Whocopied.me protects this content

Innovation med rav i – Portæt af Oh! by Kopenhagen Fur

Når Oh! by Kopenhagen Fur i denne tid lancerer smykker sammen med House of Amber, er det resultat af en innovationsproces, som ikke bare handler om nye fine tasker og øreringe af mink og håndsleben rav. For tilblivelsen af Oh! er innovation i sig selv, og virksomheden er gennemsyret af at fange nye ideer, som kan omformes til forretning.

Oh! by Kopenhagen FurEn minikollektion af øreringe, vedhæng og små tasker i mink og rav er det nyeste eksempel på, hvordan Oh! by Kopenhagen Fur søger nye måder at bruge pels på, så det bliver tilgængeligt for langt flere mennesker end den beskedne målgruppe, som køber pelse og kåber til garderoben.

”Med Oh! ville vi gøre op med den traditionelle afsætningskæde. Vi valgte en hel anden forretningsmodel end de etablerede pelsvirksomheder. Frem for at sælge få produkter til høje priser, går vi efter at tilbyde mange produkter til lavere priser. Det er en hel ny tænkning i branchen, hvor vi når et stort antal slutbrugere, som ikke før har set sig selv som pelskunder,” forklarer direktør Patrizia Venturelli Christensen fra Oh! by Kopenhagen Fur.

Som led i den nye forretningsmodel måtte hun på jagt efter nye afsætningsmuligheder, da hendes målgruppe aldrig vil overveje at gå ind i en traditionel pelsbutik: ”Pels er følsomt, og nogle detailbutikker er i tvivl, om de tør have et produkt, der vækker så stærke følelser. Men unge mennesker er åbne og positive overfor pelsens egenskaber, så vi skal give butikken viden om, hvordan materialet er en del af naturen og et bæredygtigt produkt, som kan bruges i generationer.”

 Læs hele portrættet som PDF

Pels som råmateriale – en ny tilgang

Før Oh! var Patrizia Venturelli Christensen chef for marketing og innovation hos Kopenhagen Fur. Her var det svært at inspirere virksomhederne til at bruge pels på nye måder, for branchen er meget traditionel, og når man arbejder med så dyrt og etableret et produkt, er det måske heller ikke oplagt, hvordan der kan vendes op og ned på forretningsmodellerne.

”Vi lavede en intern gentænkning og flyttede os fra at tænke på jakker og kåber til i stedet at fokusere på pelsen som råmateriale. Det var vanskeligt – også for virksomhederne. Mennesket har altid varmet sig med pels og det er en meget etableret industri, hvor det kan virke næsten umuligt at ændre praksis,” siger Patrizia Venturelli Christensen og fortæller, at et af de områder, der slet ikke var udviklet til sit potentiale var accessories.

Det var en sideforretning, som ingen rigtig havde fokus på, og Kopenhagen Fur valgte netop her at udfordre industrien – og dermed sine egne kunder – ved selv at træde ind på pelsmarkedet som producent.

Innovation i hele værdikæden

Oh! by Kopenhagen Fur”Designchefen og jeg blev spurgt, om vi ville binde an med et helt nyt projekt som iværksættere, hvor vi skulle starte en virksomhed op fra bunden med målet at skabe interesse for pels accessories hos flere og nye målgrupper,” fortæller direktøren, som derfor i 2012 sammen med kollegaen Lone Olsen flyttede ind i kolde og tomme lokaler i udkanten af parkeringspladsen hos Kopenhagen Fur for at opbygge et helt nyt brand.

Fra starten tænkte de innovation ind i ALT; forretningsmodellen, navnet, markedsføringen… Succes´en skulle vokse ud af at nytænke industrien på alle parametre, og i dag emmer bygningen af liv, og showroomet bugner af mange spændende produkter fra de seks kollektioner, Oh! allerede har lanceret og eksporterer til lande som Korea, Tyrkiet, Emiraterne og Tyskland.

Produkterne er nye og uventede. Som små muffe-tasker, hvor pels er blandet med skind og fjer eller farverige bamser og strik af pels.

Nørder og tidspres

”Det var innovativt i sig selv at få ideen til Oh! Ledelsen hos Kopenhagen Fur fik jo ikke umiddelbart ros fra deres egen kunder for sådan et tiltag, og det kræver mod at udfordre en etableret branche for at flytte den,” mener Patrizia Venturelli Christensen, der allerede mærker konkurrenter puste sig i nakken. Men det er fint, for det tvinger Oh! til at fastholde identiteten som first mover. Hun er derfor meget bevidst om at dyrke en innovativ kultur.

”Du sætter nørder sammen inden for et fag – så sker der noget sjovt. Det er rigtig meget sådan, at innovation opstår. Bagefter er der naturligvis masser af projektstyring for at få tingene til at ske,” siger Oh!-direktøren, som også mener, at tidspres skubber innovation og kreativitet frem. ”Det gælder om at skabe en hverdag, hvor man altid er klar til at prøve kræfter med det nye – også selv om man ikke har tid.

Jeg gør det altid klart for medarbejderne, at det er sådan, vi er – at man skal synes, det er sjovt, når alle giver den en ekstra skalle. Her skal man kunne rumme ikke at have styr på tingene, for i innovationsprocesser sker der altid noget uforudset.”

Miks virksomhederne oppefra

Oh! by Kopenhagen FurMen tilbage til smykkerne med pels og den nyeste innovative idé: Oh! er inspireret af nordisk natur, design og kunst og House of Amber var derfor et perfekt samarbejdsmatch, fordi rav har den samme varme og blødhed omkring sig, som Oh! vil forbindes med.

”Vi vil udfordre materialeforståelsen og blande på nye og uventede måder, som appellerer til moderne forbrugere. Samtidig var der en god kemi mellem de to virksomheder, og det er afgørende. Vi er begge meget unge og dynamiske organisationer, så det virkede helt oplagt for os alle, da ideen opstod.

Vi var bevidste om at forankre samarbejdet i toppen af virksomhederne og derefter mikse de forretningsmæssige og kreative teams, så der kom optimale resultater ud af samarbejdet,” forklarer Patrizia Venturelli Christensen, som glæder sig til at overraske kunderne: ”Ingen venter at finde pels i en smykkebutik og sådan skal Oh! være. Vi vil overraske og glæde kunderne gang på gang.”

Patrizia Venturelli Christensen om innovation:

  • Tro inderligt på dit projekt. Det kan være svært, men intet er umuligt.
  • Vær stædig og skift ikke mening.
  • Tvivl er der altid; det er menneskeligt, men man skal turde at gå videre, selv om man møder modstand.
  • Sats dig selv 100% – vær villig til at gå hele vejen.
  • Vær en iværksætter i den kontekst, du er i; en hård nød, som ikke knækker.
  • Brug din karisma, så du får andre med på ideen.
  • Intet sker fra den ene dag til den anden. Ideen under brusebadet kommer ikke af sig selv – den opstår, fordi man har ligget mange nætter inden og spekuleret.

Fakta


Kopenhagen Fur er verdens største auktionshus for pels og globalt centrum for handlen med pels. Andelsselskab råder over 70.000 m2 sorteringshaller, hvor der årligt kvalitetssorteres over 20 millioner pelsskind. Læs mere om Kopenhagen Fur
 
Oh! by Kopenhagen blev etableret i 2012 som et resultat af et intensivt arbejde med innovation, design og teknik hos Kopenhagen Fur. Oh! er en selvstændig virksomhed, som producerer og sælger pels-accessories. Læs mere om Oh! by Kopenhagen Fur
 
Kopenhagen Fur er en af dialogvirksomhederne i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. Se oversigten over Dialogvirksomheder

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com