Whocopied.me protects this content
Mette Jochimsen – Milano

Jetfly-uro skal forbedre indeklima i hjemmet

BLACKBIRD CN-17

BLACKBIRD CN-17


Designeren Mette Jochimsen står bag uroen med det mundrette navn Blackbird CN-17, der ved hjælp af stof med aktivt kul forbedrer indeklimaet i boliger. Hun får hjælp af Lise Clemmensen fra Sylab i bestræbelserne på at nå det helt store mål: Milano Design Week.

Den ligner til forveksling et kampfly, når den hænger ned fra loftet.

Med god grund. Uroen, der er designet af Mette Jochimsen, er nemlig både inspireret af og delvist navngivet efter verdens dengang hurtigste kampfly med kælenavnet Blackbird. Den anden del af navnet, CN-17, står for carbon norit 2017, og er betegnelsen på det stof, uroen er lavet af.

Det er nemlig ikke en hvilken som helst uro, som de fleste kender det fra børneværelset.

Uroen absorberer nemlig forurenende luftpartikler, lugt og fugt og renser derfor indeklimaet, hvor vi som danskere opholder os mindst 80 procent af tiden. Under en skoleopgave på VIA Design, hvor opgaven gik på at forbedre livskvalitet via design, gik det op for den selvproklamerede ”materialenørd” Mette Jochimsen, at hun tidligere var stødt på stoffet aktivt kul.

Bare ikke benyttet som tekstil indendørs.

Så hun gik selv i gang med at udforske mulighederne.

Samarbejde med amerikansk militær og Teknologisk Institut
Hvor går man hen, når man gerne vil arbejde med aktivt kul? Og hvor går man hen, hvis det ikke skal være som filtre, men som et decideret tekstil?

Mette Jochimsen gik til Teknologisk Institut. Her rådgav de hende i forhold til, hvad de mente var det optimale med aktivt kul som materiale og sendte hende derefter i retning mod det amerikanske militær, der har gode erfaringer med produktet.

– Jeg vil gerne bruge aktivt kul til at give syge mennesker et bedre liv, men jeg vil også gerne have, at det ser godt ud imens. Så jeg fik ideen til denne uro, som via det aktive kul kan påvirke indeklimaet i en positiv retning. Jeg gjorde tekstilet til et bærende element i konstruktionen, hvilket ikke er set før på denne måde, siger Mette Jochimsen.

Hun har derfor indgået et samarbejde med firmaet, der også forsyner den amerikanske hær med tekstiler, der indeholder aktivt kul.

– Det amerikanske militær bruger blandt andet stoffet til soldaternes uniformer, hvor det blandt andet renser luften.

Samarbejde med Sylab-designer giver billet til Milano
I øjeblikket arbejder Mette Jochimsens samarbejdspartner Teknologisk Institut på at klarlægge tekstilets fulde funktionsdygtighed. Det sker ved, at de simulerer et dårligt indeklima og derefter måler forskellene.

Tanken er derfor, at uroen skal ind i almindelige hjem, hvor den både vil gavne indeklimaet og agere dekorativt blikfang. Den dekorative del har Lise Clemmensen fra Curves by H&L andel i.

– Jeg får rigtig god hjælp i design- og produktionsprocessen fra Lise, der ved rigtig meget om mønstre og syningen af disse. Min uro består af mange komponenter, så det er lidt et puslespil, og her er Lise rigtig dygtig og en stor hjælp, siger Mette Jochimsen.

Den store uro, Mette Jochimsen deltager i Milano Design Week med, bliver dog næppe sat i produktion efterfølgende.

– Den er meget, meget stor og relativt kompliceret at samle og producere. Jeg arbejder helt sikkert videre med både stoffet med aktivt kul og uroen, men det bliver i en mindre udgave, der formentligt også bliver mere simpel, end den jeg sender til Milano, siger hun.

Selve konstruktionen af uroen bliver i fremtiden mindre, men ambitionerne forbliver store.

– Jeg tror selvfølgelig på, at uroen skaber et helt nyt marked. Især i lande, hvor man opholder sig meget i hjemme, tror jeg på, at uroen her vil få et gennembrud. Så det bliver rigtig spændende at se, hvordan responsen bliver i Milano, siger Mette Jochimsen.

Mette Jochimsen er en del af VIA Designs udstilling ”Join the Remedy Rush” under Milano Design Week, som åbner på ”Train Station” og kan opleves frem til søndag den 9. april. Du kan se og læse mere om Mette Jochimsen og BLACKBIRD CN-17 her.    

Deltagende produkter i VIA Designs udstilling under Milano Design Week

Deltagende produkter i VIA Designs udstilling under Milano Design Week

Mette Jochimsen - Milano

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com