Whocopied.me protects this content

Innovationsnetværket Livsstil, Bolig & Beklædning er blandt Europas bedste

Dansk Innovationsnetværk blandt Europas bedste

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning har netop fået guldmedalje for at være en af Europas 15 guld-certificerede klynger. Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over den flotte anerkendelse

”Det er glædeligt, at Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning”, som en af de første klyngeorganisationer i Europa, har modtaget denne flotte anerkendelse fra EU. Det viser, at vi i Danmark har innovationsnetværk af højeste internationale standard, som danske virksomheder kan trække på i deres udviklingsarbejde,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

For det danske innovationsnetværk Livsstil – Bolig & Beklædning har netop fået en guldmedalje for at være blandt Europas allerbedste klyngeorganisationer.

EU Kommissionens kvalitetssikringssystem, The European Cluster Excellence Initiative (ECEI), skal sikre, at klyngeorganisationer er professionelle og konstant udvikler organisationen til gavn for de tilknyttede virksomheder. Derfor er mere end 300 klyngeorganisationer gennemgået med tættekam og 15 har fået en guldmedalje for at skabe ekstraordinært gode resultater.

”Vi har stor fokus på internationalisering i disse år, og derfor er vi meget stolte over guldmedaljen, som bliver en stor fordel for os. Den giver lettere adgang til dygtige internationale partnere og øger mulighederne for økonomisk støtte til projekter med stor betydning for danske virksomheder,” siger direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som samtidig kan fortælle, at certificeringsprocessen var meget omfattende.

Repræsentanter fra ECEI-label tilbragte flere dage i januar på Innovationsnetværkets kontorer og gennemgik omhyggeligt alle arbejdsgange, dokumentationer og resultater. ”De var grundige, men det er jo også en lille eksklusiv klub, vi er landet i. Vi glæder os meget til sammen med vores virksomheder at gå ind ad alle de døre, som guldmedaljen kan åbne for os,” fortæller Betina Simonsen.

Nærmere informationer fås hos

Direktør Betina Simonsen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning – telefon 29 36 00 90 eller email
Betina@innonetlifestyle.com

Om The European Cluster Excellence Initiative (ECEI) – ECEI Gold Label

 
ECEI-label er et nyt kvalitets-sikringssystem, som EU Kommissionen står bag. Rationalet bag ECEI-label er, at klynge-organisationer skal bevise, at de driver en professionel organisation, at de hele tiden arbejder med at udvikle deres organisation og har succes med at tiltrække flere medlemmer og tilbyde flere aktiviteter. Der bedømmes på 31 forskellige områder fra strategi, økonomi, medlemmer og services. ECEI fokuserer på klyngeorganisationen og der måles på 31 indikatorer fordelt på fem hovedområder:

  • Klyngens struktur. Herunder alder, størrelse og medlemssammensætning.
  • Styring og samarbejde.
  • Finansiering af klyngeorganisationen, herunder finansieringskilder og omfang.
  • Strategi og service, bl.a. strategiprocesser og udbud af services.
  • Resultater og anerkendelse, f.eks. presse og succeshistorier.

ECEI skal samtidig skabe større synlighed over for nye medlemmer og offentligheden samt styrke klyngers samarbejde på tværs af landegrænser.

En guldmedalje tildeles for en 2-årig periode. Mere end 300 klyngeorganisationer i Europa er vurderet og 15 har fået guld.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com