Whocopied.me protects this content
Mel Poole 4byBtNuIyIg Unsplash

Millioner til en grønnere tekstil-industri

Pressemeddelelse fra Lifestyle & Design Cluster

Flere midler til forskning kan skabe mere bæredygtig mode- og tekstil-produktion, siger direktør for Lifestyle & Design Cluster 

Den brede aftale i forbindelse med finanslovsforhandlingerne betyder, at der afsættes 350 millioner kroner specifikt til grøn forskning, teknologiudvikling og innovation. Det omfatter blandt andet projekter inden for bæredygtig mode og tekstil, herunder nye forretningsmodeller og materialer. 

Det glæder direktør i den nationale erhvervsklynge Lifestyle & Design Cluster, Betina Simonsen, der ser det som en stor mulighed for de nødvendige store skridt mod vidensopbygning omkring tiltag på den grønne omstilling som sikrer bedst mulig impact og fokus på de rette løsninger. 

– Den danske mode- og tekstil-branche søsætter allerede nu en lang række gode initiativer med cirkulært perspektiv, hvor sourcing af bæredygtige materialer, genanvendelse og nye grønnere forretningsmodeller kan medvirke til at begrænse ressourceforbruget, siger hun. 

– Vi har fortsat brug for meget mere forskning og viden på området, så de danske brands kan stå stærkt og førende i forhold til den stigende globale efterspørgsel efter mere ansvarligt produceret mode og tekstil, siger hun.  

I forbindelse med delaftalen på 2,9 milliarder kroner til forskning som en del af den nye finanslov, understreger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S), at han ser forskningen som den store løftestang, når Danmark i fremtiden skal være rigere, grønnere og dygtigere.  

I forvejen er cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler én af i alt fire missioner, hvor Lifestyle & Design Cluster indgår i et bredt partnerskab. Her er udarbejdet et roadmap med ambitiøse målsætninger. Finanslovsaftalen vil betyde, at dette initiativ også kan få tildelt yderligere midler.  

Det betyder, at vidensinstitutioner og virksomheder kan etablere nye samarbejder og eksperimentere med nye innovative løsninger, der kan udmunde i nye forretningsmodeller, siger hun.  

Hele aftalen kan ses her 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: