Whocopied.me protects this content
Header Nyhedsbrev DEA Og IF Onboard 2019 V5 Uden Logoer

Industriens Fond vil løfte danske designprodukter ind i krydstogtindustrien

Fotokredit: Tillberg Design of Sweden

Eksportforeningen og Danish Cruise & Ferry Group står i spidsen for projektet Onboard Danish Design. Projektet skal skabe grobund for et nyt eksporteventyr ved at hjælpe danske design- og interiørvirksomheder ind på krydstogtmarkedet, der er i enorm vækst i disse år.

Nyt projekt – Onboard Danish Design – skal give danske virksomheder bedre adgang til det voksende marked, som udgøres af krydstogtsbranchen.

”Projektet vil hjælpe danske virksomheder med at skabe forretning på et nyt eksportmarked, og det vil bidrage til et større dansk fodaftryk i en industri med et enormt potentiale. Krydstogtindustriens krav, kunder og salgsprocesser adskiller sig væsentligt fra landbaserede projekter, og det nye initiativ skal derfor ruste virksomhederne til at tage springet over i en, for dem, ukendt industri,” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond om baggrunden for at støtte projektet med 4,5 mio. kroner som led i fondens fokus på at skabe nye globale samarbejder til gavn for dansk erhvervsliv.

Hurtigst voksende globalt
Krydstogtindustrien er den hurtigst voksende del af den globale turismeindustri, og der er stor efterspørgsel efter løsninger og produkter, som kan løfte oplevelsen til nye højder for de mange turister verden over. Her spiller især bæredygtige løsninger og grønne teknologier en vigtig rolle:

”Danske virksomheder mestrer og er anerkendt internationalt for at kombinere design med et bæredygtigt fokus, og med bæredygtige løsninger ombord kan rederne give passagererne en ekstraordinær oplevelse, som er et vigtigt element i turistbranchen. Vi har en række virksomheder, som leverer til industrien og har knækket koden til branchen, men der er et stort potentiale for, at endnu flere danske leverandører kan få en bid af kagen. Det potentiale skal projektet forløse,” siger Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen.

Skræddersyede afklaringsforløb
Projektet går nu ind i sin første fase, og her får virksomhederne mulighed for at høre mere på en række informationsmøder landet over. Herefter følger en afklaringsfase, hvor Eksportforeningen stiller op med erfaring, kendskab og indsigt i krydstogtindustrien og viden om, hvad der skal til for at starte eksport til et nyt kundesegment, som krydstogtindustrien er for de danske design- og interiørleverandører.

Næste skridt er individuelle og skræddersyede afklaringsforløb til de mindre og mellemstore virksomheder, som er klar til at gå skridtet videre og få hul på et nyt eksportmarked. Da det er svært at starte eksport, vil virksomhederne få et løft på en række parametre, der inkluderer kompetencer og ny viden, så flere danske virksomheder bliver leverandører til krydstogtindustrien og derigennem skaber øget salg fra dansk side.

Fakta om projektet Onboard Danish Design

  • Projektet ledes af Eksportforeningen og netværket Danish Cruise & Ferry Group og udspringer af temaindkaldelsen om globale alliancer, som Industriens Fond gennemførte i 2018.
  • Projektpartnerne er Danish Design Center, Lifestyle & Design Cluster og Træ- og Møbelindustrien.
  • Projektets mål er at skabe grobund for et nyt eksporteventyr og sikre en aktiv dansk påvirkning af den hurtigst voksende del af den globale turismeindustri – og derigennem øge virksomhedernes omsætning.
  • Projektet ruster virksomhederne til at levere interiør- og designprodukter til krydstogtindustrien, hvor kunder, krav og salgsprocesser adskiller sig væsentligt fra salg til hospitality-projekter på land.
  • Projektet omfatter aktiviteter i form af research, videndeling, workshops og seminarer sammen med andre aktører og beslutningstagere i cruisebranchen og interiørdesign-kapaciteter i Danmark og Tyskland.
  • Projektet løber over tre år med støtte på 4,5 mio. kroner fra Industriens Fond, og herefter kører Eksportforeningen indsatsen videre i regi af Danish Cruise & Ferry Group.
  • Læs mere på onboarddanishdesign.dk

Yderligere informationer
Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen, telefon 30 31 87 88, ulrik.dahl@dk-export.dk
Ole Østrup, formidlingschef, Industriens Fond, 23 80 06 60, oos@industriensfond.dk

Foto:
Regent Seven Seas Cruises. Fotokredit: Tillberg Design of Sweden

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com