Whocopied.me protects this content
Korea ASK

Korea: Ikke first movers, men virkelig fast followers

Korea_ASK

Sidste uge sendte vi hos Lifestyle & Design Cluster et par projektledere med 12 deltagere fra netværket til Sydkorea, der gennemgår en rivende udvikling for tiden. Herunder kan du få et indblik i, hvad der gjorde indtryk på vores delegation.

Vi taler ofte om, at asiatiske virksomheder er first movers, når det drejer sig om teknologi. Det er bare ikke tilfældet i Korea. Hverken hvad angår forbrugere, firmaer eller uddannelsesinstitutioner. Til gengæld er de vanvittigt hurtige til at springe på en tendens, der allerede ruller. Deraf fast followers.

Forskellige firmaer er ikke bange for at sende produkter i handlen, vi i Danmark ville vurdere som værende halvfærdige og manglende en masse fin-tuning af produktet. Sydkoreanske firmaer går utrolig hurtigt på markedet – og det virker. Noget så relativt simpelt som dametasker med solceller på siden, der kan oplade mobiltelefonen, sælger virkelig godt, og Samsung Fashion oplever fremgang på rigtig mange af deres produkterne med deres ”human fit”-brand.

– Det er vildt, hvordan sydkoreanerne rykker på tingene, når de først er der. De får måske ikke selv ideerne til innovation, men de tager det ekstremt hurtigt til sig, når de bliver præsenteret for nye ting. Det kan vi klart lære noget af i Danmark, siger Heidi Svane Pedersen, projektleder hos Lifestyle & Design Cluster.

IKEA-effekten
Det kan lyde mærkeligt, men i Sydkorea er det IKEA, der disrupter markedet. Ikke nok med, at de har introduceret koreanerne for et helt nyt ord, nemlig ”hygge” og dettes betydning, så har de også introduceret lige løn og lige vilkår til de samme jobfunktioner. Lige gyldigt om man er mand eller kvinde.

Desuden er koreanerne efter IKEA’s indtog blevet ramt af en slags oplysningstid inden for møbler. I starten var der tale om, at IKEA lavede social dumping, da koreanerne ikke kunne forstå, at der møbler var så billige. Indtil de opdagede, at priserne var tilsvarende i alle andre lande, og det blot er de hjemlige producenter af møbler, der har taget for høje priser.

Al denne oplysning får desuden også kunderne til at ændre opførsel. For eksempel er det ikke normalt i Sydkorea, at man bruger sit hjem ret meget. Man hygger sig ikke, og det er normalt, at man køber en sofa for at sidde på gulvet og bruge den som ryglæn.

Uddannelse
I Sydkorea gør de i øjeblikket meget for, at udviklingen ikke skal stagnere. Derfor er der på Hondik University hvert eneste år et ritual, vi i Europa kender fra en lidt anden branche. På samme måde, som når en ny pave skal udpeges, så ”lukker” universitetets ledelse på diverse kreative uddannelser inden for blandt andet teknologi sig inde på et hotelværelse og kommer knapt ud, før de har lavet en helt ny optagelsesprøve, der sikrer, at de kun får studerende med det rigtige mindset.

Tekstilbyen Daegu
Sydkoreas fjerdestørste by var engang hjemsted for landets tekstilproduktion. Men så overtog andre lande meget af den produktion. De blev udkonkurreret. Så Daegu genopfandt sig selv. Nu har de fokus på teknologi i tøj og tekstiler. Enorme spillere som Samsung er inde i billedet, mens der også arbejdes intensivt med at matchmake nye start up-virksomheder med store, etablerede brands for konstant at drive udviklingen frem. Både regeringen, Samsung og diverse fonde støtter byens erhvervsliv.

Og et andet sjovt faktum er, at TV-shop er vildt i Sydkorea. Herhjemme døde det koncept vel for mange år siden. I Sydkorea kører det rigtig fint. 6000 solgte jakkesæt på 20 minutter via konceptet GS Home, hvor to værter underholder og taler om produkterne på skærmen. Programmet tager cirka et par timer.

Turen var delvis finansieret af BSR Innovation Express

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com