Whocopied.me protects this content
Cirkel

Lifestyle & Design Cluster vinder nationalt udbud på 19,3 millioner kroner: Skal ruste danske SMV’er til fremtidens konkurrencevilkår og klimaforandringer

Verden ser anderledes ud nu, end den gjorde for blot få år siden.

I dag ved vi, at vores ressourcer er knappe og genbrug er essentielt for at opretholde den nuværende levestandard i et land som Danmark. Det kræver en helt anden tankegang fra de virksomheder, der også skal holde det danske samfund konkurrencedygtige i fremtiden.

Effektiv ressourceudnyttelse er ikke bare en miljømæssig gevinst, men også et konkurrenceparameter, fordi grønne forretningsmodeller kan åbne nye markeder for danske virksomheder og styrke virksomhedernes indtjeningsevne.

Den opgave har Erhvervsstyrelsen nu tildelt Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster, der allerede har et omfattende kendskab til arbejdet med cirkulær økonomi og bæredygtighed.

– Med FN’s 17 Verdensmål er den internationale politiske dagsorden rettet mod en mere holistisk bæredygtig fremtid mod 2030. Cirkulær økonomi og de tilhørende forretningsmodeller er en håndgribelig metode at arbejde med verdensmålene, for at imødekomme denne ambition. Det er vores erfaring, at de bedste resultater opnås gennem partnerskaber, hvorfor vi tror på, at vores tilgang med forskellige, kompetente partnere vil gøre en forskel for projektet, siger Betina Simonsen, direktør hos Lifestyle & Design Cluster.

Hos Erhvervs- og Vækstministeriet og Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er der tilfredshed med projektet, der får navnet ”øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er”.

– Regeringen ønsker at styrke den cirkulære økonomi, hvor materialer og produkter genanvendes, og vores naturressourcer udnyttes mest effektivt. Det er vigtigt for miljøet, men også en gevinst for danske virksomheder. Små og mellemstore virksomheder, der er ressourceeffektive, og som kan finde og levere de rette løsninger på miljø- og klimaudfordringerne, vil få en konkurrencefordel på det globale marked. Derfor lancerer vi nu denne indsats, som skal hjælpe virksomhederne til at bliver mere cirkulære, grønnere og mere konkurrencedygtige, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Initiativet er en del af regeringens kommende Strategi for cirkulær økonomi, der blandt andet følger op på anbefalingerne fra regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi. Der er afsat 19,3 mio. kr. til en landsdækkende indsats, hvor SMV’er får adgang til rådgivning og tilskud til at fremme deres cirkulære forretningsudvikling.

Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster vil varetage den samlede indsats, herunder administration af tilskudsordningen mv. Indsatsen finansieres af midler fra EU’s Regionalfond under den nationale pulje af strukturfondsmidler. Midlerne skal medfinansieres med op til 50 pct. af fx deltagende virksomheder og organisationer. Brancheorganisationer indgår i projektets styregruppe og bidrager i øvrigt med viden og indsigt fra deres daglige arbejde. Brancheorganisationerne bidrager ligeledes til rekruttering af virksomheder samt videndeling og -formidling. Som supplement til partnergruppens netværksflade sikrer brancheorganisationernes medlemsbase, at projektet er solidt forankret i virksomhedssegmentet inden for affaldsressourcer, byggeri, plast, emballage, fødevarer, landbrug, elektronik, tekstil og møbler.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com