den europæiske European Cluster Excellence Initiative.

Guldcertificeringen gives udelukkende til de mest duelige og erhvervsfremmende klynger og innovationsnetværk i Europa. For Lifestyle & Design Cluster, der laver innovationsfremmende aktiviteter for primært små og mellemstore virksomheder i livsstilsbranchen, er det tredje gang, de modtager prisen, hvilket naturligvis glæder direktør Betina Simonsen.

– Det er med både stor stolthed og ydmyghed, at vi for tredje gang har modtaget en guldcertificering. Vi arbejder hver dag på at tilføre værdi til de virksomheder, vi samarbejder med, og på denne måde bidrage til vækst i det danske samfund. Derfor er det naturligvis et dejligt skulderklap at modtage denne anerkendelse for både medarbejdere og ledelse, siger hun.

Ved evalueringen af Lifestyle & Design Cluster lagde juryen vægt på, at innovationsnetværket har formået at højne niveauet fra tidligere år. De høje effektmål af allerede afviklede og igangværende projekter var én af årsagerne til, at scoren landede på hele 98 procent. En guldklyngecertificering opnås ved 80 procent eller derover.

En anden faktor, juryen lagde vægt på, var den mængde af viden og erfaring, sekretariatet bag Lifestyle & Design Cluster har opbygget på forskellige indsatsområder, som innovationsnetværket holder fast i at videreudvikle indenfor digitalisering, cirkulær økonomi samt innovation, design og iværksætteri. Dette blev også nævnt som en af årsagerne til, at Lifestyle & Design Cluster udmærker sig som både facilitator og formidler af viden.

Ydermere var der roser til Lifestyle & Design Cluster for den eksperimenterende systue SYLAB, der udvikler en syrobot, huser iværksættere, en lønsystue, og, som det seneste skud på stammen, et øget fokus på socioøkonomiske tiltag med blandt andet at få arbejdsløse borgere tilbage på arbejdsmarkedet, mens integration af flygtninge og indvandrere også spiller en rolle på systuen. Et sådant initiativ kræver et godt netværk og samarbejde med vidensinstitutioner, lokale myndigheder og ikke mindst virksomheders opbakning og interesse i at være en del at et sådant miljø.

– Det betyder ekstra meget for os med endnu en guldcertificering i en tid, hvor der er tale om en omstrukturering af hele det erhvervsfremmende system. Vi mener, at denne certificering med al tydelighed viser, at vi har vores berettigelse i en udfordrende branche, hvor vi dagligt bidrager med vækst til de kreative erhverv, som Danmark i mange år har præsteret fantastisk på. Vi vil fortsat arbejde for at fremme dansk design, mode, møbelkunst, tekstil og alt andet fra livsstilsbranchen både nationalt og internationalt, siger Betina Simonsen.

I den kommende tid bliver der ikke mindre travlt hos Lifestyle & Design Cluster, der blandt andet her i maj får besøg af en prominent delegation fra den finske livsstilsbranche i anledning af VM i ishockey i Herning og København, hvor Lifestyle & Design Cluster har kontor i begge byer. Maj byder også på en udstilling og matchmaking i samarbejde med tre andre nordiske klynger under New York Design Week, et større matchmaking-arrangement blandt opkommende og etablerede designere og danske livsstilsbrands i Aarhus og ikke mindst et seminar omkring Worth-EU-midler til iværksættere indenfor livsstilsbranchen.

For yderligere oplysninger, kontakt da:

Direktør Betina Simonsen, telefon 2936 0090, mail: betina@ldcluster.com

Journalist og PR-ansvarlig Anders Skou Kristiansen, telefon 2936 1408, mail: anders@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com